Valtakunnallisten pesisleirien peruunnuttua Puijon Pesiksen E- ja D-poikien joukkueiden johdot alkoivat ideoimaan korvaavaa leirikokemusta omille joukkueilleen. D-pojissa leiriä ideoi ja sille antoi alkusysäyksen toinen valmentajista, Pekka.

  • Idea leirille syntyi siitä, että valtakunnallisen leirin peruunnuttua haluttiin oma tapahtuma joukkueen yhteen hitsaamiseksi ja joukkuehengen parantamiseksi, joukkueen valmennus kertoo.

Joukkueen johto ideoi joukkueelle vuorokauden mittaisen leirin, jonka ohjelma ja leiripaikka pidettiin pelaajilta salassa viimeiseen asti – olihan yksi leirin teemoista yllätyksellisyys. Leiripaikkana toimi Niemisjärven kylätalo ja sen ympäristö, ja vanhemmat saatiin todella hyvin avuiksi esimerkiksi kyyteihin ja ruokahuoltoon.

  • Leiri ei sisältänyt ollenkaan lajitekemistä, vaan erinäisiä ryhmätöitä, kilpailuja mm. tandemhiihtoa soralla, tanssimista, leiripaitojen tekoa, saunomista, uimista, makkaranpaistoa, tietokilpailua ja tikkupullan paistamista nuotiolla. Pelaajien omat puhelimet pidettiin järjestäjien hallussa koko leirin ajan, jolloin yhdessä vietetty aika oli tosiaankin yhdessä tekemistä, olemista ja viihtymistä, joukkueen valmentajat kuvailevat.

Leirikokemuksesta on riittänyt puhetta myös jälkeen päin. Joukkueen johdon mukaan pelaajat olivat pitäneet leiristä paljon ja itse leirillä tunnelma oli ollut vapautunutta ja tehtäviin heittäydyttiin täysillä. Valmentajat kertovat leirin olleen joukkueen yhteishengen kannalta hyvä, sillä sen avulla päästiin tutustumaan vielä paremmin toisiin ja tekemään yhdessä asioita pesäpallon ulkopuolelta. Valtakunnallisten leirien peruuntumisen aiheuttama pettymys pystyttiin siis kääntämään iloksi.

 

Terveiset PuPen D-pojilta – ja tällä kertaa ihan muualta kuin pesiskentältä!👋🏻 Valtakunnallisten pesisleirien…

Julkaissut Puijon Pesis -Juniorit Keskiviikkona 15. heinäkuuta 2020

 

E-poikien joukkueenjohtaja kertoo, että joukkueessa idea leiristä syntyi loppukeväällä, kun tieto valtakunnallisten leirien peruuntumisesta tuli julki. Joukkueenjohtajat ja valmentajat halusivat järjestää pojille jotakin yhteishenkeä nostattavaa toimintaa ja toiveena oli, että pandemiatilanteesta huolimatta leirimuotoinen tapahtuma voitaisiin järjestää. Yhden pelaajan isä toimii Karjalan lennostossa ja on ollut mukana toteuttamassa samankaltaista leiritystä aiemmin jo Puijottarille.

Myös E-pojille leiri pidettiin yllätyksenä. Pojat ja kaksi joukkueeseen kuuluvaa tyttöä luulivat lähtevänsä koulumajoitukseen, mutta kokoontumispaikasta lähdettiinkin marssimaan kohti varuskuntaa. Leiri sisälsi näiden urheiden tulevaisuuden ilmavoimien joukkojen toimintaa maastoharjoitusten ja liikuntakoulutusten muodossa kapteeni Joni Pirisen komennossa. Koulutukset pitivät sisällään erilaisia pelillisiä harjoitteita yhteensä 15 kappaletta pilke silmäkulmassa toteutettuna. Heittokättä ja pelisilmää testattiin muun muassa sokkotikassa ja juoksuvoimaa potkulentopallossa. Lisäksi leiri sisälsi tietenkin saunomista ja uimista sekä tukikohtapalvelua. Majoittuminen tapahtui maastossa puolijoukkueteltassa, joka pystytettiin yhdessä.

Pelaajien mielestä leiri oli mieleenpainuva kokemus yhdessä joukkueen kanssa, ja sitä voi muistella vielä aikuisenakin. Yhdessä vietetty telttayö oli osalle ensimmäinen maasto-olosuhteissa ja senkin vuoksi ikimuistoinen. Hauskinta olivat erilaiset pelit ja leikit sekä uiminen ja saunominen. Sotkun munkit maistuivat sekä toisena leiripäivänä syöty mansikkakakku, kun juhlittiin yhden pelaajan synttäreitä. Leiridiskoakin päästiin viettämään eikä leirillä nukuttu turhia.

Leirin toteuttamisesta suuri kiitos kuuluu Karjalan lennostolle sekä kapteeni Joni Piriselle, joka pääosin suunnitteli ja toteutti joukkueellemme mahtavan elämyksen. Joukkueenjohtajat ja valmentajat olivat mukana koordinoimassa tapahtumaa sekä avustustehtävissä ennen leiriä ja leirin aikana. Yhteisten elämysten toteuttaminen on mukavaa ja helppoa hyvässä ja innostuneessa yhteistyössä joukkueen toimijoiden ja vanhempien kesken.

Leirin tavoite oli ryhmäyttää joukkuetta ja kasvattaa joukkuehenkeä, ja tästä syystä pelit ja leikit toteutettiin vaihtuvin parein, siten että jokainen toimi kaikkien joukkueen jäsenten kanssa jossain pelissä leirin aikana. Yhdessä pelikenttien ulkopuolella vietetty aika tiivistää joukkueen yhteenkuuluvuuden tunnetta ja opettaa pelaajia yhteistyöhön myös muissa asioissa kuin pesiskentällä. Joukkueen johto kokee, että kevään poikkeusajan jälkeen oli myös tärkeää tarjota lapsille mieleenpainuvia kokemuksia yhdessä turvallisten ja tuttujen joukkuekavereiden kanssa.

 

Leiri2020 E-pojat kiittää, kuittaa ja kumartaa 👏 Mahtavat kaksi vuorokautta ryhmäytymistä, joukkueena tekemistä, ihania…

Julkaissut Puijon Pesis -Juniorit Torstaina 2. heinäkuuta 2020

 

 

Pesisleirien peruuntuminen oli todella harmillista mutta pandemiatilanteessa ainoa vaihtoehto. Pesisleirit ovat kesän kohokohta koko pesisväelle ja leireillä sekä joukkueiden että koko pesisperheen yhteishenki vahvistuu. Toivottavasti ensi kesänä pääsemme jälleen pelaamaan pesistä leireillä!

 

Lisää Puijon Pesiksen junioreiden toiminnasta löydät Facebookista!