Me Savo-Karjalan alueella haluamme tuoda esiin seurojemme tärkeitä puurtajia. Heitä, jotka tekevät vapaaehtois- ja talkootyötä seuroissa ja ovat äärimmäisen tärkeä apu seuroille. Ensimmäisenä vuoron saa Lappeenrannan Pesä Ysien aktiivinen seuratoimija, Kalle Saarela.

Kalle sekä hänen tyttäret Kerttu ja Maija.

Kuka olet ja mistä tulet?

Olen 43-vuotias lappeenrantalainen perheenisä. Olen asustellut lähes koko ikäni Etelä-Karjalassa- Imatralla ja viimeiset vuodet Lappeenrannassa. 

Miten ajauduit pesiksen pariin?

Pesäpallo on aina ollut lähellä sydäntä. Minut on löytänyt 80-luvun lopulta saakka joko Linnalan, Kisapuiston, Ukonniemen tai Vanhiksen katsomosta. Kun vanhempi tyttäreni Maija viitisen vuotta sitten -seitsemän vanhana- kysyi minulta mahdollisuutta päästä pesisjoukkueeseen, ei jäänyt muuta mahdollisuutta kuin soittaa Wili Lantalle ja hoitaa tyttö Pesä Ysien F-tyttöjen joukkueeseen. Myös toinen tyttäreni Kerttu pelaa pesäpalloa Pesä Yseissä. Pesiskipinä sytytettiin tytöille kotikadun pihapeleissä joissa minä sain toteuttaa itseäni lukkarina. Itse en ole pelannut muuta kuin lapsena ja nuorena höntsäpelejä Imatralla, joten onkin hyvä että meidän perheessä pelurit hoitaa pelaamisen ja isukki häärää taustoissa.

Se mitä et minusta tiennyt; olen se nuorukainen joka toi Japanin sotalipun Linnalaan.

Mikä on roolisi seurassa?

Lappeenrannan Pesä Yseissä roolini on tällä hetkellä seuran hallituksen jäsen ja varapuheenjohtaja. Olen myös DC-ikäisten tyttöjen joukkueenjohtaja, sekä vastaan seuran tuomaritoiminnasta.

Mikä on vapaaehtoistyössä / talkootyössä parasta?

Vapaaehtoistyössä parasta on se, että tiedät työsi menevän suoraan lasten ja nuorten parhaaksi. Oma mottoni on se, että mitä useammin ja kauemmin lapsi on treeneissä tai peleissä, niin sitä vähemmän aikaa ja mahdollisuuksia hänelle jää hölmöilyihin. Palkkatyössäni poliisissa näen päivittäin sen mitä liiallinen joutenolo nuorille tekee. Mitä useampia lapsia kavereineen saa terveen ja kehittävän harrastuksen pariin pois kaupungilta ja kauppakeskuksista maleksimasta- sitä parempi.

Miten kannustaisit muita hakeutumaan seuroihin talkoolaiseksi, vapaaehtoistyöntekijäksi?

Seuroissa on paljon mahdollisuuksia tehdä talkoo- ja vapaaehtoistyötä. Lasten ja nuorten parissa toimiminen, edustuksen peleissä kahviossa avustaminen tai esim. miehille hyvin sopiva remonttiringissä toimiminen minkä tuloksena rakennettiin muun muassa Vanhiksen VIP-tila. Mahdollisuuksia osallistua on monia ja mielellään otamme auttavia käsiä vastaan. Ja kuten sanoin, lopulta kaikki työ menee meidän lasten ja nuorten parhaaksi.

Itse olen aktiivisesti monessa mukana pesiksen ulkopuolellakin; paikallispolitiikasta ammattijärjestötoimintaan. Pesäpalloyhteisössä olen saanut tutustua todella hienoihin ihmisiin.

Millaista pesiskesää odotat?

Odotan tulevasta pesiskesästä kiireistä mutta palkitsevaa. Jälleen kerran kesäloma on saatu sellaiseen ajankohtaan mikä mahdollistaa mahdollisimman tehokkaasti kesän lasten ja nuorten leireille osallistumisen. Kesä on pesisihmiselle parasta aikaa!

Iso kiitos Kallelle haastattelusta ja mukavaa pesiskesää!