• Kuka olet? Mikä on koulutustaustasi?

Niko Malvila 29v. Kotoisin Siilinjärveltä, jossa asun edelleen. Valmistuin kansainväliseksi liikunnanohjaajaksi Kajaanin AMK:sta 2014, erikoistuin valmentamiseen. Taustaa löytyy monipuolisesti eri pallopeleistä.

  • Mitä teet vapaa-ajallasi? Mitä harrastat?

Jos en ole pesäpallokentillä, vapaa-aika kuluu elokuvien, pelikonsolin ja kirjojen parissa. Iso osa vapaa-ajastakin silti koostuu pesäpallosta.

  • Onko sinulla pesistaustaa?

Olen pelannut miesten maakuntasarjaa SiiPessä.

  • Miten päädyit junioripäälliköksi? Kauanko olet nyt ollut kyseisessä työssä?

Aikanaan suoritin SiiPessä työharjoittelun junnupesisohjaajana. Koulun päätyttyä tein muutaman kuukauden liikunnanopettajan sijaisuuksia ja kesällä 2015 aloitin SiiPessä liikunnanohjaajana. Syksyllä 2016 titteliksi tuli junioripäällikkö. Siitä asti olen tätä virkaa hoitanut.

  • Millainen on peruspäiväsi junioripäällikön työssä?

Päivät ovat erilaisia ja aikataulut aika joustavia. Puolet päivästä koostuu iltapäiväkerhon vetämisestä. Loppupäivä kostuu harjoitusten suunnittelusta ja toteutuksesta, muiden valmentajien auttamisesta ja tulevan toiminnan suunnittelusta. Paljon tulee myös yhteistyötä eri tahojen, kuten koulujen kanssa. Esimerkiksi nyt työpöydällä on koulukierrosten suunnittelu yhdessä koulujen kanssa. 

  • Miten kuvailisit junioripäällikön työtä? Mikä on parasta työssäsi?

Työ on monipuolista, sosiaalista ja haastavaa. Eniten nautin, kun näen kesällä pesiskentillä kasvavan määrän harrastajia (sekä pelaajia että valmentajia) ja heidän kehitysaskeleensa.

  • Kenelle / millaiselle ihmiselle junioripäällikön työ mielestäsi sopii?

Junioripäällikön pitää olla oma-aloitteinen, joustava ja motivoitunut. Aito kiinnostus lapsia ja nuoria sekä heidän kehittymistään kohtaa täytyy löytyä. Totta kai täytyy myös itse olla kiinnostunut lajista ja jonkin tason lajitietämys täytyy omata.

  • Teillä on seurassanne myös valmennuspäällikkö. Millaista yhteistyötä teet hänen kanssaan?

Teemme paljon yhteistyötä ja pidämme toisemme ajan tasalla tehtävistämme. Vaikka meillä on selkeät vastuualueet, teemme välillä töitä ”ristiin”. Osaamme potkia toisiamme eteenpäin. Ajatusten vaihto on hyvinkin laajaa.

  • Miten Siilinjärven Pesiksen nousu miesten superpesikseen on näkynyt seurassanne. Tai miten uskoisit sen tulevan näkymään / vaikuttamaan esimerkiksi junioritoimintaan?

Tietysti seura herättää enemmän mielenkiintoa. Minun tehtäväni on saada kasvanut mielenkiinto näkymään nousuna harrastajamäärissä. Totta kai nousu Superpesikseen tarkoittaa, että seuran toiminnan on myös jatkettava kokonaisuudessaan kehittymistään.

  • Miltä seuranne / junioritoiminnan vuosi näyttää? Millaisia suunnitelmia teillä on tälle vuodelle?

Vuosi ei hirveästi junioripuolella eroa aikaisemmista. Junnupesistä ollaan taas pyritty kehittämään eteenpäin ja esimerkiksi joukkuemäärät leireille on nousussa. Seuran tuomaripolku on myös yhtenä kehityksen kohteena. Totta kai miesten sekä naisten sarjanousut tuovat paljon mielenkiintoa tulevaan kesään. Myös valmistelut kesän 2020 nuorisoleiriä varten aloitetaan.

Tutustu SiiPeen seuran nettisivuilla

SiiPe Facebookissa

SiiPe Twitterissä

SiiPe Instagramissa

SiiPe Youtubessa