Kuntopesis on maakunnallinen, aikuisille suunnattu ”harrastesarja”. Kuntopesiksessä ei pidetä sarjataulukkoa, mutta ottelutulokset päivitetään tulospalveluun. Osallistuvat joukkueet voivat koostua esimerkiksi työyhteisöstä, kaveriporukasta tai muusta ryhmästä.

Kuntopesikseen ilmoittautuminen on avoinna joka kevät. Tarkat peli- ja turnauspäivät sovitaan ilmoittautuneiden joukkueiden kesken toukokuussa. Kuntopesiksen maksu v. 2020 on 55 €/joukkue, ja jokaisen pelaajan tulee lunastaa Pesäpalloliiton harrastepassi (vakuutukseton 10 € tai vakuutuksellinen 39 €).

Viime vuonna kuntopesiksessä alueemme pääsi ennätyslukemiin, kun joukkueita ilmoittautui mukaan yhteensä 22!

Haastattelimme kuntopesiksessä mukana olevia joukkueita ja heidän tunnelmiaan kesän peleistä.

 

Ruokolahti, Etelä-Karjalan kuntopesis

Pelaatte toista kesää Etelä-Karjalan kuntopesiksessä. Mitä olette pitäneet kuntopesispeleistä?

Meillä on hyvä porukka ja pelit tuovat pientä piristystä harjoitteluun.

Millainen porukka teillä on mukana kuntopesiksessä?

Meillä on sekalainen porukka mukana. Pääasiassa miehiä, mutta onneksi myös muutama nainen löytyy.  Harjoituksissa treenataan ahkerasti myös poskilihaksia, sillä huumoria ja naurua on tämä porukka pullollaan. Ainakin itselle tämä pesisporukka on vahvasti myös hyvän mielen tuoja. Meillä luotetaan toisiin ja yhdessä tekemiseen.

Voiko mukaanne liittyä uusia pelaajia? Missä harjoittelette ja milloin?

Harjoittelemme Ruokolahden tekonurmella aina torstaisin klo 18. Harjoituksissa on aina avoimet ovet, eli mielellämme otamme mukaan kaikki halukkaat.

Miten tämän kauden pelit ovat menneet?

Olemme parantaneet vahvasti peliä viime kauteen verrattuna. Ainahan parantamisen varaa on, mutta nyt on peleissäkin tullut vahvoja onnistumisia. Taidamme olla kakkosena omassa sarjassamme.

 

SiiPe kunto, Pohjois-Savon kuntopesis

Pelaatte Pohjois-Savon kuntopesistä. Montako vuotta olette olleet mukana, Mitä olette pitäneet kuntopesispeleistä?

Siipen kuntopesis on osallistunut harrastepesissarjaan siitä alkaen, kun sarja on ensimmäistä kertaa toteutunut. Kesä on Siipen kuntopesiksen viides kesä harraspesissarjassa. Aiemmin Siipen kuntopesis on osallistunut harrastepesissarjaan yhdellä joukkueella. Tänä kesänä innokkaita pelaajia on ollut paljon, joten meillä on kaksi joukkuetta harrastepesissarjassa: Siipe kuntopesis ja Siipe viuhkapesis.

Harrastepesispelit ovat mahtavia! Vaikka kyse on ei-kilpailuhenkisistä peleistä, kuumenevat tunteet välillä tiukkojen tilanteiden kohdalla. Se kuuluu osaltaan pesäpallon henkeen. Tiukoissa tilanteissa kuuluu yleensä huuto ”Tuomari päättää!” ja peli jatkuu tiukkana kamppailuna päätöksen jälkeen. Jokaiselta Pohjois-Savon harrastepesisjoukkueelta löytyy valtavasti taitavia pelaajia, mikä tekee peleistä ehkä yllättävänkin kovatasoisia. Jos vastustajalla ei aina ole tarpeeksi pelaajia, lainaamme niitä muilta sarjan joukkueilta. Harrastepesistoiminta on joustavaa. Tärkeintä on, että saamme pelata kesäisin mahdollisimman monta hurjan hauskaa pesispeliä.

Millainen porukka teillä on mukana kuntopesiksessä?

Meidän joukkueemme on monipuolinen. Osalla pelaajista on pesäpallotaustaa korkeammilta sarjatasoilta, ja osa on pelannut pesistä ennen harrastepesistä koulussa liikuntatunnilla. Yhdessä harjoitellessa ja pelatessa meille on kehittynyt oma omituinen huumorimme. Harjoittelu ja pelaaminen Siipen kuntopesiksessä on hauskaa, rentouttavaa ja vie ajatukset pois kaikesta muusta epäoleellisesta.

Voiko mukaanne liittyä uusia pelaajia? Missä harjoittelette ja milloin?

Kaikki kuntopesiksestä kiinnostuneet ovat tervetulleita harjoituksiimme. Mitään taitotasovaatimuksia meillä ei ole. Harjoittelemme kaksi kertaa viikossa (tiistaisin ja sunnuntaisin) Siilinjärven POP Areenalla (hiekkatekonurmi) kesäisin.

Miten tämän kauden pelit ovat menneet?

Odotusten mukaan eli loistavasti. 😉

Tällä hetkellä Siipen viuhkapesis on runkosarjan ykkönen ja Siipen kuntopesis runkosarjan kolmas. Viuhkapesiksellä on kolme voittoa ja yksi tasapeli ja kuntopesiksellä kaksi voittoa ja yksi häviö. Kuntopesis hävisi siis yhdellä juoksulla viuhkapesikselle joukkueiden keskinäisessä pelissä.

 

 

Puumalan Viri, Etelä-Savon kuntopesis

Pelaatte Pohjois-Savon kuntopesistä. Montako vuotta olette olleet mukana, Mitä olette pitäneet kuntopesispeleistä?

Olemme olleet mukana nyt neljä vuotta. Kuntopesis on ollut meidän pienelle paikkakuntamme porukalle oikeanlainen sarja. Tällä hetkellä ei varmaan saataisi miesten eikä naisten sarjoihin joukkueita kasattua.

Millainen porukka teillä on mukana kuntopesiksessä?

Meillä on noin 16 pelaajaa mukana kuntopesiksen joukkueessa, viisi naista ja 11 miestä. Osa on aikaisemmin pelannut jossakin sarjassa pesistä, mutta suurin osa ei ole pelannut pesistä missään sarjassa.

Voiko mukaanne liittyä uusia pelaajia? Missä harjoittelette ja milloin?

Uusia pelaajia otetaan koko ajan mukaan. Yritämme saada pelaajia meidän jo vähän kokeneimpien tilalle. Kaikki halukkaat ovat tervetulleita kuntopesikseen mukaan. Meillä on harjoitukset Puumalan pesiskentällä pari kertaa viikossa ti ja to iltaisin.

Miten tämän kauden pelit ovat menneet?

Pelit ovat menneet vaihtelevasti. Pari kolme peliä olemme alkuun voittaneet ja sitten pelasimme yhden tasapelin viime pelissä. Parannettavaa löytyy ja kuntopesiksessä pitää vain onnistua heti ensimmäisissä vuoroissa, kun pelit ovat niin lyhyitä.

 

 

Etelä-Karjalan järjestetään myös ladypesiksen peli-iltoja

Viime vuonna järjestettiin kokeiluna ladypesiksen peli-iltoja, jotka keräsivät paljon naisia ympäri Etelä- Karjalaa mukaan pelaamaan. Peli-iltoja järjestettiin kesän aikana viisi ja jokaisella kerralla saimme pelit pystyyn!

Peli-illat saivat jatkoa myös tänä vuonna ja ensimmäinen peli-ilta järjestettiinkin heinäkuun puolivälissä Ruokolahdella. Peli-ilta keräsi kiinnostusta heti ja ilmoittautuneita olikin jo jossakin vaiheessa 26! Lopulta pelit pelattiin 20 naisen voimin ja osallistujia oli mukana monelta eri paikkakunnalta. Mukaan saatiin myös uusia kokeilijoita vanhojen konkareiden lisäksi.

Peli-illat saavat jatkoa ja seuraava pelipäivä on tarkoitus pitää Ruokolahdella 25.8.

Peli-iltoihin ovat tervetulleita kaikki naiset ympäri Etelä-Karjalaa. Pelipäivissä joukkueet muodostetaan vasta kentällä. Pelit pelataan rennosti höntsäillen ja hauskaa pitäen. Mukaan saa tulla vaikka aiempaa pesistaustaa ei löytyisikään! Paikan päältä saa välineitä lainaan jos omia ei löydy.

Peli-iltoja varten jokaisen pelaajan tulee lunastaa PPL:n harrastepassi (vakuutukseton 10 € tai vakuutuksellinen 39 €).

Peli-illoista kiinnostuneet voivat liittyä facebook -ryhmään, jossa tiedotamme tulevista pelipäivistä sekä otamme ilmoittautumisia vastaan. Ryhmään pääset tästä:

https://www.facebook.com/groups/691773354735013/about/