Valitse sivu

Etelä-Karjalan liitto on yksi Imatralla 30.6.-2.7.2017 järjestettävän Itä-Länsi-tapahtuman pääyhteistyökumppaneista. Sopimuksen yhteistyökumppanuudesta allekirjoittivat Pesäpalloliiton toiminnanjohtaja Arto Ojaniemi ja maakuntajohtaja Matti Viialainen Lappeenrannan kaupungintalolla maanantaina.

Imatran Itä-Länsi-tapahtuma järjestetään osana itsenäisen Suomen 100-vuotisjuhlallisuuksia. Samalla kansallispelimme pesäpallo täyttää 95 vuotta ja ensimmäisestä miesten arvo-ottelusta Helsingin Hesperiassa tulee kuluneeksi 85 vuotta.

Ensimmäistä kertaa Itä-Länsi-historiassa yhteistyökumppani tarjoaa koko yleisölle vapaan pääsyn avajaispäivän otteluun. Etelä-Karjalan liiton isännöimässä A-poikien ottelussa on erityisteemana karjalaisuus. Stadionin portit avataan jo kello 17 lapsille ja perheille suunnatun ohjelman merkeissä.

– Itä-Länsi-tapahtuman järjestäminen Ukonniemen uudella stadionilla Imatralla on osoitus Etelä-Karjalan kehittyvästä urheilukulttuurista. Maakunnassa on tietoisesti satsattu urheilu- ja liikuntamatkailun edellytysten luomiseen. Myös Etelä-Karjalan liitto on mukana tukemassa tätä kehitystyötä. Itä-Länsi-tapahtuman saaminen Imatralle on osoitus siitä, että satsaus on kannattanut, toteaa maakuntajohtaja Matti Viialainen.

Tavoitteet Suomen suosituimman tähdistöottelutapahtuman suhteen ovat korkealla. Etelä-Karjalan Liiton mahdollistamana Itä-Länsi-viikonloppu saa upean startin, kun yleisöllä on vapaa pääsy A-poikien juhlalliseen 60. arvo-otteluun.

– Upeaa saada Etelä-Karjalan liiton tuen myötä Ukonniemen lehterit täyteen jo perjantaina ja tapahtumalle räväkkä startti. A-poikien ottelussa nähdään useita superpesispelaajia ja korkeatasoista urheiluviihdettä. Pelaajien kannaltakin on hienoa, että yleisöä saapuu paikan päälle runsaasti ja heitä arvostetaan, Ojaniemi kiittelee.

Ukonniemen stadionin junioriotteluiden yleisöennätys kirjattiin valtakunnallisella Nuorisoleirillä viime kesänä. C-tyttöjen ja -poikien Itä-Länsi-ottelutapahtuman viralliseksi yleisömääräksi vahvistettiin 2295 katsojaa. A-poikien Itä-Länttä seurasi viimeksi yli 2000 katsojaa Sotkamossa 2012.

– Suomen suosituin tähdistöottelutapahtuma palaa 28 vuoden tauon jälkeen Imatralle, jossa katsojia palvelee moderni stadion ja puitteet. Odotukset ovat korkealla ja tavoitteena on vahvasti viisinumeroinen yleisömäärä viikonlopulle, Juha Tikkanen Pesäpalloliitosta kertoo.

Lisätietoa: www.ita-lansi.fi