Valitse sivu

Miesten superpesiskausi pyörähtää virallisesti käyntiin Halli-SM-turnauksen merkeissä Joensuussa viikonloppuna. Joensuun Maila saa vastaansa perjantain paikallismittelössä Kiteen Pallo -90:n ja sunnuntaina syksyn pronssiottelusta tutun Kouvolan Pallonlyöjät.

Halli-SM-turnauksen sarjasysteemi on armoton. Vaikka lopputurnauksen joukkuemäärää on nostettu neljästä kuuteen, yksikin tappio voi suistaa joukkueen ulos jatkosta.

Joensuun Maila on viime vuosina viihtynyt halliympäristössä. Kahden mestaruuden jatkoksi joukkue otti edelliskaudella hopeaa, kun Vimpelin Veto vei niukasti voiton loppuottelussa.

– Arjesta pitää tehdä mahdollisimman laadukasta. JoMassa on hieno ja urheilullinen treenikulttuuri. Porukka on täynnä kokonaisvaltaisia urheilijoita ja sen päälle on hyvä rakentaa. Pikkuhiljaa huomiota suunnataan enemmän pelitapa-asioihin, kakkospelinjohtajaksi siirtynyt Juhani Lehtimäki valottaa.

Pelinjohtaja Petri Pennanen saa aisaparikseen kovan ja analyyttisen osaajan. Lehtimäki on viime vuosina johtanut ansiokkaasti Jyväskylän Kirin peliä.

– Meillä on sovittu pikkaisen tavallisesta kaavasta poikkeava työnjako. Tarkoituksena on etsiä ja löytää asioita jotka auttavat viimeisen stepin ottamisessa kohti kirkkainta mitalia. Yhteistyössä suunnittelua lajiharjoitteluun tehdään niin, että pelaajat pääsevät toteuttamaan itseään ja tulos joukkueena on maksimaalinen.

Tulevana viikonloppuna Joensuun Maila esiintyy kotiyleisölleen Joensuu Areenassa. Vaikka etusijalla on pelin kehittäminen, myös pisteitä tarvitaan matkalipun lunastamiseksi Seinäjoen Halli-SM-lopputurnaukseen 18.-19.3.

– Kitee on JoMalle tuttu vastustaja. Henkilökohtaisestikin siellä on tuttuja miehiä Kirin vuosilta, joita on aina kiva kohdata. Kiteellä on jo pitkään ollut yksi sarjan parhaista ykköstilanteista. Sen purkaminen tulee perjantaina olemaan tärkeä asia, Lehtimäki huomauttaa.

– Ennakolta Kouvola on yksi meidän päävastustajistamme. On mielenkiintoista nähdä, miten he tulevat joukkuettaan roolittamaan. Aika paljon uusia miehiä tullee olemaan heillä uusilla paikoilla niin sisä- kuin ulkopelissäkin, Lehtimäki miettii.

Joensuu-Kitee-ottelu pelataan perjantaina 3.2. kello 18.30 ja Kouvola-Joensuu-ottelu sunnuntaina 5.2. kello 17. Pääsylipun hinta on Joensuussa Halli-SM-otteluihin aikuisilta 10 €/ottelu, opiskelijoilta ja eläkeläisiltä 5 €/ottelu.

Aiheesta lisää

Joensuun Mailan kotisivut