Kuka olet, mistä tulet ja miten olet päätynyt pesäpallon pariin?

”Olen 45-vuotias Siilinjärveläinen mies. Paljasjalkainen savolainen ja Siilinjärvelle olen lähikunnasta muuttanut 15 vuotta sitten. Pesäpallo on ollut aina ykkösurheilulajini ja lähinnä sydäntäni, sen pariin ajauduin kavereiden innostamana 80-luvun alussa Nilsiässä. Siellä tuli juniori aikana aloitettua pelaaminen, pesiskoulujen ohjaaminen ja vähän vanhempana myös kuvioihin tuli pelinjohto/valmennus hommat. Nilsiän jälkeen tuli jatkettua lajin parissa Kuuslahdessa ja Puijon Pesiksessä, ennen kuin tulin tänne minun mielestäni Savon parhaalle pesäpallopaikkakunnalle Siilinjärvelle.”

Otteluiden onnistumisessa turvallisuus on isossa roolissa. Kuva: Siilinjärven Pesis / Ahti Räsänen

Olet ahkera seuratoimija. Mikä on roolisi seurassa?

”Siilinjärven pesiksessä roolini on tällä hetkellä seuran hallituksen jäsen, Superpesis teamin jäsen, otteluiden turvallisuusvastaava ja Siipe Äijien pelaaja/viuhkamies/joukkueenjohtaja.”

Mikä on parasta vapaaehtoistyössä? Mikä saa sinut tekemään sitä?

”Vapaaehtoistyössä parasta Siilinjärven Pesiksessä on ylivoimaisesti yhteisöllisyys, tehdä hyvien tyyppien kanssa töitä. Tutustua uusiin ihmisiin, nähdä iloista pesäpallokansaa ja olla yhtenä vahvana linkkinä tekemässä seuran/juniorien eteen töitä tuleviksi vuosiksi. Palkkatyössäni olen paljon tekemisissä eri ihmisten kanssa, eli tämä on kiva jatkumo siihenkin viitaten.”

Talkootehtäviä löytyy laidasta laitaan. Kuva: Siilinjärven Pesis / Ahti Räsänen

Mitä mahdollisuuksia talkoo- ja vapaaehoistöissä on? Löydänkö itselleni sopivaa puuhaa?

”Seurassamme on paljon erilaista talkoo- ja vapaaehtoistyötä, eli mahdollisuuksia on monia olla osana Siilinjärven Pesistä. Lasten ja nuorten parissa toiminen, edustuksen/Siipettärien peleissä avustaminen tai vaikkapa remonttihommissa uuden VIP-tilan parissa. Kaikille varmasti löytyy ominta hommaa, otamme mielellämme auttavia käsiä vastaan auttaen ja opastaen uusiin kuvioihin.”

Mitä odotat kesältä 2019?

”Odotan pesiskesästä 2019 kiireistä, mutta todella nautinnollista yhdessä oloa kentän laidalla. Itse olen toisesta palkkatyöstä pitkällä kesälomalla, joka mahdollistaa oman panokseni mottoon ’aidosti siipeläinen’.”