Valitse sivu

Sotkamon Jymyn kapteenistoon kuuluneen Immo Rautiaisen tuleva kausi näyttää epävarmalta harjoitustilanteessa tapahtuneen yllättävän loukkaantumisen vuoksi, seura tiedottaa.

Vasemman polven eturistiside napsahti poikki, mikä tietää komennusta sairastuvalle jopa koko kauden ajaksi. Polvi operoitiin viime keskiviikkona ja toipumisaika on yleisesti puoli vuotta.

– Leikkaus meni hyvin. Näitä sattuu, eipä tässä nyt mikään muu kuin harjoitusten sisältö vaihdu, kuntoutuksen aloittava Rautiainen kertoo.

Toipumisaikojen pituudet ovat hyvin tapauskohtaisia.

– On ihan arvailua, mitä puolen vuoden päästä tapahtuu. Siihen saadaan varautua, ettei Immo pelaa koko kesänä, pelinjohtaja Mikko Kuosmanen toteaa.

Kuosmanen myöntää, että Onni Määtän siirtyminen Kempeleen Kiriin ja Immo Rautiaisen loukkaantuminen tuovat omat pelilliset haasteensa.

– He ovat kaksi kovaa miestä sisä- ja ulkopelissä, niin kyllä se tulee vääjäämättä näkymään. Uusille pelipaikoille tulee uusia ihmisiä, joten sen suhteen on nyt oltava kärsivällisiä, Kuosmanen kertoo.

– Se on varmaa, että tavoite (mestaruus) ei muutu.

Kuosmanen paljastaa, että nykyisen joukkueen vahvistaminen ei ole poissuljettu ajatus.

– Meillä on junioripelaajia muualla vuokralla, mutta nyt pitää tarkoin miettiä, ketä pystytään ja ketä halutaan mahdollisesti kutsua takaisin.

Nelinkertaisen mestaripelinjohtajan mukaan mahdollinen vahvistus tarvittaisiin erittäin spesifiseen tarpeeseen ja rooliin.

– Janin (Komulaisen) lopettamisen ja Immon loukkaantumisen myötä joukkueen johtajuuteen on nyt kaikilla saroilla niin pelillisesti kuin henkisesti lyöty niin iso lovi, kuin vain pystyy olla.

– Me vahvistamme joukkuetta aina tarpeeseen ja nyt tarvitaan johtajuutta, kokemusta ja motivaatiota toimia tarjotussa roolissa.

Aiheesta lisää

Uutinen aiheesta SuperJymyn sivuilla