Valitse sivu

Naisten pesäpallon Halli-SM-turnaus käynnistyy lauantaina. Tulessa on yhdeksän joukkuetta Oulussa, Seinäjoella ja Tampereella. Vain alkulohkojen voittajat etenevät lopputurnaukseen, joka pelataan Porissa lauantaina 11.3.

Naisten Halli-SM-turnausta ovat dominoineet viime vuosina tutut menestysjoukkueet. 15 edellisellä kaudella mestaruutta on juhlittu Jyväskylässä, Lapualla ja Porissa. Jyväskylään SM-mitali on voitettu joka vuosi kaudesta 2001 lähtien sekä talvella että ulkokentillä, halliturnausta 2013 lukuun ottamatta.

Silti poikkeuksiakin löytyy. Viinijärven Urheilijat nappasi pronssia 2014 ja Kankaanpään Maila hopeaa 2015. Seuraavaa yllätystä hakevat sarjanousijat Lappajärven Veikot ja Oulun Lipottaret.

– Turnaus on hyvä tasonmittaus tähän väliin. Näemme, missä menemme joukkueen kanssa ja kuinka pärjäämme koviakin joukkueita (Manse PP Tampereelta ja Rauman Lukko) vastaan. Lähdemme matkaan sillä asenteella, että haluamme pelata myös maaliskuun 11. päivä Halli-SM-lopputurnauksessa Porissa, Lappajärven pelinjohtaja Jukka-Pekka Tuomela vakuuttaa.

Oulun Lipottarien tarina on satumainen. Syksyllä 2014 perustetun seuran edustusjoukkue nousi suomensarjasta Ykköspesikseen kaudelle 2016 ja jatkoi nousukiitoaan runkosarjan voittajana Superpesikseen. Samalla nuori joukkue on voittanut kaksi B-tyttöjen Suomen mestaruutta.

Pelinjohtaja Antti Vihtkari odottaa mielenkiinnolla Halli-SM-avausta kotihallissa lauantaina. Vastaan asettuvat Kajaanin Pallokerho ja Lapuan Virkiä.

– Jännitys on varmasti kova, koska meillä on Superin ensikertalaisia suurin osa joukkueesta. Sen voittamisen jälkeen voidaan nauttia omasta osaamisesta. Lisäksi odotan joukkueeni sisäistävän Superin vaatiman pelinopeuden, Vihtkari sanoo.

– Tämä joukkue on nuoresta iästään huolimatta henkisesti erittäin vahva ja sitoutunut kovaan työntekoon. Menestyksen nälkää löytyy joukkueena ja myös yksilöinä, mikä lupaa ehdottomasti hyvää tulevaisuuteen, Vihtkari uskoo.

Seinäjoen Maila-Jussien joukkue koki viime hetken muutoksia Halli-SM-avauksen alla. Runkopelaajista Vilma Leinonen ja Anuliisa Rautakorpi jäivät sivuun. Uutena kasvona joukkueeseen liittyi Tanja Tuomela.

Kempeleen Kiri on saanut riveihinsä kaksi B-tyttöjen Itä-Länttä pelanneen paluumuuttajan Eveliina Kestin, jolla on takanaan välivuosi pesäpallokentiltä.

Pesäkarhut Porista kaipaa myös kipeästi kahta voittoa, sillä lopputurnaus pelataan syksyn pronssijoukkueen kotiareenalla Porin Karhuhallissa. Edellisen viikonlopun kahdesta harjoitusottelusta Lipottaria vastaan Pesäkarhut saalisti ainoastaan yhden jaksovoiton.

– Tämä viikonloppu opetti meille tärkeitä asioita ensi lauantain Halli-SM-alkuturnauksen kannalta. Tavoitteena on jatkoon pääsy lauantaina ja Porissa pelattavan lopputurnauksen voittaminen, pelinjohtaja Sami Österlund vakuuttaa.

Naisten neljäs Halli-SM-alkulohko pelataan Imatralla sunnuntaina 5.3. Ykköspesiksen Mynämäen Vesa haastaa Kirittäret Jyväskylästä ja Pesä Ysit Lappeenrannasta.

Naisten Halli-SM-turnaus on mukana Veikkauksen Voittajavedossa. Pelaa turnauksen voittajaa osoitteessa www.veikkaus.fi.

Aiheesta lisää

Naisten Halli-SM-otteluohjelma

Veikkaus-Tulospalvelu seuraa Halli-SM-turnausta

Halli-SM-superviikonloppu Seinäjoella 11.-12.2.

Halli-SM-alkulohkot Oulussa ja Tampereella

Halli-SM-otteluennakoita Oulun Lipottarien sivuilla

Pelinjohtajien kommentteja Seinäjoen Maila-Jussien sivuilla

Erkki Hautaviidan kuvagalleria ensimmäisistä halliotteluista

Pekka Tuomisen kuvia Pesäkarhut-Lipottaret-otteluista