D-poikien kilpasarja

D-pojat ratkaisivat loppusijoituksensa sunnuntaina 25.8. Haminassa pelatussa mitaliturnauksessa. Turnaukseen osallistuivat runkosarjassa neljä parhaiten sijoittunutta joukkuetta: Haminan Palloilijat, Kiteen Pallo-90, Sotkamon Jymy sekä Kouvolan Pallonlyöjät. Ensimmäisenä mainittu voitti runkosarjan ylivoimaisella johdolla, kun taas kolme seuraavaa mitaliturnaukseen selvinnyttä joukkuetta olivat joko tasapisteissä tai pisteen perässä toisistaan.

Välierissä toisensa kohtasivat Hamina ja Kouvola sekä toisessa parissa Sotkamo ja Kitee. Haminan ja Kouvolan ottelussa riitti jännitettävää. Ensimmäinen jakso päättyi Haminan 3-1 voittoon ja toinen jakso pelattiin tasan 1-1. Näin Hamina pääsi finaaliin kotiyleisönsä eteen. Toisessa välieräparissa Sotkamo vei ottelun nimiinsä 0-2 (2-4, 1-4) ja jatkoi niin ikään finaaliin.

D-poikien kilpasarjan pronssi matkasi Kouvolaan. Kuva: HP/Tuukka Nakari

Pronssiottelussa kohtasivat Kouvola ja Kitee. Kouvola otti ohjat omiin käsiinsä ja vei ensimmäisen jakson reiluin lukemin 10-2. Toiselle jaksolle Kitee lämpeni ja takoi itselleen jo 3 juoksun etumatkan. Kouvola ei kuitenkaan pelästynyt, vaan takoi viimeisessä sisävuorossaan neljä juoksua. Lopulta jakso päättyi tasalukemin 4-4, ja pronssia pääsi juhlimaan Kouvola.

Hopeaa saivat Sotkamon D-pojat. Kuva: HP/Tuukka Nakari

Runkosarjan ylivoimainen ykkönen, Haminan Palloilijat, juhlivat aluesarjamestaruutta kotonaan. Kuva: HP/Tuukka Nakari

Finaalipelissä Hamina nautiskeli kotiyleisön edessä. Molempien jaksojen alussa Hamina teki heti ensimmäisillä vuoropareilla voittoon tarvittavat juoksut. Näin ottelun voiton vei Hamina puhtaalla 2-0 (2-0, 4-1) pelillä ja juhli aluesarjamestaruutta kotonaan.

D-poikien pelisarja

D-poikien pelisarjan osalta loppusijoitukset ratkaistiin kahdessa lopputurnauksessa. Toiseen lopputurnaukseen osallistuivat mitaleista kamppailevat joukkueet, toisessa taas pelattiin sijoituksista 5.-7. yksinkertaisena pelatulla ottelusarjalla. Mitaliturnaus järjestettiin 25.8. Joensuun Mailan isännöimänä. Mitaliturnaukseen tiensä selvittivät runkosarjan neljä parasta: Joensuun Maila mustat, Ysit/IPV-yhdistelmäjoukkue, Imatran Pallo-Veikot 2 sekä Puurtilan Kisa-Pojat. Häntäpään sijoitukset ratkottiin samana päivänä Siilinjärven sijoitusturnauksessa, johon osallistuivat Siilinjärven Pesis, Joensuun Maila punaiset sekä Puijon Pesis.

Mitaliturnauksen välieräpareissa toisensa kohtasivat Joensuun Maila mustat ja Puurtilan Kisa-Pojat sekä toistensa paikallisvastukset, Ysit/IPV-yhdistelmäjoukkue ja Imatran Pallo-Veikot 2. Ensimmäisestä välieräparista finaaliin selviytyi tiukan ottelun jälkeen Joensuun Maila 2-0 (3-2, 14-11) voitollaan Kisa-Pojista. Toisesta välieräparista finaaliin matkaansa jatkoi Imatran Pallo-veikot 2 reilummilla lukemilla 0-2 (3-12, 2-7).

Pelisarjan pronssia voitto Ysit/IPV-yhdistelmäjoukkue. Kuva: Joma/Heikki Törrönen

Pronssiottelussa ensimmäinen jakso oli molemmilla joukkueilla tasaista. Kisa-Pojat onnistuivat juoksujen teossa 7 kertaa, kun taas Ysit/IPV pisti yhdellä paremmaksi tehden yhteensä 8 juoksua. Toinen jakso ratkesi Ysit/IPV:n selvään 6-14 voittoon. Näin Etelä-Karjalaan matkasi pronssia Ysit/IPV-yhdistelmä joukkueen 0-2 voitolla.

Imatralle matkasi myös hopeaa Imatran Pallo-Veikot 2 joukkueen mukana. Kuva: Joma/Heikki Törrönen

Myös Finaalissa Joensuun mustat ja Imatran Pallo-Veikkojen kakkosjoukkue pelasivat tiukan ensimmäisen jakson. Jakso päättyi tasan 3-3. Toisella jaksolla Joensuun pojat innostuivat juoksujen teossa, ja kuittasivatkin itselleen aluesarjamestaruuden juoksuin 8-1. Imatralle matkasi himmeämpi, hopeinen mitali.

Koti-isännät, Joensuun Maila mustat, juhlivat kultaa kotona Kerubilla. Kuva: Joma/Heikki Törrönen

Loppusijoitusturnauksessa Puijon Pesis, Siilinjärven Pesis ja Joensuun Maila punaiset pelasivat ristiin, ja korkein sijoitus ratkesi tällä kertaa turnauksen ainoalla puhtaalla voitolla. Aamun ensimmäisessä pelissä Siilinjärvi otti Puijosta tiukan 2-1 voiton. Seuraavassa ottelussa Puijo kukisti Joensuun jaksovoitoin 2-1. Ratkaisu sijoitusten osalta saatiin vasta viimeisessä ottelussa, jossa kohtasivat Siilinjärvi ja Joensuu. Tämäkin ottelu oli tiukka, mutta Joensuu onnistui turnauksen voittoaikeissaan, kun Siilinjärvi kaatui 3 pisteen arvoisesti puhtaalla 0-2 voitolla. Sijoitusturnauksen myötä viidennen sijan lunasti itselleen Joensuu, kuudennen Puijo ja niukasti viimeiseksi jäi Siilinjärvi.

D-tytöt kilpasarja

Runkosarjan voittoa ja aluesarjamestaruutta juhlivat tyttöjen kilpasarjassa Viinijärven Urheilijat. Kuva: ViU/Timo Palander

D-tyttöjen kilpasarjassa ei tänä vuonna pelattu mitaliturnausta, vaan joukkueiden sijoitukset ratkaistiin runkosarjan perusteella. Kilpasarjaan tänä kesänä osallistuivat kolme joukkuetta: Viinijärven Urheilijat, Siilinjärven Pesis mustat sekä Joensuun Maila mustat. Runkosarja pelattiin näiden joukkueiden kesken kolminkertaisena, mutta lisäpelejä ja vaihtelua saatiin, kun kilpasarja pelasi lisäksi yksinkertaisen sarjan E-poikien kilpasarjaa sekä D-tyttöjen pelisarjaa vastaan.

Hopealle ylsivät Siilinjärven Pesiksen mustat. Kuva: ViU/Timo Palander

Pronssia Joensuun Maila mustille. Kuva: Viu/Timo Palander

Joukkueiden lopulliset sijoitukset ratkaistiin vasta viimeisessä turnauksessa lauantaina 24.8. Viinijärvellä. Viinijärven Urheilijat varmistivat aluesarjamestaruuden voittamalla turnauksen molemmat pelinsä puhtaasti 2-0. Siilinjärven Pesis sai hopeaa ja Joensuun Maila mustat pronssia.

PPL Savo-Karjalan aluesarja, D-tytöt kilpasarja 2019:

1. Viinijärven Urheilijat
  2. Siilinjärven Pesis mustat
  3. Joensuun Maila mustat

D-tytöt pelisarja:

Myöskään D-tyttöjen pelisarjassa ei tänä vuonna ratkaistu mestaria mitaliturnauksessa. Pelisarjan lopulliset sijoitukset ratkaistiin kilpasarjan tavoin runkosarjan perusteella. Pelisarjaan osallistuivat tänä kesänä joukkueet Joensuusta (Joensuun Maila punaiset), Kiteeltä, Kuopiosta, Sotkamosta sekä Siilinjärveltä (Siilinjärven Pesis keltaiset). Runkosarja pelattiin pelisarjan joukkueiden kesken kolminkertaisena runkosarjana, ja lisäotteluita saatiin, kun tyttöjen kilpasarja- ja pelisarjajoukkueet kohtasivat toisensa yksinkertaisen sarjan muodossa.

Tyttöjen pelisarjan kulta Siilinjärven Pesiksen keltaisille.

Pelisarjan osalta viimeinen, ratkaiseva turnaus pelattiin Joensuussa sunnuntaina 18.8. Runkosarjan voittajaksi ja samalla aluesarjamestariksi kruunattiin Siilinjärven Pesiksen keltaiset. Toiseksi kapusi Sotkamon Jymy ja niukasti kolmanneksi Puijon Pesis.