1. Lukkari Camp: Savonlinnassa, Tanhuvaaran urheiluopistolla järjestetään 28.-30.12 jo 11. Lukkari Camp.
Koulutus on tarkoitettu D- ja E-ikäisille lukkareille, sekä heidän valmentajilleen. Myös vanhemmat ja sisarukset ovat tervetulleita viettämään mukavaa joululomaa urheiluopisto ympäristöön. Katso Campini tarkempi esite täältä. Ilmoittautumiset 10.12 mennessä tämän linkin kautta. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä ja niitä on jäljellä rajoitetusti.

2. Sarjoihin ilmoittautuminen ja maakuntasarjan sarjapaikan hakeminen.
Sarjailmoittautumiset nuorten Superpesikseen ovat käynnissä. Ilmoittautumisaika päättyy lauantaina 30.11 ja ilmoittautumiset ja sarjamaksu tulee hoitaa samalla tämän linkin kautta. C-ikäisten leirikarsintasarjaan ilmoittautuminen on 15.-31.1 välillä. Siitä sekä aluesarjojen ilmoittautumisista tulee lisätietoja tammikuun alkupuolella.
Maakuntasarjassa sarjapaikat ovat automaattisesti kaikille niillä joukkueille, jotka siellä viime vuonna pelasivat. Mikäli joku uusi joukkue haluaa sarjaan mukaan, niin sarjapaikkaa tulee hakea kirjallisesti mielellään joulukuun aikana, mutta viimeistään 13.1 mennessä. Vapaamuotoinen sarjapaikkahakemus tulee lähettää osoitteisiin timo.lamminen(ät)pesis.fi sekä pirjo.makela(ät)pesis.fi. Mikäli joku nykyistä joukkueista puolestaan haluaa sarjapaikasta luopua, niin myös luopumisilmoitus pyydetään lähettämään ylläoleviin osoitteisiin sähköpostitse 13.1 mennessä. Ko. päivän jälkeen PPL:n kilpailupäällikkö alkaa valmistelemaan sarjan lohkojakoja, jotka vahvistetaan tammikuun aikana.

3. OKM:n seuratuki haussa
OKM:n seuratoiminnan kehittämistuen 2020 haku on avattu ja hakuohjeet julkaistu ministeriön verkkosivuilla. Hakuaika on 21.11.-17.12.2019 klo 16.15. Haku tapahtuu Suomisport-palvelussa. Huomioittehan, että seuratukea haettaessa seuran tulee olla rekisteröitynä Suomisport-palveluun etukäteen. Tässä vielä linkit seuratuen hakuohjeisiin:
* Video-ohje
* PDF-ohje
Uutinen seuratuesta OK:n sivuilla. Se kannatta käydä lukemassa ensimmäisenä, jos tai kun aioitte seuratukea hakea.
Seuratukea voidaan myöntää seuran junioritoiminnan kehittämiseen, joko palkkaus- tai toiminnallisena tukena. Myönnettävät summat ovat 2500-15000 €.
Tarvittaessa pyydä hakemukseen ”sparrausta” seurakehittäjä Mona Hupli-Kotirannalta.

4. Maakunnalliset joukkuetoiminta -koulutukset
Erityisesti pienimpien junioreiden (G, F- ja E) joukkueenjohtajille, rahastonhoitajille sekä myös valmentajille tarkoitetut joukkuetoiminta -koulutukset järjestetään maakunnallisesti tammi-helmikuun aikana. Katso tarkempi esite, josta löytyvät koulutuspäivät sekä ilmoittautumisohjeet ja -linkki.

5. Joulukalenteri junnuille
Vielä ehtii mukaan rakentamaan Savo-Karjalan joulukalenteria. Katso tarkemmat ohjeet täältä ja toimi joukkueesi kanssa nopeasti, viimeistään 30.11 mennessä, niin olet mukana pallolaatikon arvonnassa.

6. PPL:n toimintasuunnitelma 
Pesäpalloliiton syyskokouksessa 16.11 hyväksyttiin PPL:n toimintasuunnitelma ja talousarvio. Mikäli et ollut paikalla kokouksessa, niin suunnitelmiin pääset tutustumaan täällä. Osana tätä PPL:n toimintasuunnitelmaa on siis myös Savo-Karjalan alueen toimintasuunnitelma.

7. Alueen työntekijöiden lomat
Aluevastaaja Pirjo lomailee 4.-31.12 ja seurakehittäjä Mona lomailee 17.-31.12 välisen ajan.

8. Hyvää Joulua! 
Mukavaa Joulun odotusta sekä rauhallista Joulun aikaa kaikille! Ja lämpimät kiitokset teille jokaiselle menneestä pesisvuodesta! Se oli Savo-Karjalassa erinomaisen menestyksekäs.