Valitse sivu

Kaikkien aikojen etenijäkuningas Sami Haapakoski on kiertänyt Vimpelin Vedon mestaruusjuhlista lähtien palkintojenjaosta toiseen. Yhtenä kohokohdista vuoden pesäpalloilija ja kärkilyöntitilaston voittaja kutsuttiin itsenäisyyspäivän juhlavastaanotolle Presidentinlinnaan. Viimeisimpänä Ylivieskan Kuulan kasvatin huomioi oma kotimaakunta. Haapakoski on ensimmäinen pesäpalloilija, joka on 60-vuotisen historian aikana valittu vuoden urheilijaksi Keski-Pohjanmaalla.

Toistaiseksi 16 kauden mittainen ura Superpesiksessä on vertaansa vailla. Päällimmäisenä nousevat esiin 398 runkosarjan ottelua, 834 tuotua juoksua, 2400 kärkilyöntiä, 13 Itä-Länttä, kaksi valintaa vuoden pesäpalloilijaksi, seitsemän etenijäkuninkuutta, kärkilyöntitilaston voitto viime kaudella, kolme kultaista räpylää ja kaksi kultaista mailaa sekä kolme mestaruutta ja seitsemän muuta SM-mitalia. Mikäli Haapakosken ura jatkuu vielä ainakin kolme kautta, maaginen 1000 tuodun juoksun rajapyykki on saavutettavissa.

Kun Haapakoski kävi pokkaamassa pystin Keski-Pohjanmaan Urheilugaalassa Kokkolassa, samaan aikaan mestarijoukkueen pelinjohtaja Sami-Petteri Kivimäki ja kapteeni Henri Puputti edustivat Seinäjoella (katso kuva!). Vimpelin Veto valittiin vuoden joukkueeksi Etelä-Pohjanmaalla.

Painija Petra Olli arvostettiin Etelä-Pohjanmaan vuoden urheilijaksi ja hänen valmentajansa Ahto Raska vuoden valmentajaksi. Olli on harrastanut pesäpalloa ja seuraa lajia yhä aktiivisesti.

Vimpelin Vedon osalta tulevan kauden avaus on edessä jo vajaan parin viikon kuluttua. Vimpeli avaa Halli-SM-turnauksen paikallisottelulla Alajärven Ankkureita vastaan Seinäjoki Areenassa lauantaina 11.2. kello 13.30.

Aiheesta lisää

Kepli: Sami Haapakoski on vuoden 2016 keskipohjalaisurheilija

Haapakoski: ”Palkinto tuli puskista” (KP24)

Pelaajakortti: Sami Haapakoski (xlsx)