Kuka olet?

Olen 24 -vuotias Saku Alatalo Oulusta. Koulutukseltani olen ICT-asentaja.

Mitä teet vapaa-ajallasi? Mitä harrastat?

Talvisin tykkään käydä ulkojäillä ja kesäisin pelaamassa tennistä. Konsolipeleistä menee FIFA.

Miten päädyit junioripäälliköksi? Kauanko olet ollut kyseisessä työssä?

Junioripäällikkönä aloitin Joensuun Mailassa 1.11.2019, eli olen ollut työssä nyt noin kolme kuukautta. Joensuuhun päädyin, kun JoMasta soitettiin ja tarjottiin mielenkiintoista pakettia, niin päätin tarttua tilaisuuteen.

Millaista junioripäällikön työ on ollut tähän mennessä?

Työ on ollut monipuolista: turnauksien järjestelemistä, valmentamista ja uusien harrastajien rekrytointia.

Mitä työtehtäviä sinulle kuuluu junioripäällikön työssäsi?

Työtehtäviin kuuluu C-B tyttöjen valmentamista, vuoden 2021 leirin työstämistä, uusien pelaajien rekrytointia sekä paljon muita viikoittaisia juoksevia asioita.

Valmennat tällä kaudella JoMan B-tyttöjä. Millaista kautta odotat?

Meillä on B-tytöissä hyvä porukka. Kesältä odotan kovia pelejä sekä parannusta viime kesän sijoitukseen. Joukkue on uusi minulle, joten tietyt asiat vievät oman aikansa niin pelaajilla kuin pelinjohtajallakin. Suomensarjasta odotan, että parannettaisiin tuloksellisesti viime kaudesta, ja haastettaisiin kärkiporukoita tosissaan.

Kerro pesistaustastasi.

Menin pesiskouluun 5 -vuotiaana Kempeleessä ja vietin juniorivuodet D-ikäluokkaan asti siellä. D-ikäluokasta lähtien olin Lippo junioreissa Jari Viitasalon valmennuksessa. Valmennusurani alkoi 16 -vuotiaana. Olen toiminut valmentajana D-pojissa, C-tytöissä, C-pojissa, B-pojissa, B-tytöissä ja naisten sekä miesten suomensarjassa.

Kirkkaimpina muistoina peliajoilta ovat ehdottomasti leirit. Pelaajana parhain leiri oli vuonna 2009 Vihdissä D-ikäisenä, ja valmentajana viime vuoden Nuorisoleiri Hyvinkäällä.

 

Tutustu JoMaan seuran nettisivuilla