Tällä viikolla on pyörähtänyt pesiskausi käyntiin oikein kunnolla Savo-Karjalassa. Sää on suosinut niin pelaajia kuin katsojiakin ja tunnelmaa on pelin lisäksi lämmittänyt ennätyslämmin toukokuun auringonpaiste.
Miesten Superpesisjoukkue pyörähti käyntiin jo viime viikolla. KiPan osalta kausi alkoi kotipeleillä Pattijokea ja Seinäjokea vastaan sekä vieraissa se kohtasi tällä viikolla Alajärven. Tuloksena näistä otteluista yhteensä 4 pistettä.

JoMa:n lukkari Juha Puhtimäki. Kuva: J-P Hirvonen


JoMa on kenttäremontista johtuen käynnistänyt kautensa kolmella vieraspelillä. Pelit ovat lähtenee liikkeelle voittoisasti, mutta tuloksena tähän mennessä vain kahden pisteen voittoja niin Haminasta, Hyvinkäältä kuin Kankaanpäästäkin. IPV:n Superpesis kausi avattiin puolestaan jo huhtikuun puolella Espanjassa tappiolla Vimpelistä. Mutta kotimaan kamaralla pelatuissa peleissä on tuli ensin voitto Alajärvestä ja sitten tappio Koskenkorvalla. Naisten Superpesiksessä Pesä Ysit on aloittanut kautensa kohtaamalla ensin viime vuotisen pronssijoukkueen Lapua Fuengirolan lämmössä huhtikuussa. Ja ensimmäisessä kotipelissä vastaa asettui viime vuoden mestari Tampere. Tuloksena tähän mennessä 1 sarjapiste ja paljon hyviä oppeja tulevia taistoja ajatellen.
Miesten Ykköspesiksessä SiiPe ja PuPe käynnistivät kautensa voitoilla. Toisessa ottelussaan Kuopio kohtasi sarjan ennakkosuosikin Kempeleen ja joukkue olikin ennakoiden kova, tappio tuli selvin lukemin. Naisten Ykköspesiksessä JoMa avaa kautensa lauantaina Janakkalassa ja vieraspelit jatkuvat heti sunnuntaina Helsingissä.

Junnupelit on mukavaa seurattavaa


Tätä ”pesisherkkua” on tarjolla paljon muussakin kuin Super- tai Ykköspesiksessä. Tyttöjen ja poikien Superpesikset sekä B-poikien ja C-ikäisten SM-sarja ovat jo käynnistyneet ja näitä pelejä pelataan lukuisilla paikkakunnilla. Samoin ensimmäiset turnauspäivät on pelattu myös junioreiden aluesarjoissa. Mukana aluesarjassa on yhteensä 74, osa Savo-Karjalan alueen ulkopuolelta.
Miesten suomensarjassa alueemme joukkueista pelaavat Imatra, Kitee, Joensuu, Kuopio ja Juva ja naisten puolella puolestaan Joensuu, Kuopio, Lappeenranta ja Siilinjärven kahdella joukkueella. Pelit ovat osalla joukkueista jo alkaneet ja isolla osalla ne starttaavat tulevana viikonloppuna.
Mitaliodotukset lepäävät JoMa:n miesten harteilla ja monena vuonna myös poikien Superpesiksessä kausi on päättynyt mitalijuhliin. Syksyllä näemme, että kuinka monella paikkakunnalla tänä vuonna juodaan mitalikahveja tai juhlitaan sarjanousuja.
Jos tekee mieli lähteä Savon-Karjalan alueella pesiskatsomoon, niin täältä pääset katsomaan eri sarjatason otteluohjelmia. Ja sitten vaan sieltä valitsemaan parhaat palat ja jännittämää peliä paikan päälle.