Ennen siirtymistään viuhkaan Österlund pelasi omat juniorivuotensa kasvattajaseurassaan Ulvilan Pesä-Veikoissa. Siirto Satakunnasta toiselle puolelle Suomea tuo uuden haasteen uralle.

– Olen tehnyt pesistä nyt yhdeksän vuotta Pesäkarhuissa ja ennen sitä pelasin Ulvilassa. UPV:stä Pesäkarhuihin oli aika kodikas yhdeksän kilometrin siirtyminen, joten nyt lähden ensimmäistä kertaa pois kotiseudulta ja ihan toiselle puolen Suomea. Fiilis oli, että nyt tai ei koskaan.

– Haluan kokeilla siipiäni miesten puolella. Se on kiistatta yksi pääsyy tähän siirtoon, Österlund sanoo.

Vaihdos tapahtuu menestyvästä organisaatiosta toiseen. Pesäpalloliitto palkitsi Joensuun Mailan vuoden pesäpalloseurana 2015 ja Pesäkarhut Porista 2018.

– Olemme keskustelleet Petri Pennasen kanssa asiasta enemmän ja vähemmän jo monta vuotta. JoMa on kaikessa tekemisessään – ellei paras niin ainakin kärkiseura, joten tänne on hyvä tulla.

Österlund on luotsannut Pesäkarhut naisten Superpesiksessä kahdesti hopealle ja kolmesti pronssille. Itä-Länsi-ykköspelinjohtajaksi Österlund valittiin kolmesti ja naisten Superpesiksen vuoden pelinjohtajaksi kaudella 2014.

– Samilla on vakuuttava ansioluettelo naispesiksen puolelta. Iästään huolimatta hän on jo todella kokenut uuden sukupolven pesisosaaja, joka tuo miesten joukkueeseemme ensi kaudeksi uutta osaamista ja ideoita, kiittelee Super-JoMa Oy:n toimitusjohtajana aloittava Matti Lindholm seuran tiedotteessa.