Valitse sivu

Kaupin pesäpallostadion on jo oppinut tietämään, mitä ämyreistä pauhaava AC/DC:n ’Thunderstruck’ tarkoittaa. Tommi ”Ukkosenjumala” Malinen astelee lyöntivuoroon ja ulkojoukkue on varpaillaan.

Näin tapahtuu tulevallakin kaudella, vaikka Malinen ehti jo allekirjoittaa sopimuksen Kiteen Pallo -90:n superpesisjoukkueen kanssa. Sopimus purettiin yhteisymmärryksessä siviilielämän muutosten vuoksi.

– Kun Kiteen sopimus purkautui, itselleni luontaisin ratkaisu oli tämä. Toisaalta tiedossa oli, että joukkueessa oli jo pelaajia samaan rooliin, Malinen sanoo.

Kilpailua tosiaan riittää, sillä 46 juoksua Kankaanpään Mailan joukkueelle Superpesiksessä  iskenyt Petteri Kortelainen on vaihtanut Manse PP:n riveihin. Juho Ammesmäki nousi puolestaan Mansen toiseksi parhaaksi kotiuttajaksi viime kaudella nakuttamalla tehot 3+33=36.

Malinen on kuitenkin valmiina ottamaan haasteen vastaan.

– Tämä on ollut tähän mennessä paras harjoituskauteni ainakin aikuisiällä. Toivotaan, että se tuottaa tulostakin. Kun harjoittelin Kiteen kanssa muutaman kuukauden, sinä aikana näin, kuinka superpesisjoukkue harjoittelee. Sain siitä itse vain lisää motivaatiota.

Manse PP Edustuksen puheenjohtaja Juha ”Upi” Antikainen näkee positiivisen haasteen vain hyvänä asiana.

– Tommi on seuran ikonipelaaja, joten siinä mielessä on loogista, että hän pelaa meillä. Meillä on olemassa molemminpuolinen kunnioitus.

– Tätä kautta me saadaan kannustettua meidän nuoria, tulevia lyöjäkuninkaita entistä parempiin suorituksiin. Petteri (Kortelainen) ja Juho (Ammesmäki) ottavat toivottavasti haasteen vastaan ja kehittyvät Ukkosenjumalan rinnalla entistäkin paremmiksi. Pitääkö tässä alkaa jo tilata lautatavaraa ja rakentaa vahvempaa vaihtopenkkiä, jos siellä onkin jossain ottelussa vaikka kolme lyöjäjokeria, Antikainen heittää pilke silmäkulmassa.

Aiheesta lisää

Ykköspesiksessä pelaajasopimuksia ja kauteen valmistautumista

Petteri Kortelainen vaihtoi Manse PP:n riveihin

Uudenlaista kumppanuutta – Manse PP ja Dimedia