Valitse sivu

Miesten Superpesiksen 14 joukkuetta tavoittelevat talvimestaruutta perjantaina alkavassa Halli-SM-turnauksessa. Neljän alkulohkon kuusi parasta etenevät lopputurnaukseen, joka pelataan Seinäjoella 18.-19.3. Viime vuonna Suomen mestaruuden voitti niin hallissa kuin kesäkaudella Vimpelin Veto.

Kilpailullinen ykköstavoite on asetettu pitkälle syksyyn, mutta talvikauden ottelut antavat valmennukselle tärkeää väliaikatietoa oman pelin nykytilasta ja kehityskohteista. Lisäksi raskaan harjoitteluvaiheen jälkeen peli-ilon odotetaan huokuvan joukkueiden esityksistä.

– Ylipäätään on mukavaa päästä pelaamaan. Aina pelataan tietysti voitosta, mutta lähinnä tavoitteena on keskittyä oman tekemisen laadukkuuteen sekä jalostaa ja vahvistaa omaa pelityyliä ja pelitapaa, hallitsevan mestarin Vimpelin Vedon pelinjohtaja Sami-Petteri Kivimäki huomauttaa.

Kilpailullisten tavoitteiden ohella seuraorganisaatiot sekä tärkeät sidosryhmät, yhteistyökumppanit ja katsojat odottavat Halli-SM-otteluita.

– Pesäpallokesästä nauttisi mielellään paljon pidempään, mutta ilmasto-olosuhteet Suomessa eivät sitä salli. Pesäpallon ympärivuotisuuteen pitää lajin näkyvyyden kannalta panostaa jatkossakin vahvasti. Korkean profiilin toimintaa tarvitaan muulloinkin kuin kesäkuukausina, Superpesiksen toimitusjohtaja Jussi Pyysalo toteaa.

– Kotimaassa olosuhteiden parantaminen on etusijalla, lisäksi osa seuroista kokeilee uudenlaisia ratkaisuja ulkomailla kauden pidentämiseksi, Pyysalo viittaa kesäkauden avaukseen Tukholmassa ja Espanjan Fuengirolassa.

Miesten Halli-SM-turnaus käynnistyy Joensuussa viikonloppuna. Joensuun Maila kohtaa Kiteen Pallo -90:n perjantaina kello 18.30 ja Kouvolan Pallonlyöjät sunnuntaina kello 17. Miesten Halli-SM-alkulohkojen otteluita pelataan seuraavan kuukauden aikana myös Imatralla, Oulussa ja Seinäjoella.

Naisten Halli-SM-turnaus lähtee käyntiin kolmen alkuturnauksen merkeissä Oulussa, Seinäjoella ja Tampereella lauantaina 11.2.

Aiheesta lisää

Miesten Halli-SM-turnauksen otteluohjelma

Halli-SM vahvasti mukana Veikkauksen vedonlyönnissä

Halli-SM-avausviikonloppuna pelataan Joensuussa