Valitse sivu

Kuusi joukkuetta kahdeksasta on selvillä B-tyttöjen Halli-SM-lopputurnaukseen, joka pelataan Raumalla 1.-2.4. Seinäjoen Maila-Jussit voitti toistaiseksi ainoana joukkueena oman alkulohkonsa ilman pistemenetyksiä. Tyrnävän Tempauksen jatkopaikka varmistui, kun Fera Raumalta haki kolmesta ottelusta yhtä monta voittoa.

Muut lopputurnauksen joukkueet ovat tähän mennessä Oulun Lipottaret, Pesäkarhut Porista ja Lapuan Virkiä. Kaikkien lohkojen kaksi parasta pääsevät jatkoon, kun lopputurnauksen järjestävä Fera ylsi myös pelaamalla kahdeksan parhaan joukkoon.

– Sisäpelissä oli todella hankala päivä, mutta ulkopeli oli hyvällä tasolla, Feran viuhkavelho Juho Luoma summasi Länsi-Suomi-lehdelle.

– Meillä tulee olemaan kesällä kaksi B-tyttöjoukkuetta. Kotiturnauksessa pelaa se ykkösjoukkue, Luoma kertoi viitaten hallissa käytettyyn 16 pelaajan rinkiin.

Seinäjoen Maila-Jussien onnistujiin lukeutuivat vasta C-ikäinen lukkari Veera Tyynelä, 100-prosenttisesti kärkilyönneissä onnistunut etenijäjokeri Heidi Lähdemäki sekä Syrjälän siskokset Sanni ja Silja.

Yhtenä ennakkosuosikeista lopputurnaukseen tähyää Oulun Lipottaret, joka voitti B-tyttöjen kaksi edellistä mestaruutta niin hallissa kuin kesäkaudella. Joukkueen tähtipelaajat Ella Korpela ja Emilia Linna ovat tässä vaiheessa turnauksen tilastoykköset.

Viimeinen alkulohko pelataan Aviasport Areenalla Imatralla tulevana lauantaina 4.3. Sijoitusta lohkossa kahden parhaan joukkoon tavoittelevat Haminan Palloilijat, Hyvinkään Tahko, Hämeenlinnan Paukku ja Jyväskylän Pesis.

Aiheesta lisää

Länsi-Suomi-lehden uutinen Feran lohkovoitosta

Ottelutulokset ja tilastot Veikkaus-Tulospalvelussa