Nimittäin veren luovuttaminen on tärkeää ja mahdollista myös koronaviruspandemian aikana. Potilaat tarvitsevat sairaaloissa joka päivä verta, mikä edellyttää satoja verenluovuttajia päivittäin. Avun tarvitsijoita ovat mm. synnyttäjät, syöpäpotilaat, keskosvauvat ja onnettomuuksien uhrit.

Jokaisella on mahdollisuus tehdä hyvää, mutta luovuttajalla ei saa olla lieviäkään flunssan tai kuumeen oireita. Yleisesti veren luovuttaminen on turvallista poikkeustilanteessakin.

– Verenluovuttajat ovat terveitä jo lähtökohtaisesti, sillä verenluovutukseen ei saa tulla sairaana. Verenluovutuspaikoissa kiinnitetään nyt paljon huomiota hygieniaan, esimerkiksi pintojen puhdistusta on lisätty ja mm. käsidesiä on tarjolla kaikissa paikoissa, vastaava lääkäri Johanna Castrén Veripalvelusta toteaa Veripalvelun nettisivuilla.

Siilinjärven Pesiksestä toiminnanjohtaja Marko Heikkinen, naisten superpesisjoukkueen pelaaja Pinja Kesti, miesten superpesisjoukkueen kakkospelinjohtaja Tommi Luostarinen sekä pelaajat Otto Hoffrén ja Mikko Hakomäki kävivät luovuttamassa verta Kuopiossa. Samassa SiiPe laittoi liikkeelle luovutustalkoot-haasteen, joka on esitetty useille urheilun toimijoille eri puolilla Suomea.