Tällä kertaa saammekin haastatteluun valmentajaparin. Anne sekä Salla ovat jo useamman vuoden valmentaneet yhdessä Puurtilan Kisa-Poikien ja Joroisten Urheilijoiden C-tyttöjen yhdistelmäjoukkuetta. Nyt pääsemme tutustumaan näihin naisiin ja heidän valmennusuraansa enemmän!

Anne Pulkkinen
  1. Kuka olet ja mistä tulet?

Anne: Olen Anne Pulkkinen. Kotoisin olen Kuhmosta, Varkaudessa olen ollut vuodesta 1996 asti. 

Salla: Olen Salla Huovinen Joroisista.

  • Toimitte Puurtilan Kisa-Poikien ja Joroisten Urheilijoiden C-tyttöjen yhdistelmäjoukkueen valmentajina. Kauanko olette valmentaneet kyseistä joukkuetta? Kauanko teillä on omaa valmentajauraa yhteensä takana?

Anne: Yhdistelmäjoukkueena alkaa 3. kesä. Osalla joukkueen tytöistä alkaa 7. kesä. Olen ollut joukkueen mukana nämä 7 vuotta tavalla tai toisella, pari ensimmäistä vuotta hieman vähemmän, sen jälkeen hyvinkin tiiviisti. Varkaus-Joroinen akselilla tapahtuneen valmennuksen lisäksi olen valmentanut aikoinaan Kuhmon Kivan tyttöjunioreita muutaman vuoden ajan.

Salla: Annea kompaten joukkueen runko on ollut kasassa jo seitsemän vuotta ja yhdistelmäjoukkueena meillä on menossa kolmas vuosi. Valmennuspuuhissa olen ollut mukana saman verran. Kaiken kaikkiaan olen ollut valmentajana kymmenen vuotta.

  • Millainen joukkue teillä on?

Anne: Joukkueemme koostuu 13:sta 2002-2005 syntyneestä tytöstä. Joukkue on harjoitellut yhteisharjoituksissa talvikauden todella ahkerasti. Tämä on hitsannut joukkuetta entistä enemmän yhteen ja sitä kautta joukkuehenki on loistava.

Salla: Meidän joukkueemme koostuu 14-16 – vuotiaista hyväkäytöksisistä ja iloisista nuorista urheilijatytöistä.

  • Millainen kesä teillä on tulossa? Mihin sarjoihin osallistutte, lähdettekö leirille?

Kesällä 2019 pelaamme Savo-Karjala alueen C-tyttöjen aluesarjaa. Lisäksi lähdemme Hyvinkäälle Nuorisoleirille. Jo alkukauden peleissä on näkynyt ahkera talvikauden harjoittelu. Odotankin mielenkiinnolla kesän pelejä, tytöt pystyvät mihin vaan 🙂

  • Pelaatko / oletko joskus pelannut itse pesistä?

Anne: Olen aikoinaan pelannut Kuhmon Kivan riveissä pesäpalloa junioreissa sekä naisten maakuntasarjassa. Pelivuosia tuolloin taisi kertyä noin 10 vuotta. Viime kesänä lähes 20 vuoden tauon jälkeen puin ylleni jälleen pelipaidan, kun Joroisten Urheilijoiden naisten maakuntasarjan pari viimeistä peliä kaipaili pelaajia. Tänä kesänä olisi tarkoitus pelata PK-P:n harrastepesiksen joukkueessa.

Salla: Pelasin itse d-tytöistä ylöspäin kaikki juniorisarjat sekä maakuntasarjasta naisten ykköspesikseen Puurtilan Kisa-Pojissa ja kymmenen viimeistä vuotta naisten superpesistä Ikaalisissa, Viinijärvellä, Ylihärmässä ja Siilinjärvellä. Yhteensä pelivuosia tuli 18.

Salla Huovinen ja vieressä tytär Tiia.
  • Mikä on valmentamisessa parasta?

Anne: Valmentamisessa parasta on nähdä pelaajien kehittyminen. 

Salla: Parasta valmentamisessa on nähdä onnistumisen ilo ja pelaajien kehitys vuosien varrella ja tietysti leirit! 

  • Miksi kannustaisit muita ryhtymään mukaan valmennuspuuhiin?

Anne: Valmentajia tarvitaan jatkuvasti. Joukkueen kasaan saamiseksi ehdoton edellytys on valmentaja(t). Mitä nuoremmista junioreista on kyse, sen enemmän käsiä harjoittelun läpiviemiseksi tarvitaan. Tällöin pystytään tarjoamaan pelaajille tarpeeksi yksilöllistä ja taitotasoon perustuvaa ohjausta. Valmentaminen vaatii sitoutumista. Kun joukkueen saa myös sitoutumaan, on oppiminen molemmin puolista. Joukkueen sekä sen yksilöiden kehittyminen ja sitä kautta onnistuminen antaa virtaa myös valmentajille. Ja kyllähän valtakunnalliset leirit ovat kesän kohokohtia myös valmentajille. Leireillä ollaan vielä enemmän ”yhtä suurta perhettä”.

Salla: Minulle pesis on elämäntapa ja valmentajana pääset kokemaan ja näkemään kaikki mahdolliset ja mahdottomat tunneskaalat, mitä urheilu voi antaa. Lisäksi voit tarjota lapsille/nuorille mahdollisuuden harrastamiseen lähtemällä rohkeasti mukaan valmennuspuuhiin.

Tsemppiä Sallalle ja Annelle sekä koko PKP:n C-tyttöjoukkueelle kesän peleihin!