Alueen johtoryhmä kokoontui keskiviikkona 10.4. Tanhuvaaran Urheiluopistolla.

Savo-Karjalan alueen johtoryhmä kokoontui keskiviikkona 10.4. Tanhuvaaran Urheiluopistolla. Kokous oli toinen tämän vuoden puolella, ensimmäinen pidettiin helmikuussa Varkaudessa.

Puheenjohtaja Rauno Airas avasi kokouksen ja kävi avauksen jälkeen läpi tiedotettavia asioita, joita olivat mm. PPL:n johtokunnan kokousterveiset sekä 30.3. pidetyn seurajohtajakoulutuksen palaute.

Seuraavana asialistalla oli talousseuranta ja tilastot. Tilastojen osalta kävimme läpi joukkuemäärät ja siinä erityisesti aluesarjojen joukkuemäärät. Ilmoittautumiset ovat päättyneet, JunnuSuperia ja kuntopesistä lukuunottamatta, joten joukkuemääriä pystyi vertailemaan aiempien vuosien lukuihin. Erityisesti ilahdutti tämän vuoden F-poikien joukkuemäärä, johon on tullut kuusi joukkuetta lisää viime vuoteen verrattuna! Seurat ovat tehneet hyvää työtä uusi joukkueita perustaessa.

Seurakierrokselta oli myös hyviä uutisia kerrottavana! Saamme tänä vuonna uusia pesiskouluja mahdollisesti useammallekin paikkakunnalle ja seurojen asettamien tavoitteiden mukaan lisenssimäärämme olisi taas nousemassa tänä vuonna! Alueen toimintasuunnitelman etenemisessä olemme hyvässä vauhdissa. Jokaisella osa-alueella olemme saaneet asioita liikahtamaan eteenpäin. Paljon jäi myös tehtävää, mutta hyvällä alulla ollaan.

Kokouksen loppupuolella oli vielä vuorossa tiimien kuulumiset. Muun muassa kilpailutiimin puolelta terveiset olivat, että aluesarjan otteluohjelmat saadaan näinä päivinä valmiiksi myös F-ikäisien osalta. Tuomaritoiminnan osalta oli positiivista kerrottavaa; tuomarikoulutuksiin on osallistunut suuri joukko ihmisiä ja C-tasolle olemme saaneet erittäin paljon uusia tuomareita! Myös aikuisten harrastepesiksessä on hyvää pöhinää. Uusia joukkueita ollaan saamassa kuntopesissarjaan ainakin Etelä-Savossa ja Etelä-Karjalassa.

Loppuun vielä alueen puheenjohtajan Rauno Airaksen terveiset ja kommentit alueemme alkuvuoden tekemisestä.

Savo-Karjalan alueen puheenjohtaja Rauno Airas.

Miten sinun mielestäsi Savo-Karjalan alueen toiminta on lähtenyt käyntiin tälle vuodelle?

Savo-Karjan alueen toiminta käynnistyi siten, että seurakehittäjä Ville Pulkkinen siirtyi eteläiselle alueelle Aluevastaavaksi ja alueella aloitti seurakehittäjänä Mona Hupli- Kotiranta. Mona on tuonut joukkueeseemme uusia hyviä tuulia ja aloitteellisuutta. Seurakierrokselta olemme saaneet Savo-Karjalan aluetyölle hyvää palautetta sekä myös hyviä aloitteita toiminnan kehittämiseen.

Miltä sinun mielestäsi johtoryhmän työskentely näyttää?

Aluejohtoryhmämme on kokoontunut tämän vuoden aikana kaksi kertaa. Kokousten sisältö on perustunut vuoden 2019 toimintasuunnitelman ja strategian tavoitteiden käsittelemiseen. Kokouksissa on ollut hyvä ja keskusteleva henki. Keskusteluissa on noussut huomioon otettavaksi aluetyöhön ja viestinä eteenpäin, kehitettäviä asioita, joihin tulee ja pitää paneutua, että seurat kokevat saavansa tukea ja edellytyksiä toimintansa kehittämiseen.

Sinut valittiin helmikuussa Pesäpalloliiton johtokunnan 1. varapuheenjohtajaksi. Miltä Pesäpalloliiton toiminta näyttää varapuheenjohtajan silmin?

Yksi liike, yksi talous toimintamallin alla olemme toimineet 1.1.2018 alkaen. Strategia ja visio on tehty liittokokousten päätöksillä aina vuoteen 2022 asti, jolloin pesäpalloliike täyttää 100 vuotta. Johtokunnan tärkeimpiä tehtäviä on viedä kokonaisvaltaisesti strategian viitoittamia asioita eteenpäin yhdessä henkilöstön ja seurojen kanssa. Johtokunnasta käsin katsottuna muutoksen tekeminen ei ole mikään läpihuuto juttu, vaan muutosta tulee työstää ja viedä eteenpäin jämerästi ja pitkäjänteisesti.

Onnistumisen yksi tunnusmerkeistä on, että onnistutaan luomaan avoin ja keskusteleva ilmapiiri, jossa otetaan huomioon erilaiset näkemykset päämäärään pääsystä. Tavoitteena toimintojen kehittyminen ja lajin aseman vahvistuminen strategian mukaisesti.

Hyvä seuraväki. 

Tässä yhteydessä esitän kiitokseni viime syksynä saamastani tuesta. Yritän toimia luottamuksenne arvoisesti ja jatkaa hyvässä sekä avoimessa keskustelevassa hengessä kanssanne.

Myös osoitan kiitokseni Savo-Karjalan aluevastaava Pirjolle ja seurakehittäjä Monalle.