Alla on Pesäpalloliiton Savo-Karjalan aluevastaavan Pirjo Mäkelän sekä Kunnarileirin leirijohtajan Sanna-Mari Mämmin ajatuksia Kunnarileiristä.

  1. Mitä ajatuksia heräsi, kun Kunnarileiri jouduttiin tänä kesänä perumaan?

Harmitus oli toki siinä vaiheessa kova, koska järjestelyt olivat Kiteellä edenneet erittäin hyvin, ilmoittautuminen on käynnistynyt hienosti ja odotukset ensimmäisen Kunnarileirin osalta olivat korkealla. Kevät oli varmasti kaikille seuroille ja tapahtuman järjestäjille rankkaa aikaa, kun epävarmuus tulevasta oli erittäin suurta. Siinä samassa rintamassa leirinjärjestäjinä olimme muiden kanssa. Mutta päätös oli siinä vaiheessa kyllä ihan oikea, vaikka kurjalta se tuntuikin.

  1. Missä vaiheessa Kunnarileirin järjestelyt ovat ensi vuotta ajatellen?

Koska järjestelyt olivat keväällä jo pitkällä, niin nyt syksyllä ei ole kiirehditty projektin käynnistämisen kanssa. Perusasioita on toki selvitetty ja päätetty, eli leirin ajankohta, siihen liittyvät varaukset, leiriorganisaation jäsenet, leirimainoksen päivitys, jne. Tällä viikolla on kaikkien alueleirien yhteinen palaveri ja joulukuussa KiPa:n leiriorganisaatio kokoontuu seuraavan kerran. Eli hyvässä vauhdissa ollaan ensi kesää ajatellen.

  1. Muuttuiko Kunnarileirin ajankohta ensi vuodelle?

Kunnarileiri järjestetään 19.-20.6.2021. Edellisenä viikonloppuna on lentopallon Power Cup, joten tästä syystä leiriä siirrettiin viikolla eteenpäin. Näin mahdollisestaan pesistä ja lentistä harrastaville lapsille pääsy molempiin leiritapahtumiin.

  1. Ketkä kaikki Kunnarileirille voivat osallistua? Mitä sarjoja leirillä on?

Leiri on tarkoitettu kaikille alle 12-v. eli E-ikäisille tai sitä nuoremmille joukkueille. Sarjat ovat E, F- ja G-tytöt ja pojat, ja E-ikäisissä pelataan vielä erikseen kilpa- ja pelisarjoissa. Myös F- ja G-ikäisten pienpesis sarjat pelataan 5–7 hengen joukkueilla, mukaan voi lähteä vaikka pesiskoulun sekajoukkueella. Uutena sarjana on vielä tarjolla E-ikäisten harrastesarja, joka pelataan 9 vs. 9 pelinä myös sekajoukkueilla.

  1. Mitä muuta toimintaa leirillä on?

Tulevan kesän leiriohjelmaa emme ole vielä päässeet lyömään lukkoon, sillä odotamme esim. Superin otteluohjelmaa. Toiveissa olisi saada sinne ottelu, jolloin koko perhe voisi lähteä viettämään mukavaa pesisviikonloppua Keski-Karjalassa. Keski-Karjalassa riittää tutustumiskohteita kaiken ikäisille koko viikonlopuksi. Uusimpana on Nightwish näyttelykeskus Kiteen keskustassa. Kokoamme erilaisista majoituksesta ja tutustumiskohteista paketin, josta on helppo suunnitella viikonlopun ohjelmaa pesiksen lisäksi. Tietenkin leiriläisille järjestämme iltaohjelmaa lauantaiksi. Sitä alamme suunnitella heti ensi vuoden alusta. Luvassa on kivaa toiminnallista touhua.

  1. Milloin ja missä leirille ilmoittaudutaan? Mitä on hyvä huomioida ilmoittautumista varten?

Leiri-ilmoittautuminen käynnistyy 1.2 osoitteessa www.pesistulospalvelu.fi. Leirille voidaan ottaa yhteensä 35 joukkuetta, joten mikäli mukaan leirille haluaa, niin kannattaa olla valmiina heti ilmoittautumisen avauduttua. Alussa riittää, kun ilmoittaa joukkueen oikeaan sarjaan ja kirjaa joukkueen yhdyshenkilötiedot.

Yhdyshenkilö tulee samaan ilmoittautumisen jälkeen sähköpostitse päivitystunnuksen, jonka avulla muita lomakkeessa kysyttyjä tietoja voi tarkentaa aina 23.5 saakka. Ilmoittautuminen astuu voimaan, kun ilmoittautumislomake on täytetty ja KiPa:n tilille on maksettu kolmen leiripassin ennakkomaksu. Lisätietoja löytyy osoitteesta www.kipa90.com.

  1. Miksi Kunnarileirille kannattaa tulla? Mitä terveisiä lähettäisit joukkueille, jotka pohtivat osallistumista leirille?

Kaikki jollain leirillä kerran käyneet kyllä tietävät, että leirit ovat lasten mielestä kesän kohokohta. Heidän mielestään kaksi asiaa nousee eniten vastauksissa esille; saa pelata paljon ja saa uusia kavereita. Toki oman joukkueen kanssa yhdessä vietetyt leiripäivät hiovat omaa joukkuetta yhteen ja leirimuistot jäävä elävästi mieleen ja muistioihin vuosiksi tai jopa vuosikymmeniksi.

Ne joukkueet, jotka lähtevät pelaamaan myös valtakunnalliselle leirille, niin alueleiri on hyvää harjoitusta tätä varten. Tuon yhden viikonlopun aikana saadaan hyvä määrä lisäpelejä, jotka taas auttavat joukkuetta matkalla kohti omia tavoitteita valtakunnallisella leirillä.

Taas ne joukkueet, jotka eivät heti ensimmäisenä halua lähteä pitkälle, viiden tai kuuden päivän leirille, niin lyhyempi alueleiri on erinomainen mahdollisuus päästä maistamaan leiritunnelmaa. Enpä ole vielä pesispiireissä ketään tavannut, joka ei leireistä tykkäisi. 😊

  1. Keneltä voi tiedustella lisätietoja leiriin liittyen?

Leirin perusasioista voi tiedustella aluevastaava Pirjo Mäkelältä ja seurakehittäjä Mona Hupli-Kotirannalta. Mutta mikäli kaipaa tarkempaa tietoa paikallisiin leirijärjestelyihin liittyen, niin sitä tietoa saa parhaiten leirijohtajalta eli Sanna-Mari Mämmiltä (mammi@pp.inet.fi).

 

 

Lue lisää Kunnarileiristä osoitteessa http://kipa90.com/alueleiri/!