Valitse sivu

Kun Oulun Lipottaret perustettiin syyskuussa 2014, syntyi samalla alku satumaiselle menestystarinalle. Seuran nuorista rakentunut naisjoukkue nousi ensimmäisellä kaudellaan suomensarjasta Ykköspesikseen ja vuotta myöhemmin Ykköspesiksen runkosarjan voittajana Superpesikseen. Molemmilla kausilla Lipottaret vei lisäksi B-tyttöjen Suomen mestaruudet, viime kesänä näytöstyyliin 21 peräkkäisellä voitolla.

Kovin haastaja löytyi naapurista. Kempeleen Kirin seurahistorian ensimmäinen B-tyttöjen SM-mitali oli hopeinen ja toi tyttöjen Superpesiksen valtikan vahvasti Pohjois-Suomeen viime syksynä. Loppuottelussa Lipottaret otti kuitenkin omansa.

– Täällä Pohjois-Suomessa on tehty asioita hyvin junioritoiminnassa, valmennus on ollut hyvällä tasolla. Uusia ärsykkeitä on riittänyt, Lipottarien kapteeniksi valittu Emilia Linna selittää.

”Totta kai lähdetään voittamaan”

Lipottarien kolmas kausi on valmiina alkamaan. B-tyttöjen Halli-SM-turnaus pyörähtää käyntiin kotiturnauksella lauantaina, kun Ouluhalliin saapuvat Kempeleen Kiri, Siilinjärven Pesis ja Tyrnävän Tempaus. Kahden täydellisen kauden jälkeen Emilia Linna janoaa yhä menestystä viimeisenä juniorivuotenaan.

– Totta kai lähdetään voittamaan. Meillä on hyvä joukkue ja yhteishenki korkealla. Emme ota paineita, vaikka menestystä onkin tullut. Tämä on eri joukkue ja uusi matka. Luottavaisella mielellä lähdetään halliavaukseen.

Viime kesän arvo-ottelupelaajista Lipottarien B-tyttöjen joukkueesta ovat poissa nyt jo yli-ikäiset Eveliina Lämsä ja Itä-Lännen kentän paras Siri Eskola. Silti Lipottaret saa jalkeille vahvan nipun. Naisten ja tyttöjen Superpesis kulkevat käsi kädessä.

– Yhdeksän B-tyttöjen pelaajaa meillä taitaa olla mukana naisten Superpesiksen ringissä. Hyvin tunnemme toisemme ja osaamme pelata yhteen, Linna kertoo.

Oman alkuturnauksen tavoite on selvä, Raumalla 1.-2.4. pelattava lopputurnaus ja siellä mestaruus. Eniten Linna odottaa vuoden ensimmäistä ottelua paikallisvastustajaa Kempeleen Kiriä vastaan.

– Kempele on varmasti se vahvin vastustaja. Siilinjärvestä en tiedä juuri mitään ja Tyrnävän voitimme harjoitusottelussa selvin numeroin.

Vauhdilla kohti kevättä

Emilia Linna nousi suuren yleisön valokeilaan viimeistään viime kaudella. Nuori superpelaaja voitti kaikki Ykköspesiksen tilastot ja tuli valituksi sekä naisten Liitto-Lehdistö- että Itä-Länsi-otteluihin. Samalla toteutuivat tärkeimmät tavoitteet, kun joukkue nousi Superpesikseen ja uusi B-tyttöjen mestaruutensa. Hurjanhieno kesä sai kruununsa pesiskauden päätösristeilyllä. Linna pokkasi vuoden tyttöpesäpalloilijan ja naisten Ykköspesiksen vuoden pelaajan pystit.

Sama tahti jatkuu alkavalla kaudella. Pelihaluja uhkuvan Linnan kalenteri on täynnä merkintöjä vuoroin naisten ja vuoroin B-tyttöjen joukkueissa.

– Tarkoitus on pelata molemmissa joukkueissa niin paljon kuin ehdin. Olen aina pelannut ikäistäni vanhempien joukkueissa, joten siinä ei ole mitään uutta.

B-tyttöjen alkuturnauksen jälkeen Lipottarissa edetään määrätietoisesti kohti kevättä. Arjessa on silti ainakin ripaus juhlaa, kun halliottelut pääsevät täyteen vauhtiin.

– Viikon päästä pelaamme naisjoukkueella kaksi harjoitusottelua Vaasassa. Siitä viikko eteenpäin vuorossa on naisten Halli-SM-alkuturnaus täällä Oulussa. Katsotaan sen jälkeen, miten kevät etenee, Linna heittää.

Naisten alkuturnauksessa Lipottarien vieraaksi saapuvat Kajaanin Pallokerho ja yhdeksän peräkkäistä SM-mitalia voittanut Lapuan Virkiä 11. helmikuuta. Tämä joukkue on kuitenkin osoittanut, ettei ihmeiden aika ole välttämättä vieläkään ohi.

Tulospalvelu seuraa B-tyttöjen Halli-SM-turnausta osoitteessa www.pesistulokset.fi.

B-tyttöjen Halli-SM-alkuturnaus Oulussa la 28.1.

Tyrnävä–Kempele 8.00
Siilinjärvi-Oulu 10.00
Kempele-Siilinjärvi 12.00
Oulu-Tyrnävä 14.00
Siilinjärvi-Tyrnävä 16.00
Oulu-Kempele 18.00

Aiheesta lisää

B-tyttöjen Halli-SM-alkuturnaus Oulussa

Lipottarien kotisivut

Lipottarien kapteenisto (Lipottaret/Instagram)