Päivän ensimmäinen puhuja oli Joensuun Mailan urheilutoimenjohtaja Petri Pennanen.

Savo-Karjalan alue järjesti viime lauantaina ensimmäisen seurajohtajakoulutuksen. Koulutus järjestettiin Tanhuvaaran Urheiluopistolla Savonlinnassa. Koulutus oli tarkoitettu seurojen puheenjohtajille ja johtokunnan jäsenille, työntekijöille sekä koko seuraväelle.

Päivä koostui kahdesta puhujasta ja heidän luennoistaan. Aamulla aloitettiin Joensuun Mailan urheilutoimenjohtaja Petri Pennasen luennolla aiheesta ”Kuinka rakennan menestyvän tiimin”. Tämän luennon jälkeen oli lounaan vuoro ja sen jälkeen jatkettiin Palloliiton kehityspäällikön, Veli-Matti Rinnetmäen, luennolla ”Vapaaehtoisten johtaminen.”

Pennasen pitämä luento menestyvän tiimin rakentamisesta oli hyvin mielenkiintoinen ja sisälsi paljon omakohtaisia kokemuksia. Luennossa kävimme läpi mm. taustalukuja seuratoiminnasta, seuratoiminnan laatua ja sen kehittämistä sekä Joensuun Mailan superpesisjoukkuetta, tietä kohti Suomenmestaruutta kaudella 2018.

Iltapäivän luento Veli-Matti Rinnetmäen pitämänä sisälsi työkaluja ja ajatuksia seuratyöhön ja vapaaehtoisten rekrytoimiseen sekä johtamiseen. Rinnetmäki kertoi ja näytti materiaaleja omalta ajaltaan Vantaan Jalkapalloseuran toiminnanjohtajana.


Kokonaisuudessaan koulutus oli erinomainen sekä antoi paljon vinkkejä ja ajateltavaa seurojen arkeen. Luennoitsijat olivat huippuluokkaa ja heillä oli vankka tietämys asiasta sekä omakohtaisia kokemuksia jaettavaksi. Rinnetmäen teettämän kyselyn mukaan myös koulutukseen osallistuneet seurojen edustajat olivat tyytyväisiä koulutuksen antiin!

Seurajohtajien tukeminen on painopisteenä alueellamme. Aiomme jatkossakin järjestää seurajohtajille sekä johtokunnalle tarkoitettuja koulutuksia. Lauantain koulutuksessa kartoitimme seuraväen näkemyksiä tärkeistä ja tarpeellisista koulutuksien aiheista, joten jatkossa varmasti tulossa lisää mielenkiintoisia ja hyödyllisiä koulutuksia!