1. Missä, milloin ja millä ajanjaksolla teidän pesisliikkaria järjestetään? 

Imatran Pallo-Veikkojen pesisliikkari eli Snadipesis alkoi lokakuun viimeisellä viikolla ja päättyy pääsiäisen tienoilla. Pesisliikkarissa aloitti tänä vuonna vain yksi ryhmä, jossa on 3-6 -vuotiaita lapsia. Pesisliikkarin tunnit pidetään maanantaisin klo 17-18 Mansikkalan koulukeskuksella Imatralla.

 

2. Minkä verran teidän seuranne pesisliikkarissa on lapsia mukana?

Tänä vuonna pesisliikkarissa aloitti parikymmentä lasta. Otamme lapsia edelleen mukaan toimintaan ja pari ensimmäistä kertaa voi tunneilla käydä tutustumassa ilman ilmoittautumista tai sitoutumista.

 

3. Miten olette markkinoineet tänä vuonna pesisliikkaria, kun päiväkoteihin ja eskareiden ei ole päässyt tekemään esittelykierroksia?

Pesisliikkarin esitteitä jaettiin Imatran päiväkoteihin ja eskareihin. Liikkaria markkinoitiin myös sosiaalisen median kautta muun muassa seuran nettisivuilla sekä Facebookissa.

 

4. Mitä hyötyä seurallenne on ollut pesisliikkarin tukipaketista?

Pesisliikkarin tukipaketti on auttanut monipuolisesti pesisliikkarin järjestämisessä. Tunteja suunnitellessa tukipaketin materiaalit auttavat ja antavat hyviä vinkkejä, millaisia juttuja tunneilla voisi tehdä. Tunneille saimme ohjaajakorvauksen myötä palkattua tarpeeksi ohjaajia, mikä parantaa totta kai harjoitteiden tekemistä sekä lapsien yksilöllistä huomioimista. Välinepaketista saimme hyvän lisän vanhojen välineidemme joukkoon.

 

6. Mitä teidän liikkarissa tehdään? Miten tunnit on suunniteltu?

Pesisliikkarissa tuetaan ja kehitetään monipuolisesti lasten liikunnallisia ja motorisia perustaitoja sekä harjoitellaan pesäpallon lajitaitoja erilaisten pelien ja leikkien kautta. Toiminta on suurimmaksi osin leikkimielistä ja mielekästä, minkä kautta kannustetaan lapsia ja tuetaan lasten innostusta ja motivoitumista liikkumiseen.

Pesisliikkarin ohjauskerrat on suunniteltu joka kerta rakenteeltaan samalla tavalla: Alussa on alkulämmittelyleikki (esim. hippa), joka pidetään koko ryhmänä yhdessä. Alkuleikin jälkeen lapset jaetaan kahteen pienryhmään, joista toinen pääsee ensin jonkin yleistä liikunnallisuutta ja motorisia taitoja kehittävään leikkiin/harjoitteeseen (esim. temppurata, kartioviestit) ja toinen lajitaitoja sisältävään leikkiin/peliin (esim. pehmopesis, kimble). Lopuksi pidetään taas koko ryhmälle jokin loppuverrytteluleikki (esim. hullu kuningas, kuka pelkää talonmiestä). Lopuksi lasten kanssa keräännytään istumaan ja käydään tunnin kulkua läpi yhdessä.

 

7. Kuinka pesisliikkaritoiminta on sujunut korona-aikana?

Totta kai korona on luonut oman haasteensa harjoitustoiminnan toteuttamiseen, mutta tunnit on saatu vedettyä kuitenkin hyvin läpi kaikesta huolimatta. Koska lapsia ilmoittautui niin vähän, kaikki lapset ovat samassa ryhmässä, mikä luo oman haasteensa ikätasoisen toiminnan luomiselle. Tähän auttaa pienryhmiin jakaminen ikä- ja kehitystasoisesti, jotta jokaiselle pystytään tarjoamaan oman ikäisten toimintaa.

 

Imatran Pallo-Veikkojen pesisliikkari -toimintaan voit tutustua täällä.