Miesten Ykköspesis saa tällä kaudella oman arvo-ottelunsa, kun Itä ja Länsi kohtaavat Varkaudessa, perinteikkäällä Kämärin kentällä torstaina 28. kesäkuuta. Joukkueissa nähdään todellista tähtiloistoa, kun mukana on Superpesiksestäkin tuttuja kasvoja, Suomen mestareita ja jopa yksi miesten Itä-Länsi-ottelun pelaaja viime kaudelta.
Valitsijat, Idän Perttu Hautala ja Lännen Mika Härkin, ovat saaneet urakkansa valmiiksi. Miesten Ykköspesiksen arvo-otteluun kutsutaan yhteensä 24 pelaajaa ja neljä pelinjohtajaa.

Idän joukkue on kivenkova. Suomen mestaruuksia ovat voittaneet Sotkamon Jymyn Janne Hyvönen (4), Kempeleen Kirin Onni Määttä (2) ja kuopiolaisen Puijon Pesiksen Altti-Jussi Ronkainen kasvattajaseuransa Sotkamon riveissä sekä Lievestuoreen Kisan Ilkka Ylitalo vastaavasti kasvattajaseurassaan Pattijoen Urheilijoissa.
Kempeleen Jani Lassila pelasi viime kaudella miesten Itä-Länsi-ottelussa Imatralla ja jatkaa nyt arvo-otteluputkeaan Varkaudessa. Samasta seurasta tulee ottelun kokenein pääsarjapelaaja. Oululaislähtöinen Matti Korhonen on pelannut 208 ottelua Superpesiksessä.

Ville Pietinen. Kuva: SiiPe


Entiselle kotikentälleen tekee paluun Puurtilan Kisa-Poikien oma kasvatti Ville Pietinen, joka edustaa nykyisin Siilinjärven Pesistä. Siilinjärveltä arvo-otteluun valittiin lisäksi Eino Puustinen sekä Vainikaisen veljekset Simo ja tehotilaston kärkinimi Samu. Kuopioon arvo-ottelukutsu lähetetään Ronkaisen lisäksi Waltteri Hämäläiselle.
Lännen joukkueeseen Manse PP Tampereelta saa viisi pelaajaansa ja sarjanousija Jokioisten Koetus kolme. Lyöjätilaston kärkinimi, jokeripaidassa iskenyt Jarkko Paloniemi pelaa jo kolmannen Ykköspesiksen Itä-Länsi-ottelunsa. Mansea edustaa myös Seinäjoella pesäpallo-oppinsa ammentanut 205 superpesisottelun Ville Hotakainen, joka on voittanut urallaan kaksi SM-hopeaa Vimpelin Vedon paidassa 2011-2012. Ulvilan Pesä-Veikkojen kasvatti Jesse Jokela pelasi Superpesiksessä neljä kautta 2010-2013 ja debytoi Ykköspesiksessä jo kaudella 2004.
Vastapainoksi Länsi juoksuttaa kentälle mielenkiintoisia nuoria tähtiä. Jokioisten 1998-syntyneet Jere Harjuvaara ja Erik Lahti pääsivät viime kaudella maistamaan pääsarjatasonkin vauhtia Hyvinkään Tahkon paidassa. 19-vuotias Joona Lehtinen on puolestaan noussut Kankaanpään Mailan superpesisjoukkueen lukkariksi.
Länsi on hallinnut miesten Ykköspesiksen arvo-otteluita vuosien saatossa. Seitsemästä kohtaamisesta Länsi on voittanut kuusi ja Itä on pystynyt voittoon vain Haminassa 2015. Seuraava koitos nähdään Varkaudessa torstaina 28.6. Puurtilan Kisa-Poikien 70-vuotisjuhlavuoden päätapahtumana. Tiedossa on itse arvo-ottelun lisäksi runsaasti oheisohjelmaa ja aktiviteetteja koko perheelle.
Ennakkoliput ja lipputarjoukset: kisapojat@gmail.com.