Savo-Karjalan alueella työskentelee kaksi päätoimista työntekijää. Aluevastaavana jatkaa edelleen Pirjo Mäkelä ja uutena seurakehittäjänä aloitti 1.1.2019 Mona Hupli-Kotiranta. Työntekijöiden lisäksi alueella toimii johtoryhmä sekä johtoryhmien jäsenistä perustettuja tiimejä.

Aluevastaava Pirjo Mäkelä

52 -vuotias, työskentelee Siilinjärveltä käsin, jossa myös asustaa. Koulutuksena liikunnanohjaaja (Suomen urheiluopisto, Vierumäki), liikuntahallintotutkinto ja sporttimerkonomi.

Pirjolla on pitkä taival pesäpallon parissa. Ensin hän toimi pelaajana edustaen SuPo:n, HP:n, KuuPa:n, SiiPo:n ja SiiPe:n joukkueita. Pelaajauran lisäksi Pirjo on toiminut muun muassa pesiskouluohjaajana, tuomarina sekä hallituksen jäsenenä. Pirjo on myös työskennellyt pesäpallon parissa pitkän tovin. Aiemmin muun muassa seuratyöntekijänä SiiPellä sekä toiminnanjohtajana Pohjois-Savon Pesiksellä ja Savon Pesiksellä.Vuodesta 2008 asti Pirjo on työskennellyt Pesäpalloliitolla Savo-Karjalan alueen aluevastaavana.

Pirjon työtehtäviin / vastuualueisiin aluevastaavana kuuluu:

 • Kilpailutoiminta (maakuntasarjat, aluesarjat) 
 • Tuomaritoiminta (mm. organisointi, koulutukset, tuomarinimeämiset) 
 • Harrastepesis (mm. organisointi, kuntopesisturnaukset, toiminnan käynnistäminen) 
 • Leiritoiminta (päiväleirit, valtakunnan leirit)
 • Viestintä (mm. seuratiedotteet, nettisivut)
 • Seurayhteistyö ja seurakäynnit
 • Aluetoiminnan talous ja hallinto  

Seurakehittäjä Mona Hupli-Kotiranta

22-vuotias, työskentelee Imatralta käsin, jossa myös asustaa. Koulutuksena liikuntaneuvojan ja personal trainerin tutkinnot, valmistunut Tanhuvaaran Urheiluopistosta v.2015.

Mona on toiminut pesiksen parissa myös monessa eri roolissa. Peliuraa kertyi noin kymmenen vuoden ajalta. Mona ehti edustaa IPV:tä, Kuusankosken Puhtia sekä Lappeenrannan Pesä Ysejä. Pelaamisen lisäksi Mona on toiminut tuomarina, harrastepesiksen ohjaajana, pesiskerhon ohjaajana sekä nyt viimeisimmät vuodet IPV:n junioripäällikkönä.

Monan työtehtäviin / vastuualueisiin seurakehittäjänä kuuluu:

 • Seuratoiminnan tukeminen ja kehittäminen (mm. pesiskoulutoiminta, harrastepesistoiminta, suunnittelu ja organisointi) 
 • Pienpesis (JunnuSuperpalaverit, organisointi) 
 • Koulutustoiminta, Juniorivalmentajapolut + 105 -koulutus, pesiskoulurehtorikoulutus (kouluttaminen, tiedottaminen, organisointi) 
 • Seurayhteistyö ja seurakäynnit + seuraohjelmakäynnit 
 • Junioripäällikköyhteistyö
 • Uuden toiminnan käynnistäminen 
 • Viestintä (some) 

Työntekijöiden lisäksi Savo-Karjalan alueella toimii alueen johtoryhmä, puheenjohtaja Rauno Airaksen johdolla.

Johtoryhmään kuuluvat: Rauno Airas, Marko Heikkinen, Reijo Kauhanen, Ville Lantta, Tuukka Martikainen, Sakari Myllys sekä Antti Remes.

Johtoryhmän tehtävänä on muun muassa osallistua alueen toiminta- ja taloussuunnitelman ja toimintakertomuksen laadintaan yhdessä työntekijöiden ja PPL:n toiminnanjohtajan/urheiluyksikön johtajan kanssa. Lisäksi johtoryhmä päättää asioita aluetoimintaan liittyen, mm. erilaisista alueellisista projekteista. Johtoryhmällä on myös aloiteoikeus esityksiin liittojohtokunnalle. Johtoryhmä tuo esille pesäpalloa lajina sekä toimii alueen edunvalvojana.

Alueen puheenjohtajan, Rauno Airaksen, tehtävänä on muun muassa toimia työntekijöiden työnohjaajana ja sparraajana sekä johtaa alueen johtoryhmän toimintaa tavoitteellisesti.

Alueelle on perustettu myös erilaisia tiimejä. Tiimien tehtävänä on muodostaa työpareja työntekijöiden ja johtokunnan jäsenien kesken. Johtokunnan jäsenet toimivat apuna ja sparraavat työntekijöitä erilaisissa asioissa.

Alueella toimii kilpailutiimi, tuomaritiimi, harrastetiimi sekä tämän vuoden puolella perustetaan lasten ja nuorten tiimi.

Alueen työntekijöiden, johtoryhmän sekä tiimien yhteystiedot

Savo-Karjalan alueen Facebook -sivut