Pelaat Superpesistä Lappeenrannan Pesä Yseissä. Millainen kausi teillä on ollut?

”Kautemme alkoi ihan hyvin, kun kolmesta ensimmäisestä pelistä nappasimme matkaamme viisi pistettä. Kesäkuu sen sijaan meni pelien osalta mollivoittoisesti, mutta nyt olemme saaneet taas peliämme paremmaksi ja täten taistelleet tiukasti pisteistä jokaisessa ottelussa. Joukkueessamme on ollut positiivinen meininki läpi kesän ja taistelemme pudotuspeleihin pääsystä loppuun asti.”

Sinut valittiin tämän kesän naisten Itä-Länsi -otteluun. Miltä valinta tuntui?

”Valinta tuntui tietenkin hienolta. Oli kunnia päästä hienoon tapahtumaan pelaamaan yhdessä muiden alkukauden onnistujien kanssa. Tällä kertaa ei jännittänytkään ihan niin kovasti kuin muutama vuosi sitten.”

Mitä teet vapaa-ajallasi? Mitä harrastat pesiksen lisäksi?

”Pesäpallon lisäksi aikani kuluu talvella opiskelujen parissa Joensuussa ja kesällä teen töitä. Vapaa-ajalla käyn silloin tällöin kavereiden kanssa pelailemassa muita pallopelejä ja kesällä tykkään viettää aikaa mökillä.”

Tulet pieneltä paikkakunnalta, Taipalsaarelta. Miten päädyit harrastamaan pesistä?

”Olen kotoisin Taipalsaarelta, jossa myös kesät asun. Veljen mukana lähdin Saimaanharjun pesiskouluun, jossa sitten muutaman muun tytön kanssa innostuimme lajista niin, että lähdimme Pesä Ysien E-tyttöjen treeneihin. Lisäksi meillä pelattiin ala-asteella pesistä etenkin keväisin tosi paljon ja myös muillakin kuin vain liikuntatunneilla, joten laji oli tullut myös sitä kautta tutuksi.”

Olet pelannut koko urasi Pesä Yseissä, muutamat juniorivuodet lukuunottamatta Imatralla. Miten oma pelaajapolkusi on edennyt sieltä juniorivuosista lähtien Superpesiksen huipulle? Milloin pääsit mukaan Superpesikseen

”Joukkueessa aloitin tosiaan E-ikäisenä ja tällöin meillä oli koossa joukkue, jossa oli todella paljon vastikään pesiksen aloittaneita. Emme oikein peleissä pärjänneet, mutta innostus lajia kohtaan kuitenkin kasvoi. D-ikäisenä siirryimme muutaman tytön kanssa Imatralle pelaamaan ja itse pidän sitä kautta yhdestä tärkeimmistä vuosista kehityksen kannalta. Silloin meillä oli tosi potentiaalinen joukkue ja oma pelikäsitys kasvoi paljon uusien taktisten juttujen myötä. Valitettavasti tästä joukkueesta kuitenkin suuri osa lopetti pesäpallon ja sitä myötä siirryinkin takaisin Pesä Yseihin. C-ikäisenä pääsin pelaamaan myös tyttöjen superin otteluita ja niissä peleissä oppi pelaamaan, sillä vastassa oli kovempia joukkueita ja taitavampia yksilöitä. Vuonna 2013, kun olin ensimmäistä vuotta B-ikäinen, pääsin myös naisten superin matkaan. Muutaman pelin pelasin yhdeksikössä, mutta muuten ensimmäinen vuosi meni pääosin etenijäjokerina. Siitä lähtien olen pelannut Pesä Yseissä superpesistä.”

Mitä terveisiä lähettäisit junioripelaajille, joiden tavoitteena on jonain päivänä päästä pelaamaan Superpesistä

”Nauttikaa pesiksestä ja keskittykää treeneissä siihen, mitä olette tekemässä. Pelailkaa pesistä tai ihan mitä vaan pelejä muulloinkin kuin vain joukkueen yhteisissä harjoituksissa. Iloitkaa omista sekä kaverin hyvistä suorituksista.”