Ville Pulkkinen siirtyy PPL:n organisaatiossa uusien tehtävien pariin Eteläisen alueen aluevastaavaksi. 

Kesäkuusta 2016 alkanut työrupeamani alueen seurojen parissa on toistaiseksi ohi. Muutoksen kohdalla en voi olla pohtimatta mennyttä. Onnistumisia, epäonnistumisia, muistoja ja kokemuksia sekä omaa rooliani kaikkien niiden syntymisessä. Itsepohdiskelun avulla omaa työtään oppii tarkkailemaan ulkoapäin ja arvioimaan sitä. Terve itsekriittisyys hyvät tarinat ja muistot sekä onnistumisista nauttiminen ovat luonnollinen osa urheilijan arkea. Miksi ei siis myös urheilualan työntekijöiden. Sama pätee epäonnistumisen käsittelyyn sekä niistä oppimiseen.

Työ alueemme seurojen kanssa on ollut erittäin antoisaa ja samalla opettavaista. Kahden vuoden aikana todistin,kuinka kunnianhimoinen ja asiastaan aidosti innostunut pienikin joukko ihmisiä sai aikaan huikeita tuloksia uusien harrastajien löytämiseksi, seuran kehittämiseksi tai urheilullisesti. Tulosten takana on aina ollut seuran omaväki ja heidän tahtotilansa tehdä asiat paremmin. Parhaimmillani olen pystynyt innostamaanihmisiä tai saanut ohjattua jo olemassa olevaa intoa tavoitteen kannalta leelliseen toimintaan. Toisinaan olen saanut myös todeta oman riittämättömyyteni ja osaamattomuuteni esillä olevan ongelman ratkaisemiseksi. Kaikista on tarttunut oppia tulevaisuuden varalle. Eniten oppia olen saanut seuraihmisiltä. Haluankin kiittää kaikkia niitä, joiden kanssa olen saanut kunnian työskennellä.

Seuratyön yksi suurimmista arvoista piilee mielestäni sosiaalisessa kanssakäymisessä. Samasta aiheesta innostuneet ihmiset jakamassa toisilleen näkemyksiä ja tarinoita. Tämä tuo tervetullutta vastapainoa nykymaailman kiireiselle ja toisinaan stressaavalle elämänrytmille. Ehkä siksi monet seurojen palaverit ja harjoitukset tuppaavat venymään virallisen osuuden jälkeisissä jutusteluissa. Tätä kannustan vaalimaan. T: Ville

Pesäpalloliiton ja Savo-Karjalan alueen puolesta kiitämme kaikkia alueella olevia pesistoimijoita jokaisessa seurassa, joukkueessa tai vapaamuotoisessa pesisryhmässä! Ihan jokaisen panos on tärkeää tämän upea lajimme – pesiksen – pyörittämiseksi ja kehittämiseksi!

Rauhallista Joulun aikaa sekä onnea ja menestystä pesisvuodelle2019!


Rauno Airas                        Pirjo Mäkelä                                   VillePulkkinen