Jenna (punaisessa paidassa) toimi viime syksynä junioreiden kauden päättäjäisissä käydyssä pelissä pelinjohtajana Kuva: Mikko Pehkonen
  • Kuka olet? Mikä on koulutustaustasi?

Jenna 28, kotoisin Joutsenosta ja asun tällä hetkellä Lappeenrannassa. Tällä hetkellä opiskelen liikunnanohjaajaksi Vierumäen AMK työn ohella. Liikuntaneuvojaksi valmistuin vuonna 2014 Tanhuvaaran Urheiluopistosta ja Jyväskylän hierojakoulusta valmistuin urheiluhierojaksi vuonna 2015. Olen monipuolisesta liikunnasta innostuva, mailapeleistä nauttiva salibandyn harrastaja.

  • Mitä teet vapaa-ajallasi? Mitä harrastat?

Vapaa-ajallani innostun monipuolisesta liikunnasta. Erityisesti pallopelien pelaaminen viihdyttää sieluani, harrastan salibandya NST:n naisissa. Liikunnan lisäksi viihdyn läheisteni kanssa erityisesti maittavan ruuan äärellä.

Kuva: Heinon kuva
  • Onko sinulla pesistaustaa?

Olen pelannut naisten maakuntasarjaa Jyväskylän Valossa.

  • Miten päädyit junioripäälliköksi? Kauanko olet nyt ollut kyseisessä työssä?

Aloitin työni Pesä Yseillä keväällä 2017, kun tilaisuus aukeni paluumuuttoa suunnitellessani takaisin kotikonnuille Jyväskylästä. Työpaikka seurassa oli uusi ja olin jo aiemmin haaveillut työskenteleväni seuratyön parissa. Tänä vuonna tulee 2 vuotta täyteen junioripäällikön työssä.

  • Millainen on peruspäiväsi junioripäällikön työssä?

Heh – uskallan paljastaa jokaisen päivän olevan hyvin omannäköisensä. Mielestäni se onkin mukavaa, mikään päivä ei ole samanlainen. Työaika voi vaihdella eri päivinä työtehtävien mukaan. Yleisesti päiväni voivat koostua lapsiryhmien ohjaamisesta (kouluilla, päiväkodeilla tai seuran omissa ryhmissä), tulevien tapahtumien ja alkavien ryhmien valmisteluista, perustamisesta, muusta organisoinnista sekä niihin liittyvästä markkinoinnista.

  • Miten kuvailisit junioripäällikön työtä? Mikä on parasta työssäsi?

Työssäni erityisesti pidän ihmisten kohtaamisesta, monipuolisessa työskentely ympäristössä ympärillä on monen alan osaajia eikä mikään päivä ole samanlainen. Junioripäällikön toimenkuva eri seuroissa voi olla myös hyvin erilainen. Omani on muodostunut seuran tarpeiden ja toiveiden näköiseksi, jossa alle 12 vuotiaiden lasten lähes päivittäinen kohtaaminen sekä aktiivinen koulujen kanssa tehtävä yhteistyö on ollut suuri osa ympärivuotista arkea. Kesällä pääsen nauttimaan harrastuksesta innostuneiden lasten kanssa lajista ja auttamaan heitä halutessaan eteenpäin Pesä Ysien junioripolulle.

  • Kenelle / millaiselle ihmiselle junioripäällikön työ mielestäsi sopii?

Mielestäni yksi junioripäällikön työn tärkeimpiä ominaisuuksia on aito kiinnostus ihmisiä kohtaan sekä joustavuus. Joustavuudella tarkoitan muuntautumiskykyä arjessa muuttuviin tilanteisiin ja asioihin. Oma-aloitteisuus asioiden kehittämiseksi on eteenpäin vievä voima itsenäisessä työskentelyotteessa.

Pesä Ysit junioripäällikkö

Jenna Backman

jenna.backman@outlook.com

+358 50 555 1789

www.pesaysit.fi

Pesä Ysit myös somessa!

Facebook: Pesä Ysit

Instagram: pesaysit

Snapchat: pesaysitry