Saaren Urheilijoiden kasvatti debytoi pääsarjatasolla 1997. Takana on 19 kautta Kiteen Pallo -90:ssä, kaksi Kouvolan Pallonlyöjissä ja yksi Kinnarin Pesiksessä Järvenpäässä. Parhaillaan Partasella on menossa 23. superpesiskausi Imatran Pallo-Veikkojen kapteenina ja avainpelaajana niin sisällä kuin ulkona.

– Piti vähän kalistella tankkia ja tarkastella vieläkö bensaa on jäljellä. Kohtuu taival on jo takana ja eittämättä ura alkaa kääntymään loppupuolelle. Vielä on jotain muutakin kuin perskat jäljellä ja siltä osin tämä oli helppo päätös.

IPV:n tiedotteessa Partanen nostaa kaksi asiaa keskiöön, urheilullisen haasteen ja Kiteellä asuvan perheen tilanteen. Molemmat palaset loksahtivat kohdilleen, joten Partanen halusi tehdä ratkaisunsa hyvissä ajoin.

– Yleensä minulla on ollut tapana olla etujoukoissa näyttämässä suuntaa. Niin kävi myös tällä kertaa. Halusin olla hyvissä ajoin liikenteessä ja jatkamassa tätä IPV:n uutta tarinaa. Kaikki spekulaatio tulevaisuuden suhteen on nyt poissa arjesta ja voi keskittyä olennaiseen.

– Tämä on poikkeuksellinen järjestely olla perheen kanssa eri paikassa ja piti miettiä, onko se mahdollista sekä järkevää. Kun selvisi, ettei se ole sopimusta poissulkeva tekijä, niin asiat oli helppo neuvotella maaliin.

Viime kaudella Kiteellä Partanen tehtaili oman yhden kauden ennätyksensä niin lyötyjen (0+74) kuin tilastokolmoseksi oikeuttaneen kärkilyöntimäärän (204) osalta.

Komean uran aikana ansioluetteloon on kertynyt yhdeksän SM-mitalia, joista kolme on mestaruuksia. Kaikkien aikojen Itä-Länsi-tilastossa Partanen nousee jaetulle kakkospaikalle 16 Itä-Lännellään. Miesten 85. Itä-Länsi-juhlaottelu pelataan Seinäjoella sunnuntaina 7.7. kello 14.

Fakta: Imatran Pallo-Veikkojen pelaajasopimukset kaudelle 2020 (18.6.2019)

Konsta Hyötyläinen
Mikko Kosonen
Ville-Markus Kosonen
Veeti Lankinen
Teemu Nurmio
Sami Partanen
Miitri Pesonen
Rasmus Surakka

Jarkko Matikka (optio)
Joona Sikiö (optio)