Kuka olet ja mistä tulet?

”Juha Hakkarainen. Asun nykyisin Ristiinassa, kotoisin Kuopiosta. Asuin Siilinjärvellä vuosina 1988-2005.”

Miten ajauduit pesiksen pariin?

”Siilinjärvellä lapseni pelasivat pesäpalloa ja lähdin valmennukseen mukaan 1995. Kävin Siipessä ollessani pesäpallon kaikki sen aikaiset tutkinnot aina PLVT asti, 9 pesäpalloleiriä, valittiin alueen juniorivalmentajaksi 2004. Valmensin myös juuri sopupelien jälkeen Siipen miehiä ja olin pelinjohtajana, kun Siipe aloitti uudelleen sarjapelaamisen maakuntasarjassa 2002, jossa puolet pelaajista halusin pelaavan juurikin nuoria.”

Mikä on roolisi seurassa?

”Mikkelin pallonlyöjien puheenjohtaja sekä valmennan nuoria 12-16v.”

Mikä on vapaaehtoistyössä / talkootyössä parasta?

”Osallistuminen varsinkin nuorten kanssa innostaa edelleen, vaikka olen yhtä vanha kuin MPL tänä vuonna – kumpikin helmikuussa 60v.”

Miten kannustaisit muita hakeutumaan seuroihin talkoolaiseksi, vapaaehtoistyöntekijäksi?

”Sanomalla kaikille löytyy jokin pienikin tehtävä, joka ei rasita, vaan tuo mukavaa tekemistä.”

Millaista pesiskesää odotat?

”Emme saaneet aluesarjaan tarpeeksi pelaajia (junnuja), joten harjoittelemme pesäpallotaitoja pesiskoululaisille, nuorisopesiksessä ja aikuiset harrastaa omalla vuorollaan. Kouvola on lähin paikka nähdä miesten superpesistä. Siellä tulee käytyä.”