Kaudella 2019 pelaat naisten Suomensarjaa Puijottarissa, Kuopiossa. Kerro vähän pelaajaurastasi. Miten päädyit pesiksen pariin ja missä aloitit pelaamisen? 

Pesiskentillä olen pyörinyt jo aivan pikkutytöstä saakka isäni pelejä ja harjoituksia seuraten. Pelaamisen aloitin 7-vuotiaana Siilinjärvellä, jossa peliura jatkui Siipen juniorijoukkueissa B-tyttöihin saakka. Naisten superpesistä pelasin vuosina 1997-2005 Siilinjärvellä ja Lapualla.” 

Terhi Asikainen teki paluun pesäpallokentille pitkän tauon jälkeen. Asikaisen omat juniorit pelaavat myös Puijon Pesiksen paidassa. Kuva: Puijon Pesis / Heikki Korppi

 Sinulla on liki kymmenen vuoden superpesistausta. Miten ovesi aukesivat superpesikseen? Minkä ikäisenä pelasit ensimmäisen superpesisottelusi? 

Meillä oli SiiPessä lahjakkaat -79 ja -80 tyttöikäluokat sekä hyvä pelinjohto ja valmennus. Joukkueen runko pysyi lähes samana E-tytöistä B-tyttöihin saakka. Pelasimme myös maakunta- ja suomensarjaa. Oli siis luonteva jatko nousta superin rinkiin ensin treenaamaan ja sitten pelaamaan. Ensimmäisissä naisten harjoituksissa kävin 15-vuotiaana ja Superin pelin pelasin 17-vuotiaana.” 

 Miten “pesäpallominäsi” eroaa “arkiminästäsi”? 

En usko, että ne eroavat suuremmin toisistaan 😊 Nuorempana ero oli varmasti selvempi, mutta iän myötä asioita on oppinut katsomaan laajemmin ja molemmat hyödyttävät toisiaan.” 

 Mitä teet pesäpallon ulkopuolella?  

Perheeseeni kuuluvat aviomies sekä 12- ja 9-vuotiaat pojat ja 7-vuotias tyttö. Koulutukseltani olen sairaanhoitaja ja terveystieteiden maisteri. Työskentelen oppilaskodin johtajana Vaalijalan kuntayhtymässä Pieksämäellä. Vapaa-aika kuluu pitkälti kotona ja mökillä puuhastellen sekä lasten harrastusten parissa. Omaa aikaa varaan monipuoliseen liikuntaan ja lukemiseen.” 

Puijottaret tavoittelee pelipaikkaa playoffeihin ja ykköspesiksen nousukarsintoihin. Kuva: Puijon Pesis / https://puijonpesis.fi/puijottaret-joukkue/

 Ehdit pitää pidemmän tauon pelaamisesta ennen paluutasi. Nyt toimit joukkueesi kapteenina ja avainpelaajana. Miltä tuntui tulla valituksi kapteenin rooliin heti paluusi jälkeen? 

Taukoa ehti tosiaan kertyä lähes 14 vuotta ennen uutta innostusta. Valinta kapteeniksi oli tottakai kunnia-asia ja selittynee niin peli- kuin elämänkokemuksella. Hienoa, että nuoriso otti minut hyvin vastaan ja luottivat minuun 😊” 

 Miten joukkueesi kausi on edennyt? Mitkä ovat joukkueen loppukauden tavoitteet? 

Kausi on edennyt vaihtelevasti. Joukkoon on mahtunut niin hyviä kuin hieman heikompiakin pelejä. Kokonaisuutena tekeminen on kuitenkin ollut hyvää, peli on kehittynyt kauden edetessä ja onnistumisia on tullut laajalla rintamalla. Kauden aikana olemme kärsineet jonkin verran loukkaantumisista, mutta nyt porukka alkaa olla kunnossa. Loppukauden tavoitteena on päästä jatkopeleihin ja pelaamaan noususta Ykköspesikseen.” 

 Mitä terveisiä haluaisit sanoa niille junioreille, jotka haluavat päästä yhtä pitkälle kuin sinä? 

Harrastakaa monipuolisesti ja löytäkää sitä kautta omat vahvuutenne ja innostus lajiin! Seuratkaa pelejä ja ottakaa mallia toisten suorituksista. Innostusta ja tekemisen paloa tarvitaan, kaikki ei ole aina mukavaa ja välillä joutuu tiukille, mutta lopulta se palkitsee. Pitäkää hauskaa huippuporukassa…se on parasta 😊”