Lunta tupaan -tapahtumassa nähdään Suomen yhdistetyn maajoukkue kokonaisuudessaan tositoimissa sekä koehyppääjänä legendaarinen Eddie Edwards. Kilpailun mäkiosuus hypätään K12 mäessä, jonka alastulorinne lumetetaan ja vauhtimäkeen rakennetaan muovilatu. Hiihto-osuus kilpaillaan rullilla Ukonniemen rullahiihtoradalla.

– Eddie Edwards! Hulluus on viety jälleen uudelle tasolle, Mertaranta nauraa.

– Odotettavissa on kansanjuhla, johon saadaan pohjalaisia vieraita, kun ohjelmassa on Superpesiksen huippuottelu IPV-Vimpeli, Mertaranta fiilistelee.

Janne Ahonen on voittanut viidesti Keski-Euroopan mäkiviikon, kahdesti mäkihypyn maailmancupin kokonaiskilpailun ja kaksi henkilökohtaista MM-kultamitalia. Mertaranta heittää haasteen lajilegendalle.

– Yhdistetyn maajoukkueen miehet ovat lähellä kansainvälistä huippua, sieltä tulee kova joukko miehiä ottamaan toisistaan mittaa. Mielenkiintoista on myös nähdä, uskaltaako valmennusryhmän jäsen Janne Ahonen mäkeen, kun tietää, että kovassa iskussa oleva Eddie Edwards tulee avaamaan tapahtuman koehyppääjänä.

Mertaranta kertoo seuraavansa muiden töidensä ohella aktiivisesti niin naisten kuin miesten Superpesistä. Odotuksissa on hieno tapahtuma, kun Pesä Ysit haastaa kaksi edellistä Suomen mestaruutta voittaneen Kirittäret Jyväskylästä kotikentällään keskiviikkona 3. kesäkuuta. Itsekin Ykköspesiksessä pelannut Mertaranta odottaa innolla tulevaa superpesiskautta.

– Pyrin katsomaan pelejä paikan päällä niin paljon kuin on mahdollista!

– Kaksi edellistä tapahtumaa olivat onnistuneita ja tarkoitus on tulevana kesänä pistää vielä paremmaksi. Toivottavasti saadaan kansaa sankoin joukoin seuraamaan naisten huippupesistä.

Pesä Ysit haluaa antaa muutenkin kuulua itsestään niin kentällä kuin sen ulkopuolella.

– Tulemme markkinoimaan tulevana keväänä ja alkukesästä poikkeuksellisen paljon ja juuri tuotakin matsia silmällä pitäen, toiminnanjohtaja Ville Lantta vakuuttaa.

Aiheesta lisää: Imatran Pallo-Veikkojen nettisivut | Pesä Ysien nettisivut