1.7.-6.7. Espoossa vietettiin valtakunnallista E-ikäisten Tenavaleiriä. Järjestävänä seurana leirillä toimi Espoon Pesis, joka sai kehuja hyvin organisoidusta leiritapahtumasta. Tenavaleiri oli kooltaan aikansa toiseksi suurin 113 joukkueen määrällä. Myös Savo-Karjalan alue oli hyvin edustettuna joukkueiden määrässä. Savo-Karjalasta joukkueita leirille oli saapunut yhteensä 17 kappaletta.  

Leirimestareiksi kruunattiin tyttöjen kilpasarjassa Haminan Palloilijat mustat ja vastaavasti poikien kilpasarjan mestaruuden vei Oulun Lippo Juniorit valkoinen. 

Poikien kilpasarjan pronssiottelussa pelasivat vastakkain Joensuun Maila mustat sekä Jokioisten Koetus. Kuvaaja: Lassi Luukkonen

 Savo-Karjalan alueelta parhaiten menestyivät poikien kilpasarjassa Joensuun Mailan E-pojat mustat, joiden sijoitus oli upea 4. Savo-Karjalasta kymmenen parhaan joukkoon ylsivät Joensuun lisäksi Imatran Pallo-Veikot 1, kun pojat pelasivat itsensä sijalle 8. Myös poikien pelisarjan puolella nähtiin hienoja kamppailuja ja onnistumisia. Pelisarjan puolella pojissa parhaiten sijoittui Kiteen Pallo–90, joka pelasi itsensä pelisarjan sijalle 4. ja koko leirin sijalle 20. 

Tyttöjen kilpasarjan puolella Savo-Karjalaa edusti Siilinjärven Pesiksen mustat ollen lopullisen sijoituksen myötä kilpasarjan 14. Tyttöjen pelisarjan puolella Savo-Karjalan edustus oli suurempi, kun peräti seitsemän tyttöjoukkuetta Savo-Karjalan alueelta taisteli pelisarjan mestaruudesta. Parhaiten tyttöjen pelisarjassa menestyivät Viinijärven Urheilijat ollen pelisarjan 11. ja koko leirin 27. Myös naapuriseuran Joensuun Mailan pelisarjan E-tytöt pelasivat hienon leirin ollen pelisarjan 14. ja koko leirin 30.  

Savo-Karjala sai runsaan edustuksen Itä-Länsiin, kun alueeltamme upeasti Idän paitaan valittiin kaiken kaikkiaan 12 pelaajaa sekä kaksi pelinjohtajaa.  

Poikien kilpasarjan Itä-Länsien Savo-Karjalan edustus: Pyry Keinänen (Puijon Pesis), Onni Hirvonen (Joensuun Maila), Rasmus Seppänen (Imatran Pallo-Veikot), Sulo-Veikko Varonen (Joensuun Maila) sekä Idän 1. pelinjohtajana Mikko Varonen (Joensuun Maila).  

Puijon Pesiksen Laura Pulkkinen valittiin tyttöjen kilpasarjan Itä-Länsiin. Pulkkinen pelasi leirillä kilpasarjaa Puijon Pesiksen E-poikien mukana. Kuvaaja: Lassi Luukkonen

Tyttöjen kilpasarjan Itä-Länsien Savo-Karjalan edustus: Elsi Katainen (Siilinjärven Pesis) ja Laura Pulkkinen (Puijon Pesis).  

Poikien pelisarjan Itä-Länsien Savo-Karjalan edustus: Eeli Partanen (Kiteen Pallo–90) ja Tuukka Reponen (Puurtilan Kisa-Pojat). 

Tyttöjen pelisarjan Itä-Länsissä Savo-Karjalan edustus: Mette Väistö (Joensuun Maila), Jenna Karvinen (Viinijärven Urheilijat), Annika Väisänen (Ysit/Pohti), Oona Hiltunen (Ilomantsin Urheilijat) sekä 2. pelinjohtajana Emma Jalovaara (Viinijärven Urheilijat). 

Siilinjärven Pesiksen keltaiset tsemppasivat toisiaan läpi leiriviikon. Kuvaajana: Estella Niemi

 

 

 

Alla kaikkien Tenavaleirille 2019 osallistuneiden Savo-Karjalan alueen joukkueiden sijoitukset. Sijoitus on joukkueen loppusijoitus leirillä. 

Pojat kilpasarja: 
4. Joensuun Maila /musta 

8. Imatran Pallo-Veikot 

15. Puijon Pesis /musta 

Tytöt kilpasarja: 
14. Siilinjärven Pesis /mustat 
Pojat pelisarja: 
20. Kiteen Pallo-90 

37. Puijon Pesis /keltainen 

44. Imatran Pallo-Veikot 2 

45. Siilinjärven Pesis 

48. Puurtilan Kisa-Pojat 

53. Joensuun Maila /punainen 

 

Tytöt pelisarja: 
27. Viinijärven Urheilijat 

30. Joensuun Maila 

39. Pesä Ysit / Pohti 

40. Ilomantsin Urheilijat 

51. Kiteen Pallo-90 

52. Imatran Pallo-Veikot 

56. Siilinjärven Pesis /keltainen