Valitse sivu

Hallitseva mestari Vimpelin Veto avaa urakkansa miesten Halli-SM-turnauksessa Alajärven Ankkureita vastaan lauantaina. Pelinjohtaja Sami-Petteri Kivimäen ykkösprioriteettina ei kuitenkaan ole lopputurnauspaikka, vaan oman pelin hiominen ja tekemisen laadukkuus. Sivutuotteena syntynee menestystäkin, jos peli asettuu oikeisiin uomiinsa. Seinäjoki Areenan Superviikonlopussa pelataan yhteensä kolme naisten ja kaksi miesten ottelua.

Pitkän omatoimisen harjoitusjakson jälkeen vuosi on käynnistynyt Vimpelissä tutuin kuvioin. Loppiaisen yleisötreeneissä joukkue teki tämän vuoden ensiesiintymisensä suurelle yleisölle. Pari viikkoa sitten Vimpeli haki pelituntumaa Ouluhallista kukistaen Lippo Pesiksen kahdesti selvin numeroin, ensin 0-2 (13-16, 1-10) ja heti seuraavana päivänä 0-2 (4-6, 3-8).

Seuraavana edessä on virallinen halliavaus, josta Kivimäen mukaan haetaan lähinnä laadukkuutta omaan tekemiseen.

– Ylipäätään on mukavaa päästä pelaamaan. Aina pelataan tietysti voitosta, mutta lähinnä tavoitteena on keskittyä oman tekemisen laadukkuuteen sekä jalostaa ja vahvistaa omaa pelityyliä ja pelitapaa. Tiettyjä pelillisiä asioita katsotaan kuntoon.

– Laajalla materiaalilla mennään. Peli kehittää kuitenkin eniten.

Hallitseva mestari ei hylkää pelillistä identiteettiään, vaikka omaa pelaamista jalostetaankin eteenpäin.

– Pari vuotta on menty tietyllä pelityylillä ja pelitavalla. Sitä vahvistetaan ja jalostetaan edelleen sekä yksilö- että joukkuetasoilla. Monipuolisesti pyritään pelaamaan. Missään nimessä ei ole vielä valmista, Kivimäki sanoo.

Vimpelin kokoonpanossa on sopiva sekoitus kokeneita vastuunkantajia ja nuoria tähtiä. Moni muistaa syksyn loppuotteluiden ratkaisut, kun vasta 15-vuotias Perttu Ruuska nousi otsikoihin. Loppiaisen testit osoittavat hurjan vireen jatkuvan. Vielä C-ikäinen Ruuska iski tutkaan käsittämättömät lukemat, 175 km/h.

Kivimäki antaa yleisölle vinkin seurata ainakin kahden nuoren pelaajan edesottamuksia.

– Ruuskan Perttu tulee kotiutusosastolle ja Olli Heikkala hakee etukentällä pelejä alle.

Laaja rinki avaa Vimpelille mahdollisuuksia tulevaan kauteen. Lisäksi farmiyhteistyö Ylivieskan Kuulan kanssa saa jatkoa, joten pelaajille on tarjolla vastuullisia rooleja kahdelta ylimmältä sarjatasolta.

Miesten Halli-SM-alkulohkon D muodostavat Alajärven Ankkurit, Seinäjoen JymyJussit ja Vimpelin Veto. Voittamalla viikonlopun molemmat ottelunsa Alajärvi varmistaisi lopputurnauspaikkansa. Muussa tapauksessa ratkaisut siirtyvät Vimpeli-Seinäjoki-otteluun sunnuntaille 19.2.

Halli-SM-superviikonloppu Seinäjoella 11.-12.2.

La 11.2.
Seinäjoki-Pori 11.00, naiset
Alajärvi-Vimpeli 13.30, miehet
Pori-Kempele 16.00, naiset
Kempele-Seinäjoki 18.30, naiset

Su 12.2.
Seinäjoki-Alajärvi 16.00, miehet

Aiheesta lisää

Halli-SM-superviikonloppu Seinäjoella 11.-12.2.

Halli-SM-ottelut Veikkauksen vedonlyönnissä

Miesten Halli-SM-otteluohjelma

Naisten Halli-SM-otteluohjelma