Pienpesistä voivat pelata kaikki pesiksestä kiinnostuneet – niin koululaisryhmät, seurojen omat juniorit kuin pesiskoululaiset. Otteluita järjestettäessä tulee osallistuville joukkueille löytää mahdollisimman taitotasoltaan tasavahvoja vastustaa ja siten tiukkoja pelejä.

Pelin idea

Pelien keskeisiä tavoitteita ovat tekemällä oppiminen, lasten ja aikuisten aktivoiminen sekä hauskanpito. Pienpesiksessä joukkueen etu, kuten loppuun asti voiton tavoittelu, antaa tilaa ennakkoluulottomalle yrittämiselle, kannustamiselle ja yksilöiden kehittymiselle. Otteluissa voi pelata vastakkain hyvin erilaisia joukkueita alkaen pelikokemuksesta ja joukkueen kokoonpanosta. Kehittävien pelien aikaansaamiseksi vetäjältä  toivotaan “pelisilmää” peluutuksessa sekä sopivaa tilanantoa pelaajien omille pelitilanneratkaisuille.

Pelaajat saattavat pelata elämänsä ensimmäistä peliä ja tuomarit tuomita sitä. Tehdään siitä yhdessä positiivinen kokemus.” 

Pienpesiksen säännöt

Säännöt lyhyesti:
•Turnaus pelataan pienpesiksen säännöillä. •Joukkueessa on 5-7 pelaajaa. Ulkopelaajien määrä (5-7 kpl) päätetään pelinjohtajien keskinäisellä sopimuksella pelikohtaisesti.
Lukkari vaihtuu vuoroparin vaihtuessa. Muita ulkopelipaikkoja kierrätetään kolmen lyöjän välein.. •Joukkueen lyöntijärjestys arvotaan pelin alussa.
•Pelin kesto 2 täyttä vuoroparia. Vuoropari vaihtuu kahden lyöntikierroksen jälkeen. •Yhden lyöjän aikana voi tulla vain yksi vapaataival (2 väärää). Tämän jälkeen väärät syötöt ovat mitättömiä.
•Tolppasyöttöä voi käyttää, mikäli sisäpelaajien taitotaso sen mahdollistaa.
Harhaheitosta voi edetä seuraavalle pesälle.
•Hutunkeitto tulee suorittaa ennen pelin alkamista. Pelin lopuksi kokoonnutaan kiilaan.

Savo-Karjalan JunnuSuper

Savo-Karjalan alueella JunnuSuper on ollut suosittua. Viime vuonna pelattiin yhteensä 36 pelipäivää, 150 ottelua ja mukana oli 41 joukkuetta. Mukana on ollut sekä pesiskoulujoukkueita että jo valmiiksi olemassa olevia joukkueita.

Tänä kesänä JunnuSuperia pelataan neljällä eri alueella; Pohjois-Savossa ja Etelä-Savossa sekä Etelä-Karjalassa ja Pohjois-Karjalassa. Pelit pelataan pääosin arki-iltoina.

Tälle kesälle JunnuSuperin pelaamiseen tuli muutoksia. Pesispassilla ei voi enää pelata JunnuSuperia vaan pelaajalle täytyy lunastaa joko tulokaslisenssi tai juniorilisenssi.

Tulokaslisenssi
2007 ja myöhemmin syntyneet
Pelaajille, joilla ei ole aiempaa kilpailulisenssiä
27e sis. Vakuutus (12e ilman vakuutusta)

Juniorilisenssi
2007 ja myöhemmin syntyneet
50e sis. Vakuutus (35e ilman vakuutusta)

Lisenssin pääset ostamaan täältä

JunnuSuper sarjaan ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen JunnuSuperiin on käynnissä täällä. Ilmoittautuminen on avoinna 30.4. asti. Pesiskouluryhmät voivat ilmoittautua 1.5.-20.6. aikana.

Ilmoittautumisen jälkeen tehdään otteluohjelmat, jotka tulevat joukkueille tietoon toukokuun alkupuolella.

JunnuSuper päiväleirit

JunnuSuperin päiväleirejä järjestetään myös tulevana kesänä. Tänä vuonna päiväleirit järjestetään Lappeenrannassa, Kuopiossa sekä Joensuussa. Päiväleirit ovat seuran järjestämiä ja näille päiväleireille voi poikkeuksellisesti osallistua myös pesispassin lunastaneet pelaajat.

Päiväleiri on pääosin tarkoitettu -06 ja myöhemmin syntyneille joukkueille ja pesiskouluryhmille.  Voi ilmoittautua pienpesis- tai 9 vs.9 – sarjaan. Pelejä tulee päivän aikana. 1-3/joukkue. Joukkue päättää itse pelimäärän. Päiväleirin passi on 20-25€/pelaaja. Vanhemmat ja ohjaajat 0€.  Passi sisältää pelit, ruokailun Burger Kingissä  ja Hop Lop – sisäänpääsyn.

Päiväleirien ajankohdat eikä sisällöt ole vielä selviä. Seurat tiedottavat päiväleireistä kevään aikana.

Lisätiedot: Mona Hupli-Kotiranta Seurakehittäjä Savo-Karjala p. 040 761 3068 mona.hupli-kotiranta@pesis.fi