Kuva: Joensuun Maila / Joona-Pekka Hirvonen

Jatkamme alueemme toimijoiden esittelyjä ja otamme mukaan pelaajat eri sarjatasoilta. Ensimmäisenä pelaajahaastattelussa vuoron saa viime kauden Suomenmestarin Joensuun Mailan lukkari ja pudotuspelien arvokkaammaksi pelaajaksi valittu Juha Puhtimäki.

  1. Kerro pelaajaurastasi. Kauanko olet pelannut? Missä eri seuroissa olet pelannut pesistä? Miten päädyit pelaamaan pesistä?

– Olen mennyt ensimmäisen kerran treeneihin 5-vuotiaana ja siitä on menty ilman katkoja tähän päivään asti.

– Superpesistä olen pelannut Seinäjoen Maila-Jusseissa, Nurmon Jymyssä, Koskenkorvan Urheilijoissa, Hyvinkään Tahkossa ja nyt Joensuun Mailassa. Muitakin seuroja on tullut edustettua alemmilla sarjatasoilla tai juniorina, mutta taitaisi lista venyä turhan pitkäksi 😊

– Pesäpallo on ollut osa elämää oikeastaan aina, sillä isäni oli aikoinaan Mestaruussarjatason tuomari, joten pesiskentät on ollut todella tuttu paikka aina. Ja kyllähän mieskin oli tosi innostunut heti pienestä asti. Räpylä, maila ja pallo olivat vakiovarusteet melkein aina, kun lähdettiin kentälle.

2. Olet pelipaikaltasi lukkari. Miten juuri tämä pelipaikka valikoitui sinulle?

– Itseasiassa se on käynyt aikalailla vahingossa. Minut valittiin F-poikien Itä-Länteen Loimaalla 1994 ja ennen peliä huomattiin, että joukkueessa ei ollut lukkaria. Olin pelannut muutamia yksittäisiä vuoroja lukkarina ja kun isä oli pelissä pelinjohtajana, niin hän kysyi että menisinkö syöttämään. Ja siitä sitten homma lähti käyntiin 😊

3.Siirryit vuosi sitten Hyvinkäältä Joensuuhun pelaamaan. Mitä olet tykännyt asua sekä pelata Joensuussa?

– Joensuu on kyllä hieno urheilukaupunki ja ihmiset ovat todella mukavia. Joukkue on myös täynnä hienoja tyyppejä, jotka ovat tosi sitoutuneita meidän juttuun, joten kun siinä saa olla mukana, niin pesäpalloilijan elämä on oikein mahtavaa! Yleisö on myös oppinut elämään meidän mukana tosi hienosti, mikä vain parantaa meidän fiilistä kentällä.

4. Viime kautenne huipentui Suomenmestaruuteen ja sinut valittiin pudotuspelien arvoikkaammaksi pelaajaksi. Mitä odotat tältä kaudelta?

Kuva: Joensuun Maila / Joona-Pekka Hirvonen

– Suomen Mestaruutta. Se on ainut tavoite tälle kaudelle. Montaa joukkuetta ei ole pystynyt ottamaan tuplaa ja siihen porukkaan olisi mahtava liittyä!

5. Sinut nähdään usein myös hevosten ja ravien parissa. Mitä kaikkea teet hevosurheilun puolella? Miten pesäpallon ja hevosurheilun yhteensovittaminen onnistuu? Onko sinulla omaa hevosta?

– Minulla on yksi oma valmennettava Joensuussa, jonka kanssa tulee harrastettua joka viikko useamman kerran. Kimppahevosia on maailmalla muutama lisää, mutta PesisKimppa on varmasti tunnetuin projekti pesäpalloihmisille. Kimpassa on kaksi ravihevosta, lämminverinen Carleman ja suomenhevonen Kevinin Tähti, joiden matkassa kimppalaiset pääsevät elämään normaalia ravihevosen arkea. On ollut hienoa nähdä mukana paljon ensikertalaisia molempien lajien puolelta, jotka ovat olleet tosi innokkaasti mukana hevosten elämässä 😊

– Aikataulut on välillä aika hankalat soviteltavat, mutta onneksi meikäläisellä on muutamat apukädet auttamassa, joihin voi luottaa ja keitä pitää kiittää isosti, että voin harrastaa raveja tässä mittakaavassa 😊

6. Sinulla on paljon faneja. Mitä haluaisit sanoa kaikille niille nuorille pesäpallolupauksille, jotka haaveilevat olevansa jonain päivänä sinunlaisesi huippupelaaja?

– Harjoitelkaa monipuolisesti ja niin että tekeminen on suurimmaksi osaksi mielekästä. Välillä joutuu tekemään jotain, mikä ei aina ole niin mukavaa, mutta yleensä ne treenit on niitä parhaita kehityksen kannalta. Ja ennen kaikkea, seuratkaa paljon pelejä! Pelisilmä kehittyy parhaiten pelaamalla ja pelejä katsomalla. Ja tottakai, tulkaa rohkeasti juttusille pelien jälkeen tai missä nähdäänkin 😊

Tsemppiä Putelle sekä Joensuun Mailalle pesiskauteen 2019!

Twitter@putt321
Instagram@putt321