E-poikien kilpasarjan lopputurnaus 

E-poikien kilpasarjan lopputurnaus järjestettiin sunnuntaina 18.8. runkosarjan voittajan Kouvolan Pallonlyöjien kotona. Lopputurnaukseen osallistuivat runkosarjan neljä parhaiten sijoittunutta joukkuetta: Kouvolan Pallonlyöjät, Joensuun Maila, Sotkamon Jymy sekä Imatran Pallo-Veikot.  

Aamupäivän välierissä toisensa kohtasivat Kouvola ja Imatra sekä Joensuu ja Sotkamo. Kouvolan ja Imatran välinen kamppailu päättyi koti-isäntien puhtaaseen 2-0 voittoon lukemin 19-4, 4-1. Näin Kouvolan pojat varmistivat paikkansa finaaliin tutun kotiyleisön eteen. Joensuun ja Sotkamon välisessä ottelussa ratkaisua haettiin kotiutuslyöntikilpailussa. Molemmat joukkueista innostuivat vuoron perään juoksujuhliin, kun ensimmäinen jakso päättyi Sotkamon selvään 5-19 voittoon ja toinen jakso puolestaan Joensuun 17-5 kuittaukseen. Kotiutuslyöntikilpailussa Sotkamo onnistui kotiutuksissaan kolmesti, eikä se antanut Joensuulle yhtään juoksua. Näin ollen Sotkamo matkasi taistelemaan kirkkaammasta mitalista. 

E-poikien kilpasarjan pronssimitalistit: Joensuun Maila. Kuva: Sami Toivakka

Pronssiottelussa kohtasivat Joensuu sekä Imatra. Ensimmäinen jakso päättyi tasaisesti 4-3. Tiukan ensimmäisen jakson jälkeen Joensuu otti ohjat omiin käsiinsä ja takoi toisen jakson lukemiksi 12-2. Näin Joensuu voitti itselleen pronssia. 

Finaalissa kohtasivat tasaisesti aluesarjassakin pelanneet Kouvola ja Sotkamo. Koti-isännät ottivat varmoin ottein hallinnan pelistä ja ensimmäinen jakso päättyi selvin lukemin 7-0. Toisella jaksolla Sotkamo ryhdistäytyi ja antoi todellisen vastuksen. Peli oli tiukkaa aina viimeiseen vuoropariin saakka, mutta Kouvola onnistui tavoitteessaan ja voitti jakson lukemin 4-3. Näin ollen E-poikien kilpasarjan mestaruutta pääsi juhlimaan kotonaan Kouvola! 

Poikien kilpasarjan aluesarjamestarit vuosimallia 2019: Kouvolan Pallonlyöjät!
Kuva: Sami Toivakka

Sotkamon Jymyn E-pojat saivat aluesarjassa hopeaa. Kuva: Sami Toivakka

 

PPL Savo-Karjalan aluesarja, E-poikien kilpasarja 2019: 

 1. Kouvolan Pallonlyöjät 
 2. Sotkamon Jymy 
 3. Joensuun Maila 
 4. Imatran Pallo-Veikot 
 5. Kiteen Pallo-90 
 6. Puijon Pesis 

 

E-tyttöjen lopputurnaus 

Sunnuntaina pelattiin myös E-tyttöjen lopputurnaus Viinijärvellä. Lopputurnaukseen osallistuivat runkosarjan voittajan, Viinijärven Urheilijoiden, lisäksi Kajaanin Pallokerho, Sotkamon Jymy sekä Joensuun Maila. 

Välierissä kohtasivat hauskasti joukkueiden omat paikallisvastukset, kun Viinijärvi ja Joensuu taistelivat Karjalan herruudesta sekä Kajaani ja Sotkamo Kainuun herruudesta. Karjalan herruus ratkesi, kun Viinijärvi voitti Joensuun lukemin 6-2 ja matkasi finaaliin kotiyleisön eteen. Kainuun herruuden vei puolestaan Kajaani lukemin 11-3. 

E-tytöissä pronssi tarttui Joensuun Mailan mukaan. Kuva: Timo Palander

Pronssiottelussa Joensuu antoi tulitusta Sotkamon ulkokenttään ja voitti pronssia selvin lukemin 18-2.

Finaaliottelussa taas Kajaani oli Viinijärveä vahvempi lukemin 0-7 ja vei itselleen turnauksen kirkkaimman mitalin. Tämän myötä turnauksen kaksi kolmesta mitalista jäi Savo-Karjalaan. 

Viinijärven Urheilijat ylsivät kotonaan aluesarjan hopeaan. Kuva: Timo Palander

 

 

Aluesarjamestaruuden veivät Kajaanin E-tytöt. Kuva: Timo Palander

 

PPL Savo-Karjalan aluesarja, E-tytöt 2019: 

 1. Kajaanin Pallokerho 
 2. Viinijärven Urheilijat 
 3. Joensuun Maila 
 4. Sotkamon Jymy 
 5. Pesä Ysit 
 6. Siilinjärven Pesis mustat 
 7. Kiteen Pallo-90 
 8. Ilomantsin Urheilijat 
 9. Siilinjärven Pesis keltaiset 
 10. Imatran Pallo-Veikot 

 

E-poikien pelisarjan lopputurnaus 

Poikien pelisarjan lopputurnaus pelattiin Kuopiossa. Mukana olivat runkosarjan neljä parasta joukkuetta: Puijon Pesis, Siilinjärven Pesis, Joensuun Mailan mustat sekä Kiteen Pallo-90. 

Välierissä kohtasivat toisensa Puijon Pesis ja Kiteen Pallo sekä Siilinjärven Pesis ja Joensuun Maila mustat. Molemmat välieräpelit olivat kutkuttavan jännittäviä, sillä voittajat ratkesivat yhden juoksun turvin. Kitee kukisti Puijon lukemin 16-17 ja eteni finaaliin. Toisesta välieräparista finaaliin selviytyi Siilinjärvi voittaen Joensuun lukemin 12-11. 

Pronssiottelussa Puijo onnistui juoksujen teossa urakoiden pelin loppulukemiksi 16-10. Näin Puijo sai koti-isäntänä hieman himmeämmän, mutta sitäkin enemmän mieltä lämmittävän mitalin. Joensuu taas palasi kotiin kokemusta rikkaampana.  

Finaalissa voittajaa saatiin jännittää aina kotiutuslyöntikilpailun loppuun saakka. Neljän vuoroparin jälkeen molemmat Kitee sekä Siilinjärvi olivat saaneet tehtailtua 18 juoksua tauluun. Kotiutuslyöntikilpailussa Kitee onnistui kolmesti, kun taas Siilinjärvi vain kerran. Näin ottelun voittajaksi ja pelisarjan mestareiksi kruunattiin Kiteen pojat! 

PPL Savo-Karjalan aluesarja, E-pojat pelisarja 2019: 

 1. Kiteen Pallo-90 
 2. Siilinjärven Pesis 
 3. Puijon Pesis 
 4. Joensuun Maila musta 
 5. Joensuun Maila punainen 
 6. Imatran Pallo-Veikot 
 7. Pesä Ysit 
 8. Puurtilan Kisa-Pojat