15.-20.7. vietettiin D-ikäisten Suurleiri, joka järjestettiin pitkän tauon jälkeen jälleen Oulussa. Joukkueita Suurleirille oli saapunut yhteensä 121 joukkuetta, joista 16 joukkuetta edustivat Savo-Karjalaa. Leirimestaruuksia pääsivät juhlimaan poikien kilpasarjan osalta Seinäjoen Maila-Jussit ja tyttöjen kilpasarjan puolelta Kempeleen Kiri. 

Poikien kilpasarjan 10. oli tänä vuonna Imatran Pallo-Veikot. Kuvaaja: Janika Lehto

Poikien kilpasarjassa Savo-Karjalan edustajat pärjäsivät upeasti. Kymmenen parhaan joukkoon mahtui peräti kolme alueemme joukkuetta. Joensuun Maila oli 8. ja heti perään taistelivat itsensä Kiteen Pallo–90 sijalle 9. sekä Imatran Pallo-Veikot sijalle 10. Poikien pelisarjan puolella parhaiten sijoittui Savo-Karjalasta Ysit/IPV-yhdistelmäjoukkue, sijoittuen pelisarjan sijalle 7. ja koko leirin sijalle 32. 

Tyttöjen kilpasarjan puolella Savo-Karjalaa edusti kaksi joukkuetta: Siilinjärven Pesis mustat sekä Joensuun Maila punainen. SiiPe mustat sijoittui kilpasarjan sijalle 15. ja miltei perätysteJoMa punainen pelasi itsensä sijalle 18. Pelisarjan puolella Savo-Karjalan tyttöjoukkueista parhaiten sijoittui Viinijärven Urheilijat ollen pelisarjan 17. ja koko leirin 37.

Savo-Karjalan edustus Suurleirin Itä-Länsissä hipoi lähes Tenavaleirin Itä-Länsi-edustusten määrää. Loistokkaasti Idän paitaan valittiin yksi pelinjohtaja sekä 11 pelaajaa, eikä suotta. 

Poikien kilpasarjan Itä-Länsien Savo-Karjalan edustus: Jasperi Purmonen (Kiteen Pallo–90), Juho Törrönen (Joensuun Maila) ja Roope Seppänen (Imatran Pallo-Veikot). 

Tyttöjen kilpasarjan Idän joukkue.

Tyttöjen kilpasarjan Itä-Länsien Savo-Karjalan edustus: Nelly Kiiski (Siilinjärven Pesis) ja Aamu Riissanen (Joensuun Maila). 

Poikien pelisarjan Itä-Länsien Savo-Karjalan edustus: Atte Penttilä (Puijon Pesis), Antton Nykänen (Siilinjärven Pesis), Osku Kylmä (Ysit/IPV yhdistelmäjoukkue), Reko Tanninen (Joensuun Maila), Roope Reponen (Puurtilan Kisa-Pojat) sekä 1. pelinjohtajana Teppo Kylmä (Ysit/IPV). 

Tyttöjen pelisarjan Itä-Länsien Savo-Karjalan edustus: Viivi Hirvonen (Viinijärven Urheilijat). 

Erikoismaininnan ansaitsee alueemme varkautelainen tuomarilupaus Tom Rothström, joka palkittiin Suurleirin parhaana poikatuomarina. Tom tuomitsi leirillä onnistuneesti ja täten sai kunnian toimia syöttötuomarina poikien kilpasarjan Itä-Länsissä. Onnea Tom hienosta saavutuksesta! 

Alla kaikkien Suurleirille 2019 osallistuneiden Savo-Karjalan alueen joukkueiden sijoitukset. Sijoitus on joukkueen loppusijoitus leirillä. 

Pojat kilpasarja: 
8. Joensuun Maila 1 

9. Kiteen Pallo-90 

10. Imatran Pallo-Veikot 

25. Joensuun Maila 2 

Tytöt kilpasarja: 
15. Siilinjärven Pesis /mustat 

18. Joensuun Maila /punainen 

Pojat pelisarja: 
32. Ysit/IPV-yhdistelmäjoukkue 

40. Joensuun Maila 3 

42. Puurtilan Kisa-Pojat 

46. Siilinjärven Pesis 

61. Puijon Pesis 

Tytöt pelisarja: 
37. Viinijärven Urheilijat 

50. Puijon Pesis 

55. Kiteen Pallo-90 

58. Siilinjärven Pesis /keltaiset 

59. Joensuun Maila /musta