PESÄPALLOLIITON SAVO-KARJALAN ALUE

Yksi yhteinen liike.

ALUESARJA

 

Yleistä aluesarjasta

 • Sarjat pelataan 1.5-15.9.2019 välisenä aikana.
 • Ottelut pelataan pääosin turnauksina (2-3 ottelua / joukkue / turnaus), mutta osa pelataan myös yksittäisinä peleinä.
 • Sarjatoimintaan liittyen kaikki olennaiset asiat sekä aluesarjojen kilpailumääräykset löytyvät  aluesarjatiedotteesta, joka julkaistaan tammikuun lopussa.
 • Sarjailmoittautuminen tulee tehdä pesistulospalvelussa.
 • Ilmoittautuminen on tehtävä C-ikäisten osalta 15.2.2019 mennessä, D- ja E-ikäisten osalta 28.2.2019 mennessä ja F- tai G-ikäisten  31.3.2019 mennessä.

 

Sarjamaksuihin sisältyvät palvelut:

 1. Sarjaohjelmat
 2. Sarjataulukoiden ylläpito PPL:n nettisivuilla tulospalveluohjelman avulla
 3. Palkinnot:  E-C-ikäisten sarjojen kolme parhaalle joukkueelle aluesarjamitalit (17 kpl/joukkue)
  G- ja F-ikäisten sarjojen kaikille joukkueille muistopalkinnot (15 kpl/joukkue), jotka pelaavat kaikki ottelut 3.9.2019 mennessä. F-ikäisten pienpelisarjassa muistopalkinnot (10 kpl/joukkue) kaikille joukkueille
 4. Muut sarjatoimintaan liittyvät toimistopalvelut.

 

Sarjat ja sarjamaksut:
C-, D- ja E-ikäisten sarjoissa on erikseen kilpa- ja pelisarjat, mikäli molempiin sarjoihin ilmoittautuu riittävästi joukkueita.

sarja pelaajien syntymävuodet      sarjamaksu
C-pojat ja C-tytöt (16-v) 2003 ja myöh. synt. 110 €
D-pojat ja D-tytöt (14-v) 2005 ja myöh. synt. 110 €
E-pojat ja E-tytöt (12-v) 2007 ja myöh. synt. 110 €
F-pojat ja F-tytöt (10-v) 2009 ja myöh. synt. 110 €
G-pojat ja G-tytöt (8-v) tai JunnuSuperi 2011 ja myöh. synt. 55 €

Sarjamaksujen maksamisesta lähetetään joukkueille ohjeet toukokuussa ja JunnuSuperin osalta kesäkuussa.

 

Muut sarjatoimintaan liittyvät maksut:

 • Pelaajalisenssit määräytyvät iän mukaan ja ne löydät tästä. Kaikilla joukkueen pelaajilla on oltava voimassaoleva pelaajalisenssi.
 • Protestimaksu 50 €/ottelu, ja se maksetaan PPL:n tilille, mikäli seura tekee ottelusta protestin.
 • Luovutussakkomaksu on C-ikäisten sarjoissa 30.4 asti 200 €/joukkue ja 1.5 jälkeen 400 €/joukkue. D- ja E-ikäisten sarjoissa luovutussakko on 30.4 asti 150 €/joukkue ja 1.5 jälkeen 300 €/joukkue. F- ja G-ikäisten  sarjoissa luovutussakko on 30.4 asti 100 €/joukkue ja 1.5 jälkeen 200 €/joukkue. Ja pienpelisarjoissa 50 €/joukkue. Maksu peritään, mikäli joukkue luopuu sarjasta tai joukkue suljetaan sarjasta. Luopumissakkomaksun lisäksi peritään aina myös sarjamaksu, jos luovutus tapahtuu sarjailmoittautumisen päättymisen jälkeen.
 • Seurasiirtomaksu on 30 €/pelaaja D-ikäisen ja sitä nuorempien osalta. C-ikäisten seurasiirto maksut on porrastettu ajankohdan mukaan ja ne ovat 60-100€/pelaaja.

 

Pelaajien seurasiirrot

Kaikista pelaajista on tehtävä kirjallinen seurasiirto heidän siirtyessä pelaamaan eri seurassa kuin mitä he edustivat edellisellä kaudella.
Seurasiirtoja Savo-Karjalan aluesarjojen osalta voi tehdä C-, D-, E-, F ja G-ikäisten pelaajien osalta 1.6. saakka seurasiirtojen verkkopalvelussa. Seurasiirrot tulee aina tehdä ja maksaa ennen ko. pelaajan ensimmäistä sarjapeliä.

Kaikki seurasiirtoihin liittyvä ohjeistus ja seurasiirtojen verkkopalvelu löytyvät täältä.

 

Yli-ikäisyyslupa hakemukset

Savo-Karjalan aluesarjan yli-ikäisyys-, poikkeus- ja kaksoisedustuslupaa tulee hakea hyvissä ajoin ennen ensimmäistä ottelua tai viimeistään 1.6 mennessä. Lue tarkemmat ohjeet aluesarjojen kilpailumääräyksistä.
Hakulomake täytetään täällä.

 

Poikkeuslupa

Jos pelaajalla ei ole omassa seurassa oman ikäluokkansa joukkuetta, on hänellä mahdollisuus pelata toisessa seurassa oman ikäluokkansa otteluja Savo-Karjalan aluesarjassa. Pelaajalla säilyy oikeus pelata omassa seurassaan vanhempien ikäluokassa ja tytöillä omassa seurassa pelata oman ikäluokkansa poikien joukkueessa.

Alueen kilpailutiimillä on mahdollisuus päättää myös muista peluuttamiseen liittyvistä poikkeusluvista.

Tarkemmat ohjeet löytyvät aluesarjojen kilpailumääräyksistä.
Hakulomake täytetään täällä.

 

Yhdistelmäjoukkue

Mikäli seura ei saa koottua omista pelaajista joukkueellista, voi se tehdä yhdistelmäjoukkueen. Yhdistelmäjoukkueen kokoamiseen tulee hakea lupa ennen sarjaan ilmoittamista. Tarkemmat ohjeet löytyvät aluesarjojen kilpailumääräyksistä.
Hakulomake täytetään täältä.

Itä-Länsi

Pesäpallokauden päätösristeily