1. Kuka olet ja mistä tulet?

– Henna Viitanen 22-vuotias varhaiskasvatuksen opettaja opiskelija.
Lähtöisin olen Raumalta, joten Rauman Feran kasvatteja ja siellä myös valmentajaksi ryhtynyt.

2. Toimit JoMan D-tyttöjen valmentajana. Kauanko olet valmentanut kyseistä joukkuetta? Entä kauanko valmennusuraa on yhteensä takana?

– Joensuun mailan D-tyttöjen valmennuksesta otin vastuun syksyllä 2018, joten tämä projekti on ihan alussa. Valmentanut olen lähemmäs kahdeksan vuotta eri ikäisiä junioreita Raumalla sekä Hämeenkyrössä.

3. Millainen joukkue teillä on?

– Meillä on omasta mielestä hyvin potentiaalinen porukka. Haastavakin myös kun on pelaajia laidasta laitaan. Joukkue on ruvennut nivoutumaan yhteen. Kesää kohden huomaa, että myös ollaan opittu toistemme tavat toimia kentällä. Kaikille tuli talvella uutta varsinkin pelaajille. Meillä on hyvin kilpailuhenkinen ja määrätietoinen joukkue, jossa on tarpeeksi haastetta.

4. Millainen kesä teillä on tulossa? Mihin sarjoihin osallistutte, lähdettekö leirille?

– Meillä on ollut hyvin pelitäyteinen kesä. Pelaamme kilpa- että pelisarjaa omassa ikäluokassa. Osa pelaajista käy sitten myös ceen ja maakuntasarjan mukana. Leirille ollaan myös lähdössä kilpa- sekä pelisarjan porukalla.

5. Pelaatko / oletko joskus pelannut itse pesistä?

– Itse en enää pelaa, mutta olen pelannut 15 vuotta ennen viime kauteen lopettamista.

6. Mikä on valmentamisessa parasta?

– Parasta on haastavuus ja monipuolisuus. Pesäpallo valmentajana ainakin junioripuolella pitää olla aika moni osaaja. Koskaan ei oikein tiedä, miten mikäkin reeni sopii kenellekin. Tykkään myös suunnitella reenejä ja parasta on nähdä, kun oikeesti pelaajat menevät eteenpäin jo reenin aikana. Palkitsevinta on uuden opettaminen.

7. Miksi kannustaisit muita ryhtymään mukaan valmennuspuuhiin?

– Valmentaminen on monipuolista. Samalla myös saa nauttia oikeasti pesäpallon riemusta, kun näkee junioreiden peli-ilon. Junioreiden kanssa saa koettua peleissä ja leireillä mahtavia tilanteita ja mukaan saa myös roppakaupalla loistavia muistoja.

 

Kiitämme Hennaa haastattelusta ja toivomme tsemppiä valmentamiseen jatkossakin!