Valitse sivu

Seinäjoki Areenassa alkaa kaikki olla valmista, kun kuusi talvikauden parasta miesten superpesisjoukkuetta iskevät yhteen. Ottelut alkavat molempina aamuina jo kello 9. – Toivottavasti yleisö löytää sankoin joukoin paikalle, vaikka Seinäjoki ja Koskenkorva eivät olekaan mukana. Se kuuluu huippu-urheiluun, tulosta on kunnioitettava. Silti lopputurnauksessa on paljon kovia pelaajia, kuten eteläpohjalaisille tutut Joensuun Juha Niemi ja Hyvinkään Juha Puhtimäki, Mikko Hylkilä Seinäjoen JymyJusseista muistuttaa.

Seinäjoki Areena odottaa kuutta huippujoukkuetta ja innokasta pesisyleisöä paikan päälle. Halli-SM-lopputurnaus pelataan tänä vuonna erityisen lähellä sarja-avausta, joka tapahtuu Tukholmassa lauantaina 22.4. ja Espanjan Fuengirolassa sunnuntaina 23.4. Pesishuuman nousun alkaa jo tuntea luissa ja ytimissä.

– Hyvällä mallilla ovat järjestelyt, kaikki alkaa olla valmista. Mielenkiintoinen turnaus on edessä. Varmasti ainakin kolme joukkuetta – Vimpeli, Joensuu ja Kouvola – tavoittelevat mestaruutta. Muillakin on hyvät mahdollisuudet yllätyksiin, Hylkilä uskoo.

Pohjoisen joukkueet Oulun Lippo Pesis ja Kempeleen Kiri pelasivat Sotkamon Jymyn ulos lopputurnauksessa. Nyt Oulu ja Kempele ovat vastakkain samassa alkulohkossa, joten ainakin toinen joukkueista yltää mitaliotteluihin. Takuuvarma lauantain huippuottelu on myös syksyn välieräuusinta kello 14.30, kun Kouvolan Pallonlyöjät ja Vimpelin Veto ottavat mittaa toisistaan.

– Uskon, että kolme ennakkosuosikkia ovat edellä muita. Vahvistunut Kouvola on mielenkiintoista nähdä, kun Janne Kivipelto on tullut lukkariksi ja Juha Korhonen kotiuttamaan, Hylkilä odottaa.

Hallimestaruuttaan puolustaa Vimpelin Veto. Joensuun Maila ylsi vuosi sitten kotihallissaan kahden mestaruuden jatkoksi hopealle ja Oulun Lippo Pesis nappasi seurahistoriansa ensimmäisen mitalin, pronssia.

Halli-SM-lopputurnauksen otteluohjelma
Seinäjoki Areena, Kirkkokatu 23, 60220 Seinäjoki
www.seinajokiareena.fi

Lauantai 18.3.
9.00 Hyvinkää-Kouvola Koplaradio
11.45 Oulu-Kempele
14.30 Kouvola-Vimpeli Koplaradio
17.15 Kempele-Joensuu
20.00 Vimpeli-Hyvinkää

Sunnuntai 19.3.
9.00 Joensuu-Oulu PesisTV
12.00 Sijat 5-6: Lohkokolmoset PesisTV
15.00 Pronssiottelu: Lohkokakkoset PesisTV
18.00 Loppuottelu: Lohkovoittajat PesisTV

Aiheesta lisää

Halli-SM-lopputurnauksen alustavat kokoonpanot

Halli-SM-lopputurnauksen sunnuntai suorana PesisTV:ssä

Halli-SM Veikkauksen vedonlyönnissä

Kempeleen Kirin lopputurnausennakko

KPL:n viikon pelaajana Tommi Mäentausta