Nuorisoleiri pelattiin 22.-27.7. erityisen helteisellä Hyvinkäällä. Sää ja leirijärjestäjänä suosiota kerännyt Hyvinkään Tahko takasivat leiriläisten nautinnon niin leiripelien kuin vapaa-ajankin suhteen. Epäilemättä Hyvinkäällä saatiin nauttia lyöntikeleistä. Leirin 89:stä joukkueesta 10 joukkuetta saapui Savo-Karjalasta. Poikien kilpasarjan mestaruus matkasi tänä vuonna Kouvolaan, kun taas tyttöjen kilpasarjan mestareiksi kruunattiin toista vuotta peräkkäin Rauman Feran C-tytöt. 

Siilinjärven Pesiksen C-pojat pelasivat menestyksekkään leirin. Kuvassa SiiPen nuori lupaus Martti Rönkä. Kuvaaja: Hanna Heinonen

Nuorisoleirillä Savo-Karjalan alueen kilpasarjajoukkueista parhaiten ansioitui Siilinjärven Pesiksen C-pojat. SiiPen C-pojat kairasivat tiensä ensin kymmenen parhaan joukkoon ja lopulta SM-sijalle 7. Tyttöjen puolella Savo-Karjalaa edusti Siilinjärven Pesiksen C-tytöt ollen leirin 14. Enemmistö Savo-Karjalan alueen joukkueista ottivat toisistaan mittaa pelisarjan puolella. Poikien pelisarjassa Kiteen Pallon ja Joensuun Mailan muodostama yhteisjoukkue sijoittui pelisarjan sijalle 11. ja koko leirin sijalle 30. Tyttöjen pelisarjan puolella taas Joensuun Mailan punainen C-tytöt taisteli itsensä pelisarjan sijalle 5. ja koko leirin sijalle 25.  

Savo-Karjalan alueelta seitsemän pelaajaa sekä kaksi pelinjohtajaa valittiin arvo-otteluun Idän paitaan. Tänä vuonna Nuorisoleirin kilpasarjojen Itä-Lännet kantoivat nimeä “Elämäni sankari” kunnianosoituksena pitkäaikaiselle nuorten liikunta- ja päihdetyölle Hyvinkäällä. 

Poikien kilpasarjan Itä-Länsissä nähtiin Puijon Pesiksen edustusta kaksin kappalein. Kuvaaja: Pasi Kettunen

Poikien kilpasarjan Itä-Länsien Savo-Karjalan edustus: Arttu Rissanen (Puijon Pesis) sekä 2. pelinjohtajana Heikki Litmanen (Puijon Pesis). 

Tyttöjen kilpasarjan Itä-Länsien Savo-Karjalan edustus: Johanna Pirskanen (Siilinjärven Pesis). 

Poikien pelisarjan Itä-Länsien Savo-Karjalan edustus: Aleksi Hassinen (Joensuun Maila/Kiteen Pallo-90 yhdistelmäjoukkue). 

Tyttöjen pelisarjan Itä-Länsien Savo-Karjalan edustus: Siiri Surakka (Joensuun Maila), Nea Hokka (Joroisten Urheilijat), Roosa Lehto (Pesä Ysit), Essi Kettunen (Puijon Pesis) sekä 2. pelinjohtajana Jenna Hakkarainen (Joensuun Maila). 

Siilinjärven Pesiksen Johanna Pirskanen valittiin tänä kesänä jo toistamiseen Itä-Länsiin. Seinäjoella pelatuissa Itä-Länsissä Pirskanen edusti Itää B-tytöissä.

Mainittakoon myös, että Nuorisoleirillä palkittiin jälleen alueemme tuomariosaamista, kun leirin parhaana poikatuomarina palkittiin Eetu Knutars Lappeenrannasta. Onnittelut Eetu hienosta leirimenestyksestä vihellysten osalta! 

Alla kaikkien Nuorisoleirille 2019 osallistuneiden Savo-Karjalan alueen joukkueiden sijoitukset. Sijoitus on joukkueen loppusijoitus koko leirillä. 

Pojat kilpasarja: 
7. Siilinjärven Pesis 

13. Puijon Pesis 

19. Imatran Pallo-Veikot 

Tytöt kilpasarja: 
14. Siilinjärven Pesis 
Pojat pelisarja: 
30. JoMa/KiPa-yhteisjoukkue 

 

Tytöt pelisarja: 
25. Joensuun Maila punaiset 

36. Pesä Ysit 

37. Joroisten Urheilijat 

40. Puijon Pesis 

41. Joensuun Maila mustat