1. Kerro pelaajaurastasi; Miten päädyit pelaamaan pesistä, kauanko olet pelannut pesistä, mitä eri seuroja olet edustanut?

– 6-vuotiaana menin ensimmäisiin treeneihin Juvalla. Kaveriporukasta lähti muutama hyvä kaveri kokeilemaan ja itse sitten siinä sivussa innostuin myös. Menin suoraan joukkuetreeneihin kokeilemaan. 18 vuotta olen pelannut tähän mennessä.
– Juvalla pelasin D-junnuihin asti, C-pojissa Varkaudessa, Puijossa B-poikia yhden kauden, siirryin Kouvolaan myöhemmin B-poikaikäisenä. Sen jälkeen Kouvolaan kokonaan täysseurasiirrolla, Pitkäsen Eero otti yhteyttä, soitteli ja kyseli tavoitteita ja halukkutta mennä pelaamaan.

2. Siirryit täksi kaudeksi pelaamaan Kouvolasta Imatralle. Mitä olet tykännyt asua ja pelata Imatralla?

– Asun vain kesän täällä, Jyväskylässä asun muuten. Olen tykännyt paljon olla Imatralla, meillä on nuori ja mukava porukka. Hyvä henki ollut joukkueessa. Isomman roolin perässä tulin tänne ja nyt olen myöskin saanut sitä. Tavoite saavutettu ja täytyy jatkaa hyviä otteita, jotta rooli ja vastuu pysyy isona. Tykännyt myös asua Imatralla, sopivan pieni paikka juvalaiselle. Hyvä tekemisen meininki seurassa ja junioritoiminnassa.

3. Minkälainen joukkue teillä on IPVssä? Mitkä ovat tavoitteenne joukkueen osalta? Entä omat tavoitteesi?

– Nuori porukka, paljon muutoksia tälle vuodelle. Vaaditaan kypsymistä ja oppia tuntemaan vierustoveria paremmin, jotta saadaan varsinkin ulkopeliin ryhtiä ja toimivuutta. Joukkueena asetettiin tavoitteeksi sija 6. Kova, mutta realistinen tavoite. Tarkoittaa, että pitää alkaa voittoja napsimaan. Henkilökohtaisia tavoitteita ei ole ainakaan mitään tilastollisia. Se, että ansaitsee isomman roolin ja pystyy pitämään sen.

4. Ketä pelaajaa/pelaajia IPVstä sinun mielestä kannattaa seurata?

– Miitri Pesosta. Ennakkoluulottomasti tullut ulkopeliin, kovalla prosentilla hoitanut paikkansa. Kypsää ja varmannäköistä tekemistä. Treeneissä keskittyneesti mukana ja kyselee kokeneemmilta pelaajilta vinkkejä. Aidosti kiinnostunut miten kehittää itseään pelaajana. Varmasti tulevaisuuden pelaaja.

5. Mitä harrastat / teet vapaa-ajalla?

– Talvi menee opiskelujen parissa, tiukkaakin aikataulua välillä. Treenien ja opiskelujen yhdistäminen vie aikaa. Olen sosiaalinen ihminen, tykkään hengailla kavereiden kanssa. Kesällä tykkään mökkeillä, saa hyvin ajatuksia pois pesiksestä. Teemun kanssa kämppiksenä Imatralla, katsellaan hömppäsarjoja ja elokuvia. Käydään myös kävelemässä Rauhan rannoilla asuntomme lähellä. Urheilua tykkäämme myös seurata.

6. Opiskelet Jyväskylässä liikuntapedagogiikkaa. Kerro opinnoistasi.

– Ainakin kolme-neljä vuotta jäljellä vielä. Olen pidentänyt opiskeluja normaaliin tahtiin verrattuna, jotta pystyn treenaamaan hyvin samalla. Liikunnanopettajan työ ei ole poissuljettua, mutta opiskelujen aikana miettinyt myös muita vaihtoehtoja. Tulevaisuuden työ varmasti liittyy jollain tapaa liikuntaan ja urheiluun.

7. Mitä ajatuksia Juvan pesäpalloilusta ja pesiksen tilanteesta siellä?

– Harmittaa kun itse junnuna kun pelasi niin joka ikäluokassa oli melkeinpä joukkueet ja Suomensarjassa yllättävän paljonkin yleisöä. Pesis oli ykköslaji silloin Juvalla. Itse kun lähdin Juvalta pois niin pesistoiminta oli jo hiipumaan päin Juvalla. Sen jälkeen muutamassa vuodessa hiipui toiminta entisestään. Onneksi kuitenkin löytyy vielä aktiivisia, muun muassa Martikaisen Tuukka, jotka yrittävät saada toimintaa pyörimään. Itse yritän käydä näyttäytymässä ja ohjaamassa treeneissä mukana. Juvan pesiskenttä sinine laguuni on komian näköinen. Toivotaan, että pesistoiminta alkaisi taas rokkaamaan siellä.

8. Mitä terveisiä haluat lähettää IPVn tai sinun faneillesi?

– Uskon, että IPVn superin joukkueen käyrä nousee vielä vahvasti ylöspäin. Itse lupaan, että yritän näyttää tunteita ja ottaa yleisöä mukaan. Yleisöä ollut mukavasti paikalla, mutta pientä toivetta vielä yleisölle, että rohkeasti peliin mukaan kannustaen ja tukien omaa joukkuetta.

Imatran Pallo-Veikot facebookissa

Imatran Pallo-Veikot instagramissa