Valitse sivu

Kaksinkertainen vuoden naispesäpalloilija Carita Toiviainen vihjaili joulukuussa Ilkka-lehdelle lopettavansa uransa. Päätös on pitänyt, vaikka pieni salamyhkäisyyden verho vastauksessa yhä piilee. – Toistaiseksi, Toiviainen sanoo ja ajattelee juuri nyt pesäpalloa. Naisten Halli-SM-lopputurnaus pelataan Porissa lauantaina ja Toiviainen aikoo ehdottomasti saapua Karhuhalliin katsojana.

Alkulohkoissa nähtiin tukku yllätyksiä. Viime kauden mitalisteista niin Kirittäret Jyväskylästä kuin Lapuan Virkiä jäivät ulos lopputurnauksesta. Sen sijaan mukana ovat sarjanousija Oulun Lipottaret ja Pesä Ysit Lappeenrannasta.

– Otteluita en ole nähnyt, mutta tuloksia seurannut. Olivat ne pienoisia yllätyksiä, vaikka hallipelit ovat tietysti hallipelejä. Useat hallissa pärjänneet joukkueet ovat aiempina vuosina pärjänneet kesälläkin. Toisaalta ei olisi ensimmäinen kerta, kun kesällä menestyvät joukkueet eivät olisi hallissa voittaneet, Toiviainen pyörittelee.

Nuorella ja menestymään tottuneella joukkueella kauteen valmistautuva Oulun Lipottaret on mielenkiintoinen uusi tulokas Superpesiksessä. Edellisen kerran Oulussa pelattiin naisten Superpesistä kaudella 2010.

– Oulu on tainnut pelata paljon treenipelejä ja saaneet omaa peliään kuntoon, joten siinä voi olla lopputurnauksen musta hevonen. Joka tapauksessa he ovat jo nyt osoittaneet kuuluvansa Superpesikseen, Toiviainen kehuu.

Manse PP voitti Tampereen kotiturnauksensa ja lunasti paikkansa välierissä. Toiviainen ennusti muutenkin lohkosta tasaista.

– Mansen ja Rauman eroa en muutenkaan pitänyt kovin isona, joten heidän voittonsa kotihallissa ei ollut niin suuri yllätys.

Imatran alkulohkossa Pesä Ysit aloitti vaisusti pelaamalla Mynämäen Vesan ykköspesisjoukkuetta vastaan avausjakson tasan, mutta päivän mittaan tunteet vaihtuivat suureksi iloksi ja riemuksi.

– Kun pystyy voittamaan Kirittäret, vaikka joukkue uudistuikin tai Lipottarien tapauksessa Lapuan, jotain on varmasti tehty oikein, Toiviainen sanoo.

Pesäkarhut aloittaa lopputurnausurakkansa Manse PP:tä vastaan heti aamuyhdeksältä. Voitolla kotihalliin saataisiin takuuvarmasti lauantai-illan huumaa, kun loppuottelu pelataan vielä samana päivänä kello 18.

– Pori ja Manse ovat varmasti kovia, jos vielä nostavat tasoaan, Toiviainen ennustaa jännitysnäytelmää heti aamuotteluun.

Superpesisherkkua tarjoillaan Karhuhallin yleisölle ja PesisTV:n nettilähetysten katsojille neljän ottelun verran. Toiviainen odottaa lauantaista mielenkiintoista ja jännityksentäyteistä pesispäivää.

– Ehdottomasti täytyy lähteä katsomaan lopputurnausta, kun se lähellä täällä kotikonnuilla pelataan. Toivottavasti saadaan hieno tapahtuma ja paljon yleisöä halliin.

Naisten Halli-SM-lopputurnaus Porissa la 11.3.

9.00 Välierä: Manse PP, Tampere (2.)-Pesäkarhut, Pori (3.) PesisTV
12.00 Välierä: Pesä Ysit, Lappeenranta (1.)-Oulun Lipottaret (4.) PesisTV
15.00 Pronssiottelu: Välierien häviäjät PesisTV
18.00 Loppuottelu: Välierien voittajat PesisTV

Aiheesta lisää

Naisten Halli-SM-lopputurnaus kokonaisuudessaan PesisTV:ssä

Lopputurnauksen pääsyliput myy Lippupiste

Naisten Halli-SM-välierien alustavat kokoonpanot

Lopputurnauksen ennakko Pesäkarhujen sivuilla