C-poikien aluesarja

Kouvolan pojat voittivat C-poikien aluesarjamestaruuden.

C-poikien lopputurnaus pelattiin 31.8. Sotkamossa. Lopputurnauksen paikkakunta ratkesi Sotkamon eduksi yhden pisteen erolla Kouvolaan, kun joukkueet kohtasivat toisensa runkosarjan viimeisessä turnauksessa. Tästä kohtaamisesta Sotkamo nappasi tiukan 1-2 (3-5, 3-1, 0-0, 1-2) voiton kotiutuslyöntikilpailun jälkeen. Ei siis ihme, että tappio jätti kouvolalaisille voitonnälkää hampaankoloon. Runkosarjasta lopputurnaukseen matkasivat Sotkamon Jymy, Kouvolan Pallonlyöjät sekä Siilinjärven Pesis, Hyvinkään Tahkon luopuessa lopputurnauspaikasta.

Tahkon C-poikien poisjääminen turnauksesta muutti lopputurnauksen luonnetta: lopputurnaus pelattiin yksinkertaisena sarjana, jonka perusteella mitalien kirkkaus jaettiin. Siilinjärven Pesiksen C-pojat antoivat kovan vastuksen Kouvolan Pallonlyöjien C-pojille omassa kohtaamisessaan, sillä tämän ottelun juoksuluvut pysyivät koko turnauksen pienimpinä. Kouvola voitti Siilinjärven jaksoin 2-0 (3-2, 4-0). Toisena kohtasivat runkosarjan kärkikaksikkona Sotkamo sekä Kouvola. Kouvola näytti kyntensä ja vei ottelun nimiinsä 0-2 (4-5, 3-12). Viimeisenä kohtasivat Sotkamo ja Siilinjärvi. Ottelu päättyi Sotkamon juoksujuhlaan, kun lukemat taululla olivat 2-0 (8-0, 12-5). Loppusarjan myötä kultamitali ratkesi kouvolalaisille kahdella puhtaalla voitolla, hopeaa saivat turnauksen isännät eli Sotkamo yhdellä voitollaan ja pronssi matkasi Siilinjärvelle.

SiiPe:n C-poikien pronssijoukkue.

PPL Savo-Karjalan aluesarja, C-pojat 2019:
1. Kouvolan Pallonlyöjät
2. Sotkamon Jymy
3. Siilinjärven Pesis
4. Hyvinkään Tahko
5. Puijon Pesis
6. Imatran Pallo-Veikot
7. Joensuun Maila
8. Jyväskylän Kiri

C-tyttöjen aluesarja

C-tyttöjen osalta lopputurnaus pelattiin 1.9. Siilinjärvellä. Vaikka kuukausissa oltiin jo ehditty kääntyä selvästi syksyn suuntaan, ei ajankohta näkynyt pelaajien peli-ilossa tai mitalien metsästysnälässä. Lopputurnaukseen osallistuivat runkosarjassa neljä parhaiten sijoittunutta joukkuetta: Siilinjärven Pesis, Joensuun Maila punaiset, Joroisten Urheilijat sekä Pesä Ysi Lappeenrannasta

Ensimmäisessä välierissä kohtasivat runkosarjan voittanut Siilinjärvi sekä runkosarjassa neljänneksi sijoittunut Pesä Ysit. Ottelu oli selvää kauraa kotiemännille, ja Siilinjärvi tallasi tiensä finaalipeliin 2-0 (6-4, 17-0) voitollaan Yseistä. Toisessa välieräparissa kohtasivat runkosarjan kakkonen eli Joensuun Mailan punaiset sekä runkosarjan kolmanneksi sijoittunut Joroisten Urheilijat. Ottelu päättyi Joensuun vähintäänkin yhtä selvään voittoon, kun Joroinen taipui suoraan 2-0 (6-0, 20-3).

Pesä Ysit voitti sai kaulaansa pronssiset mitalit.

Pronssiottelu Pesä Ysien ja Joroisten Urheilijoiden välillä oli tasainen. Molemmat joukkueet saivat rakennettua tilannetta, mutta Ysit onnistui kotiutuksissaan useammin. Hauskan harvinaisesti ottelun molemmat jaksot päätyivät samoihin lukemiin. Ysit voitti pronssia lukemin 0-2 (3-5, 3-5).

Finaalissa kohtasivat runkosarjassa tasaisesti pelanneet Joensuu sekä Siilinjärvi. Ensimmäisellä jaksolla Joensuu innostui juoksujen teossa ja iski taululle juoksuja toisen perään. Ensimmäinen jakso päättyi juoksuin 3-7 Joensuulle. Toisella jaksolla Siilinjärvi heräsi ja iski takaisin. Joensuu ei kuitenkaan hätkähtänyt, vaan tasoitti juoksut viimeisellä sisävuorollaan. Näin ollen voitto ja kirkkain mitali matkasivat Joensuulle 0-1 (3-7, 6-6) voitolla. C-tyttöjen aluesarjan osalta kultaa vei Joensuu, hopeaa Siilinjärvi ja pronssia Ysit.

SiiPen kausi päättyi hopeajuhliin.

 

PPL Savo-Karjalan aluesarja, C-tytöt 2019:
1. Joensuun Maila punaiset
2. Siilinjärven Pesis
3. Pesä Ysit, Lappeenranta
4. Joroisten Urheilijat
5. Joensuun Maila mustat
6. Puijon Pesis