Savo-Karjalan alueella jokaisessa neljässä maakunnassa pelataan oma aikuisille tarkoitettu kuntopesissarja. Sarjassa pelataan kesän aikana yleensä 8-10 ottelua, jotka pelataan pääsääntöisesti turnausmuotoisena.

Kuntopesikseen voi ilmoittautua mikä tahansa harrasteryhmä, joka haluaa pelata pesistä huumorimielellä ja nauttia pelaamisen ilosta. Sarjassa pelataan sekajoukkueilla (joukkueessa vähintään 3 naista) ja ns. harrastepesis säännöillä, jotka ovat hieman poikkeavat normaalista pesiksen säännöistä. Suurimpina eroina ovat vuoronvaihto sääntö, joka tapahtuu sen jälkeen, kun kaikki sisäpelaajat ovat päässet kerran lyömään ja kolme paloa on syntynyt. Mikäli ensimmäisellä kierroksella palot eivät ole täynnä, niin toista lyöntikierrosta jatketaan, kunnes kolme paloa on täynnä, tai viimeistään silloin kun kaksi kierrosta on lyöty. Muita tärkeimpiä poikkeuksia ovat mm. se, että tolppasyöttö kielletty ja harhaheitolla saa edetä vain yhden pesän yli. Ottelut pelataan naisten kentällä ja naisten pallolla ja etulaittoman rajana käytetään suoraa kotipesä viivaa.

Viime vuonna kuntopesiksellä on maakunnasta riippuen mukana 3-6 joukkuetta, joten uusia joukkueita kaivataan mukaan jokaiseen sarjaan.

Sarjamaksu on 30 € ja lisäksi jokaisen pelaajan tulee lunastaa itselleen PPL:n harrastepassi, vakuutukseton 10 € tai vakuutuksellinen 39 €.

Ilmoittautuminen sarjaan tulee tehdä 15.5 mennessä täällä.

Lisätietoja sarjasta, säännöistä ja muusta kuntopesikseen liittyvistä asioista voi tiedustella aluevastaavalta.