Kevään ja kesän mittaan julkaisemme lisää artikkeleita, koskien alueemme pesiskouluja. Tänään ensimmäisessä osassa keskitymme 6.4. pidettyyn pesiskoulurehtori /-ohjaajakoulutukseen sekä Puurtilan Kisa-Poikien pesiskouluun 2019.

Tämän vuoden pesiskoulurehtorin / -ohjaajan koulutus pidettiin lauantaina 6.4. Rautjärvellä. Koulutukseen osallistui 12 ohjaajaa Savo-Karjalan eri seuroista. Koulutus koostui kahdesta demo-osiosta, joissa aiheena olivat pesiskoulun koulukierrokset sekä pesiskoulun sisältö, demotunti. Liikuntatuokioiden jälkeen jatkettiin ruokailuilla ja iltapäivällä ohjelmassa oli teoriaosuus ohjaajana toimimisesta, pesiskoulun toteutuksesta sekä jatkumosta pesiskoulun jälkeen. Iltapäivällä ohjaajat pääsivät myös suunnittelemaan pesiskoulun toteutusta ja sisältöä omalle seuralleen.

Alueemme seurakehittäjä Mona auttaa ja tukee seuroja pesiskoulun suunnittelussa ja toteutuksessa. Olemme valinneet tälle vuodelle muutaman seuran, joiden kanssa erityisesti panostamme pesiskoulun toteutukseen tänä vuonna ja alueena autamme suunnittelussa, koulukierroksissa ja toteutuksessa. Yksi seuroista on Puurtilan Kisa-Pojat Varkaudesta.

Olemme pitäneet muutaman palaverin Varkaudessa, joissa olemme lähteneet alusta asti liikenteeseen suunnittelemalla hieman uudenlaista pesiskoulua tälle vuodelle. Olemme panostaneet koulukierroksiin, ennakkoilmoittautumiseen, pesiskoulun sisältöön sekä jatkumoon.

Tänään maanantaina 15.4. aloitimme PKP:n kanssa koulukierrokset Varkaudessa. Olemme sopineet jokaisen luokan kanssa 30min esittelytuokiot, joissa ohjaamme pesiskoulutunneilla leikittäviä pelejä ja leikkejä. Jo ensimmäisen päivän aikana tavoitimme yhteensä 120 lasta. Vielä on seitsemän päivää koulukierroksia jäljellä ja monta lasta tavoitettavana. Tästä on hyvä jatkaa!

PKP:n pesiskerhon ilmoittautuminen avautuu seuran nettisivuilla 12.5. Kaikkien sunnuntaina ilmoittautuneiden kesken arvotaan 3kpl jäätelölahjakortteja. Pesiskerho alkaa 27.5. ja on kaksi kertaa viikossa; toinen kerta omalla lähikentällä ja torstaisin yhteinen pelikerta kaikille pesiskerholaisille Kämärillä. Pesiskerho päättyy 13.7. teemapäivään, joka järjestetään Kämärillä. Teemapäivässä mm. rastiseikkailua koko perheelle, pesiskerholaisten pelitapahtuma sekä oheistapahtumaa mm. pomppulinnaa, polkuautoja sekä sumopainia. Päivä päättyy naisten maakuntasarjan otteluun. PKP tarjoaa pesiskerhon täysin ilmaisena!

Otimme haastatteluun PKP:n pesiskerhorehtorin Jessi Korhosen.

Olet ensimmäistä vuotta PKP:n pesiskerhorehtorina. Miten ajauduit tähän tehtävään? – Olin edellisenä kesänä jäätelökioskin myyjänä ja olen talvella pitänyt liikuntakerhoa PKP:lla. Koska pidin liikuntakerhon pitämisestä niin työnantajani tarjosi minulle tätä työtä.

Aloititte koulukierrokset tänään. Miltä ensimmäinen päivä vaikutti? – Ensimmäinen päivä oli erittäin onnistunut. Kaikki esittelyt sujuivat hyvin ja ongelmitta.

Mitä odotat kesän pesiskerholta? Oletko luottavaisin mielin teidän pesiskerhon suhteen? – Odotan erittäin mukavia ja vauhdikkaita hetkiä lasten ja pesäpallon kanssa. Olen luottavaisin mielin, koska koulukierroksilta tuli heti erittäin hyvää palautetta.

Puurtilan Kisa-Pojat facebookissa

Puurtilan Kisa-Pojat nettisivut