Historian lehdet havisevat miesten Superpesiksessä, sillä useat yhä uraansa jatkavat tähtipelaajat tavoittelevat kaikkien aikojen tilastojen kärkisijoja. Sama ilmiö näkyy arvo-otteluiden valinnoissa. Omilla luvuillaan on pesispörssin ykkösnimi Toni Kohonen, joka pelaa Joensuussa jo 22. miesten Itä-Länsi-ottelunsa. Seuraavina tilastossa tulevat pesäpallolegendat Eino Kaakkolahti ja Mauri Pyhälahti 16 valinnallaan.

Sami Partanen tuulettaa Idän paidassa jo kymmenettä kertaa.


10 Itä-Lännen pelaajista Kiteen Pallo -90:n Sami Partaselle ja kärkilyöntitilaston ykköselle, Vimpelin Vedon Sami Haapakoskelle Itä-Länsi on uran 15:s. Vimpelin Henri Puputti on mukana 14. ja lyöjätilaston kärkinimi, Kouvolan Pallonlyöjien Juha Korhonen 11. kertaa.

Vastapainoksi mukana on useita ensikertalaisia. Yleisöäänestyksellä arvo-otteluun valittiin Kouvolan Pallonlyöjien Janne Kivipelto ja Vimpelin Vedon Olli Heikkala. Lisäksi uransa ensimmäisen miesten Itä-Länsi-ottelun pelaavat Joensuussa Vimpelin Janne Heimonen, Imatran Pallo-Veikkojen Juuso Lattu, Seinäjoen JymyJussien Toni Marjamäki ja Hyvinkään Tahkon Teemu Nikkanen.
Itä-Länsi-ottelut pelataan kautta aikain ensimmäisen kerran Joensuussa upouudella Kerubi Stadionilla 29.6.-1.7. Kotikentällään arvo-otteluun pääsevät Tuomas Jussila, Mikko Kemppainen, Iiro Kuosa ja Juha Niemi.
Pesäpalloliiton urheiluyksikön poikkeuspäätöksellä miesten Lännen joukkueeseen hyväksyttiin kuusi pelaajaa samasta seurajoukkueesta kuukauden pelaajan valinnan ja yleisöäänestyksen tulosten myötä.
10 ensikertalaista naisten Itä-Länsi-ottelussa
Naisten 57. Itä-Länsi-ottelu pelataan Joensuussa lauantai-iltana. Kirittärien Marjukka Urpelaiselle Itä-Länsi on jo uran yhdeksäs ja Lapuan Virkiän Emmi Viitalalle kahdeksas.
Molemmissa joukkueissa on viisi ensikertalaista. Itä-Länsi-debytantteja ovat Idän puolella Kirsi Ala-Lipasti (Manse PP, Tampere), Susanna Kylä-Kause (Manse PP, Tampere), Elina Kärsämä (Oulun Lipottaret), Eveliina Lämsä (Oulun Lipottaret) ja Iiris Puskala (Kempeleen Kiri). Lännen joukkuetta edustavat ensikertalaisina Meea Lehtinen (Fera, Rauma), Netta Rummukainen (Seinäjoen Maila-Jussit), Silja Syrjälä (Lapuan Virkiä), Tanja Tuomela (Lappajärven Veikot) ja Minttu Vettenranta (Pesäkarhut, Pori).

Senni Sallinen esityy Joensuussa Idän paidassa. Kuvaaja Lassi Karvonen.


Pohjois-Karjalan kasvatteja naisten ottelussa esiintyy kaksi. Toinen heistä on Senni Sallinen, joka on Viinijärven Urheilijoiden kasvatti ja edustaa tällä hetkellä Manse PP:tä.  Ja toinen Joensuun Mailan kasvatti Eeva Mäki-Maukola, joka pelaa nykyisin Jyväskylän Kirittärissä. Senni esiintyy naistjoukkueen Idän paidassa urallaan toista kertaa ja Eevalle tämä on jo neljäs Itä-Länsi.
Hannes Pekkiselle neljäs A-poikien Itä-Länsi
Itä-Länsi-viikonloppu sisältää yhteensä viisi tähdistöottelua. B-tytöt pelaavat lauantaina ja B-pojat sunnuntaina kello 11. Pohjois-Karjalan Maakuntaliitto tarjoaa maksuttoman sisäänpääsyn A-poikien Itä-Länsi-otteluun perjantaina kello 18.30 alkaen.
Mukana nuorten otteluissa on useita miesten Superpesiksestäkin tuttuja vastuunkantajia. Joensuun Mailan Hannes Pekkinen pelaa nykyisellä kotikentällään jo neljännen A-poikien Itä-Läntensä, Koskenkorvan Urheilijoiden Anttoni Jakobssonille A-poikien Itä-Länsi on uran kolmas.
Lue kaikki Itä-Länsi valinnat täältä.
Lisätiedot ja lipputilaukset Itä-Länsi tapahtumaan löytyvät täältä.